Huishouden: onze boodschappen

Elke week doen mijn man en ik samen boodschappen. Op een of andere manier is dat erin geslopen. Eigenlijk is het makkelijker om alleen te gaan maar we maken er een soort van gezinsuitje van haha. We gaan dan meestal naar twee winkels: de Jumbo en de Lidl. Bij de Jumbo halen we sowieso broodjes en meestal het ontbijt en nog wat andere specifieke dingen. Bij de Lidl halen we de rest. Het vlees en groente vooral vinden we erg lekker en niet duur.

We maken op voorhand een lijstje van dingen die we zeker niet mogen vergeten en kopen daarnaast nog dingen die in de aanbieding zijn die week en producten waar we niet aan gedacht hebben. We hebben voor onszelf een bedrag ingesteld wat we uit mogen geven per maand en daar zit dan geen luiers bij of flesvoeding voor Fay. Wel haar hapjes natuurlijk want die maak ik meestal zelf. We willen nog meer besparen maar dit houdt dan wel in dat we beter gebruiken moeten gaan maken van de vriezer en van het lijstje dat we maken.

Vandaag wil ik jullie in ieder geval laten zien wat we de week voor onze vakantie kochten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe doen jullie je boodschappen? Alleen of samen? Met of zonder lijstje?
Laat je antwoord achter in een reactie!

5 reacties op “Huishouden: onze boodschappen

 • Hier altijd met een lijstje en bijna altijd samen. Is gewoon gezelliger haha.
  Als ik niet mee ga whatsapp ik het boodschappenlijstje naar hubby. Werkt als een trein.

 • Wat leuk om te zien:) wij doen meestal, als de gezondheid het toelaat, samen boodschappen. Ik maak eerst een lijstje van wat ik die week ga koken en aan de hand daarvan maak ik een boodschappenlijstje.
  Heel handig in de Appie app. Boodschappen doen we bij de AH. We hebben geluk dat we hier een super grote AH XL in de buurt hebben met zelfscan, heel relaxed.

  Eens in de 3/4 weken ga ik met mijn moeder naar de Aldi om daar boodschappen te doen. Daar koop ik wat voorraad van dingen die goedkoper of lekkerder zijn bij de Aldi:)

 • Wij doen hier iedere Zondag samen de boodschappen, hebben we altijd al gedaan en dat doen we nu nog steeds. Dingen die ik echt niet moet vergeten schrijf ik op, andere dingen weet ik zo wel. We kijken altijd in de winkel wat we die week gaan eten. Op Dinsdag haal ik vers brood bij de bakker en doe die in de vriezer voor de rest van de week. Op Vrijdag ga ik naar de slager en de winkel voor het weekend.

 • Wij deden ook altijd samen boodschappen bij Jumbo en Lidl 😉 tegenwoordig ga ik vaker voor wat kleinere dingen en dan naar de AH. Heeft wat meer bio dingen maar wel weer wat duurder.

 • Wij maken een weekmenu, aan de hand van dat menu schrijven wij de boodschappen op een lijstje en daarnaast nog andere dingen als brood, beleg, enz enz. Wij kopen alleen wat er op het lijstje staat, of er moet zo’n leuke aanbieding zijn dan nemen we dat ook mee, maar over het algemeen beland er alleen datgene wat op het lijstje staat in ons wagentje. Waren we eerst altijd met z’n tweeën tussen de 80 en de 100 euro kwijt, dat is nu gehalveerd, wij zijn nu gemiddeld tussen de 40 en de 60 euro per week, dat scheelt toch echt aanzienlijk.

Reageren is niet mogelijk.