Onze plannen voor de zomervakantie

De zomervakantie is hier al iets meer dan een week geleden van start gegaan, maar voor de meesten van jullie is hij afgelopen vrijdag begonnen of begint hij zelfs komende vrijdag pas. Nu heb ik zelf geen vakantie, maar de kinderen natuurlijk wel en dat betekent een hoop leuke plannen en uitjes. En deze deel ik graag met jullie, misschien doe je namelijk wel wat inspiratie op!

Leuke uitjes in de zomervakantie

 • Al voor de vakantie begon heb ik via Social Deal kaartjes gekocht voor het zwemparadijs van Center Parcs Kempervennen. Ik heb twee waterratjes dus ik weet zeker dat ze het leuk vinden om lekker te gaan zwemmen. Normaal vind ik een dagje zwemmen daar te duur met onze kleintjes. Maar op deze manier was het erg voordelig.
 • Daarnaast hebben we ook via de Albert Heijn actie goedkopere kaartjes voor de Efteling bemachtigd (dank je wel daarvoor Charlotte). Dus ook daar brengen we deze zomer een bezoek aan. Waarschijnlijk tijdens een van de zomeravonden want dat is altijd zo gezellig en sfeervol!
 • De kinderboerderij is ook altijd een leuk uitje. Vooral die in Geldrop omdat het bij het Kasteel is en ze er ook de zintuigentuin hebben. Daar vind je onder andere een blotevoetenpad en nog veel meer. En dat allemaal gratis.
 • Ook gaan we deze zomer nog naar een mais doolhof. Bij de Brandenvoortse hoeve hebben ze er weer eentje en voor een klein bedrag kun je je daar zeker wel even vermaken.
 • Aangezien mijn dochter een abonnement heeft van Dierenrijk en ik goedkope kaartjes kan kopen via de dagje uit actie van de Jumbo gaan we hier ook zeker nog eens heen. Onze dochter is dol op dieren en wil het liefst elke dag naar de dierentuin.
 • Iets wat ik ook heel graag nog wil doen deze zomer is een dagje naar het strand. Niet aan een meer of plas, maar echt naar het strand. Vorig jaar gingen we naar Zoutelanden (voordat het populair werd door het nummer van Blof haha) en dat beviel me zo goed.
 • Naar de bioscoop; ook wil ik met mijn dochter een keer naar de bioscoop. Welke film het wordt weet ik nog niet, misschien gaan we wel naar de Nick Jr Zomerbios. Maar het lijkt me in ieder geval leuk om echt qualitytime met haar te hebben op deze manier.

We zullen verder nog wel meer uitjes maken, maar dit zijn in ieder geval de “geplande” uitjes.

Activiteiten in de zomervakantie

 • Elke zomer zeg ik te gaan picknicken en meestal komt het er niet van of blijven we gewoon in de tuin picknicken. Deze zomer ga ik er weer voor om echt met een picknickmand en kleed ergens heen te fietsen om daar lekker te gaan zitten. Wat speelgoed voor de kindjes erbij en genieten maar.
 • Stiekem heb ik deze activiteit al gedaan vorige week, maar ijsjes maken kan eigenlijk elke dag wel. Samen met mijn dochter heb ik dus inmiddels al lekkere gezonde fruitijsjes gemaakt. Maar er zijn zoveel smaken dat we vast nog eens ijsjes gaan maken.
 • Waterspelletjes dag. Het lijkt me ook heel leuk om een paar vriendinnetjes van Fay uit te nodigen en dan een waterspelletjes middag te organiseren. Nog leuker als de mama’s ook mee komen en we gezellig bij kunnen kletsen.
 • Een fotoshoot houden met mijn kinderen. De laatste keer dat mijn kinderen een fotoshoot hadden kon Milo nog niet zelf zitten. Het waren echt mooie foto’s, maar toch wil ik weer nieuwe foto’s van hen samen. Lekker ergens op de hei of bij een meer. Super leuk!
 • Nieuwe plek/stad ontdekken. Ik houd er ook altijd erg van om een nieuwe plek of stad te ontdekken. Gewoon ergens heen rijden waar je nog nooit bent geweest.

Weekendje weg?

Het lijkt me ook erg leuk om in de vakantie nog een keer een (lang) weekend weg te gaan samen. Maar mochten we dat kunnen doen dan zal het erg last minute zijn. Het liefst ergens op een vakantiepark, maar dan wel aan zee. Dan kunnen we het uitje naar het strand namelijk makkelijk combineren haha. Maar grote kans dat we dit pas na de zomervakantie gaan doen, want het is voor mijn man niet zo makkelijk om in de vakantie vrij te krijgen.

Wat zijn jouw plannen deze zomer?

4 reacties op “Onze plannen voor de zomervakantie

 • Leuk meid! Picknicken roep ik ook al heel lang, maar is er ook nog nooit van gekomen, haha! Wij gaan vooral veel zwemmen in het buitenbad hier in de buurt. Daarnaast wil ik met manlief nog een dagje en nachtje weg, maar doen we ook last minute. Verder hebben we niet echt plannen, maar we zullen vast en zeker ook veel naar de Efteling gaan. Heerlijk zo’n abonnement!

 • Helaas hebben mijn vriend en ik dit jaar niet tegelijkertijd vakantie. Ik heb het nu en mijn vriend pas ergens in augustus. Erg balen. Dus ik probeer nu wel leuke dingen te doen met Demi, maar ik merk dat ik het wel jammer vind dat papa er ook niet gewoon bij kan zijn. Laatst waren we met z’n drieën naar de Efteling en daar heb ik zo van genoten. Hoop toch dat er stiekem nog wat van die dagen tussendoor komen. Al is het maar in het weekend ofzo.

 • Jij hebt al heel wat leuke plannetjes in de petto!! En je boft ook maar dat het zulk mooi weer is! Wij gaan helaas dit jaar wéér niet op vakantie (derde jaar alweer niet! ????) en werken we stug door. Maar hopelijk misschien van het najaar….ik hoop het echt….Jullie een heerlijke vakantie!! ????

 • Hier plannen de kinderen vooral de uitstapjes, ze hadden al zonder het te overleggen met opa en oma afgesproken dat we morgen met hun op de boot een dagje mee gaan. Ach, ik klaag niet hoor, heerlijk zo’n dagje op de boot!
  Maar wil ook nog wel een keer naar de Kunsthal, zag bij een ander blog daar al leuke foto’s van voorbij komen.

Reageren is niet mogelijk.