Onze dochter is een kopie van haar oma

Samen met mijn gezin heb ik 2,5 week op het huis van mijn ouders gepast. Niet zozeer voor het huis zelf, maar zij hebben zeven honden, een aantal kippen, een haan, een vijver, veel bloemen en planten en natuurlijk ook een jacuzzi waar voor gezorgd moest worden. Onze dochter was het meest enthousiast hierover. Ze is dol op dieren en bloemen/planten en kon niet wachten tot we mochten oppassen.

In die weken ontpopte ze ook tot een kopie van haar oma. Wanneer ze wel naar school gaat is ze namelijk elke donderdagmiddag na schooltijd bij mijn moeder. Ze ziet dan ook precies hoe mijn moeder met de dieren om gaat. En hoe zij ze verzorgt. Dit neemt ze heel erg van haar over waardoor ze tijdens de vakantie ons dus een aantal keer goed uitlegde hoe we dingen moesten doen.

Zo moesten de twee kleine hondjes een beetje water bij hun brokjes. Telde ze de hondjes wel 10x op een dag of ze er allemaal nog wel waren en ze is wel 100x naar het hekje bij de vijver gegaan om te zien of er geen hondjes doorheen waren gegaan.

Daarnaast wist ze ook precies hoeveel handjes de vissen aan voer mochten krijgen. Hoe je het beste kunt kijken of de kippen nog eitjes gelegd hadden en als er ook maar iets te weinig water in de drinkbakken zat dan kregen we dat ook te horen.

Het was echt geweldig om te zien hoe zorgzaam zij voor zowel de dieren als planten was. Er liepen op het hoogtepunt wel elf honden rond en elke hond kent ze bij naam en weet ze wat zij het fijnste vinden. Zo is de ene hond van het spelen, de ander wordt liever geknuffeld en weer een ander wil het liefst op schoot. Vooruit, er zit ook een hond bij die ook graag op schoot wil maar met zijn 30 kilo gaat dat echt niet haha.

Het was in ieder geval echt schitterend om te zien hoe ze eigenlijk de rol van ‘oma’ overnam tijdens hun afwezigheid. Ik denk dan ook dat de hondjes haar enorm gaan missen.. En andersom ook.

1 reactie op “Onze dochter is een kopie van haar oma

Reageren is niet mogelijk.