Ontspannen op de tafel bij Utsukusy

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heb ik de tijd gevonden om op mijn gemak te schrijven over mijn ervaring bij Utsukusy Schoonheid in de salon. Ik werd namelijk door Ilona, de eigenaresse van Utsukusy Schoonheid uitgenodigd om een behandeling te ondergaan. Zoiets laat ik me geen twee keer zeggen en ik combineerde het dan ook met ons weekendje Scheveningen.

La Caldera

In de Keizerstraat in Scheveningen vind je een prachtige winkel genaamd La Caldera. Eigenlijk kun je het geen winkel noemen, het is vooral een beleving. Bij La Caldera vind je magie, welzijn en schoonheid terug. Dit merk je al bij binnenkomst. Onder andere door de muziek, de energie van hun producten (bijvoorbeeld edelstenen) en het branden van kaarsen en wierook voel je meteen een hele positieve energie door je lijf stromen. Het klinkt misschien zweverig, dat zou ik zelf ook denken als ik zoiets zou lezen. Maar zo hebben mijn man en ik het echt ervaren. Het voelt niet alsof je een winkel binnen loopt. Maar meer alsof je op bezoek gaat bij een kennis. En die kennis ben je dan eigenlijk zelf.

IMG_8617

Bij La Caldera vind je niet alleen allerlei soorten edelstenen en sieraden, maar ook de producten van Utsukusy en achterin de winkel zit dan ook de salon. Er staat een enorme grote en mooie houden tafel achterin waar thee en water klaar staat en je fijn aan kunt zitten. Alles is erop gericht om jezelf weer te vinden, om balans terug te krijgen en om je hart te volgen.

De behandeling

Na de kennismaking, het nemen van wat foto’s en wat geklets was het tijd voor mij om te ontspannen. Nu weet ik van mezelf dat ik dit niet zo goed kan. Ik vind gezichtsbehandelingen en massages altijd erg lekker maar echt ontspannen is moeilijk. Ik zit altijd heel erg in mijn hoofd. Denk teveel na. Ik was dan ook erg benieuwd naar wat Ellen, degene die de behandeling deed, zou zien voelen en ervaren.

IMG_8604

Hieronder kun je stap voor stap lezen wat Ellen allemaal gedaan heeft. Zij werkt vooral naar gevoel met klanten. Je kunt wel een bepaalde behandeling afspreken, een voorkeur opgeven. Maar welke producten ze precies gebruikt is altijd maar de vraag en afhankelijk van wat jij nodig hebt.

  1. Als eerste werd er een warme vochtige doek op mijn gezicht gelegd. Deze doek was vochtig gemaakt in warm water met een scheutje kamille hydrolaat. Kamille staat bekend om het geven van rust en kalmte.
  2. Hierna werd mijn gezicht gemasseerd en gereinigd met de Bijin Facial cleanser cream (voor de review klik hier).
  3. Daar bovenop mengde Ellen de Oxi milk. Deze komt ook uit de Bijin lijn. Het is een reinigingsmelk die de huid actief zuurstof laat opnemen en de PH waarde van je huid herstelt. Deze Oxi milk kun je alleen in de groothandel kopen wanneer je schoonheidsspecialist bent.
  4. Dit alles is afgenomen met een warm en vochtig gastendoekje (weer met warm water en kamille hydrolaat erin).
  5. Daarna heeft Ellen mijn gezicht een zachte scrub gegeven met de rijstscrub. Deze is heel zacht en voor de gevoelige huid.
  6. Natuurlijk is deze naderhand ook afgenomen met het warme water en kamille hydrolaat.
  7. Om mijn huid te voeden heb ik het Aurum ampul gekregen. Dit is een verstevigende ampul met deeltjes goud die in de huid dringen. Deze ampullen zijn ook alleen te koop als je schoonheidsspecialiste bent.
  8. Hier bovenop werd de Aurum gezichtscrème aangebracht. Ook hierover kun je een review lezen op mijn blog.
  9. Daar bovenop kwam dan ook nog het Sarcodes masker.
  10. En toen kwam het meest bijzondere. Mijn gezicht werd bedekt met 24 karaat gold leafs. Goud sluit je huid tijdelijk af, waardoor de stofwisseling in je huid opeens heel actief wordt. Hierdoor ontwikkel je warmte onder het goud en neem je de voedingsstoffen uit het ampul, crème en masker veel beter op. Deze gold leafs zijn ook alleen voor schoonheidsspecialistes bedoeld.

IMG_8626

Vervolgens werd ik volledig gemasseerd met de rustgevende welzijnsolie. Tijdens deze massage werkte Ellen met mijn eigen lichaamsgewicht zodat ze zacht en rustig kon werken, maar toch diep kon komen. Daarna is mijn lichaam en gezicht afgenomen met warm water waar rozen hydrolaat aan toegevoegd is en heeft Ellen wat pure rozen hydrolaat gebruikt. Als laatste stap heb ik opnieuw de Aurum crème aangebracht gekregen.

Ter verzorging is mijn gezicht een paar keer gedept met Onsen de Dogo thermaal water om zo lekker veel vocht aan mijn huid toe te voegen. De Onsen de Dogo heb ik naderhand ook gekocht omdat ik hem ten eerste enorm lekker vond ruiken maar ook omdat mijn huid wel extra hydratatie kan gebruiken.

Mijn ervaring

Zoals ik al aangaf heb ik enorm veel moeite om te ontspannen. In mijn hoofd gaat het eigenlijk continu door met gedachten en juist als ik ‘moet’ ontspannen dan word het vaak erger. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ik me zou voelen op de tafel bij Ellen. Het is ook echt een hele fijne tafel zonder elektriciteit er door heen zodat er geen blokkades van buitenaf komen. Ik liet me vrij veel afleiden door mezelf en spitste mijn oren op alles wat ik kon horen. En dat terwijl ik dolgraag wilde ontspannen. Maar hoe harder ik tegen mezelf riep dat ik moest ontspannen hoe minder goed dat lukte natuurlijk.

IMG_8610

Toch heeft Ellen het wel voor elkaar gekregen dat ik een aantal momenten had dat het hoofd even op mute stond. Helemaal uit stond hij niet, daarvoor speelt er gewoon nog teveel in mijn hoofd en ook lijf. Maar het was echt even ontspannen. Dat er veel spanning in mijn lijf zat die naar buiten moest merkte ik dan ook toen we ongeveer een uur verder waren. Het begon pijn te doen in mijn onderrug en dat lag totaal niet aan de behandeling maar puur door alles wat naar buiten moest. Gelukkig dacht Ellen heel fijn mee en kon ik met een andere positief en extra kussens verder genieten. De geuren en zachte aanrakingen waren echt een perfecte combinatie en ik moet toegeven dat ik er best emotioneel van raakte.

Dit weet ik echter vrij goed te verstoppen en op een later tijdstip kwam dit dan ook naar buiten. Emotioneel van de behandeling maar ook doordat twee afzonderlijke mensen, Ellen en Irene mij beide wisten te omschrijven. De dingen die zij (nogmaals: afzonderlijk) aan mij vertelde wat ze over me ontdekt hadden klopte gewoon allemaal.

“Ik voelde dat je veel gedachten had en dat het erg druk was in je hoofd. Zo druk dat je soms vergeet je lichaam te voelen, vooral vanaf je middenrif naar beneden toe. Je vergeet vooral wel eens te voelen wat jij nou eigenlijk wil (in plaats van wat iedereen om je heen nu eigenlijk wil). Ik voelde een zachtaardig en vooral gevoelig persoon, die meer impulsen dan de gemiddelde persoon oppikt en moet verwerken. Terug naar jezelf is de boodschap, je bent ergens jezelf een beetje uit het oog verloren.” – Ellen, de schoonheidsspecialiste. 

Mezelf weer terug vinden

Om eerlijk te zijn had ik misschien liever die behandeling niet gehad. Ik ben namelijk verpest voor het leven. Zo’n ervaring als bij Utsukusy krijg je echt nergens en ik had graag gewild dat Scheveningen om de hoek lag zodat ik eens in de zoveel tijd bij Ellen op de tafel kon liggen. Dan konden we op die manier samen werken aan een betere Nicole. Of anders gezegd, op zoek gaan naar Nicole. Want zoals Ellen al omschreef, ik ben mezelf uit het oog verloren en moet weer terug naar de basis. Terug naar mezelf. En daar kan ik alle hulp bij gebruiken.

IMG_8612

Woon je dus in de buurt van Scheveningen of ga je er een keertje heen. Loop dan echt even binnen bij La Caldera en beter nog: boek een behandeling bij Ellen. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open!

21 reacties op “Ontspannen op de tafel bij Utsukusy

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *