Onze dochter is een kopie van haar oma

mijn-dochter

Samen met mijn gezin heb ik 2,5 week op het huis van mijn ouders gepast. Niet zozeer voor het huis zelf, maar zij hebben zeven honden, een aantal kippen, een haan, een vijver, veel bloemen en planten en natuurlijk ook een jacuzzi waar voor gezorgd moest worden. Onze dochter was het meest enthousiast hierover. Ze is dol op dieren en bloemen/planten en kon niet wachten tot we mochten oppassen.

In die weken ontpopte ze ook tot een kopie van haar oma. Wanneer ze wel naar school gaat is ze namelijk elke donderdagmiddag na schooltijd bij mijn moeder. Ze ziet dan ook precies hoe mijn moeder met de dieren om gaat. En hoe zij ze verzorgt. Dit neemt ze heel erg van haar over waardoor ze tijdens de vakantie ons dus een aantal keer goed uitlegde hoe we dingen moesten doen.

Zo moesten de twee kleine hondjes een beetje water bij hun brokjes. Telde ze de hondjes wel 10x op een dag of ze er allemaal nog wel waren en ze is wel 100x naar het hekje bij de vijver gegaan om te zien of er geen hondjes doorheen waren gegaan.

Daarnaast wist ze ook precies hoeveel handjes de vissen aan voer mochten krijgen. Hoe je het beste kunt kijken of de kippen nog eitjes gelegd hadden en als er ook maar iets te weinig water in de drinkbakken zat dan kregen we dat ook te horen.

Het was echt geweldig om te zien hoe zorgzaam zij voor zowel de dieren als planten was. Er liepen op het hoogtepunt wel elf honden rond en elke hond kent ze bij naam en weet ze wat zij het fijnste vinden. Zo is de ene hond van het spelen, de ander wordt liever geknuffeld en weer een ander wil het liefst op schoot. Vooruit, er zit ook een hond bij die ook graag op schoot wil maar met zijn 30 kilo gaat dat echt niet haha.

Het was in ieder geval echt schitterend om te zien hoe ze eigenlijk de rol van ‘oma’ overnam tijdens hun afwezigheid. Ik denk dan ook dat de hondjes haar enorm gaan missen.. En andersom ook.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Audrey op 2 augustus 2019 om 10:56

    Wat schattig, zeg! Leuk dat ze alles zo serieus neemt qua zorg.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje