Hatchimals Day: de onthulling van de Hatchimals Surprise!

In mijn jongere jaren had je de Furby. Een magisch wezentje dat door middel van sensoren op je reageerde en die je moest verzorgen. Inmiddels is het niet de Furby die de wereld verovert maar zijn het de Hatchimals. Vorig jaar was het al een ware rage, maar ze zijn terug.. en hoe! Vandaag, 6 oktober, is officieel uitgeroepen als Hatchimals Day, vanaf vandaag is namelijk het nieuwste ei verkrijgbaar. De Hatchimals Surprise!

Wat zijn Hatchimals

Voor degene die onder een steen geleefd hebben nog even op een rijtje wie of wat de Hatchimals nu eigenlijk zijn. De Hatchimals zijn fantasiewezentjes die nog het beste te vergelijken zijn met pinguïns of draakjes. Ze zitten in een ei die, zodra je hem uitpakt, tot leven komt. Deze ei moet je eerst “uitbroeden” door hem zoveel mogelijk te knuffelen, aaien en ermee te spelen. Na verloop van tijd komt dat ei dan uit en is je Hatchimal eenmaal geboren dan kun je hem verder verzorgen en ermee spelen.

De Hatchimals Surprise

De introductie van deze kleurrijke eieren zorgde dus afgelopen jaar voor een wereldwijde run, de eieren waren enorm snel uitverkocht. Daarna kwamen de Hatchimals CollEGGtibles, kleinere varianten hiervan die een stuk goedkoper zijn. En dit najaar is er dus een innovatie die een tikkeltje anders is dan alle voorgaande versies. Namelijk de Hatchimals Surprise. Na het verzorgen en uitbroeden van dit ei komt de grote verrassing: wat zal het zijn…??

Dolenthousiaste peuter (en moeder)

Toen wij op zondag terug kwamen van ons weekendje weg zagen we een “niet thuis” briefje in de brievenbus liggen. Er was schijnbaar een pakketje bezorgd voor ons bij de buren. Ik verwachtte helemaal niets dus dat was extra spannend. Het was een grote rechthoekige doos van Linden & Barbosa; een pr bureau waar ik vaak mee samenwerk.

Bij het open maken begon onze peuter direct van enthousiasme te springen en ook ik was blij verrast. Er zat namelijk, naast beschuit met muisjes, ook een ei in. Een Hatchimals Surprise ei! Tijdens het uitpakken en het uitbroeden van  het ei heb ik wat stukjes gefilmd zodat jullie direct een kijkje kunnen nemen. Het filmpje zie je hieronder. Benieuwd naar wat wij er nu werkelijk van vinden en of het de prijs van €79,99 waard is kun je onder het filmpje verder lezen… Let op: in de review staat een mega spoiler dus wil je verrast worden kijk dan eerst het filmpje!

Het uitbroeden van de Hatchimals Surprise

Review Hatchimals Surprise

Wie de vorige varianten kent weet dat zo’n ei werkt met fases. Zo ook dit keer. Er zijn in totaal vijf fases, daarin verschilt hij geloof ik al met de eerdere variant. Je begint met fase 1: het ei en eindigt met fase 5: het kind. En elke fase heeft zo zijn unieke dingen. Op het moment dat ik dit schrijf zitten wij nog in fase 3: baby. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe fase 4 en 5 zal zijn, onze peuter kan in ieder geval niet wachten. Een korte uitleg over de verschillende fases:

Fase 1: het ei

Wanneer je het ei uit de verpakking haalt staat hij nog niet ‘aan’. Bij het eerst ei was het volgens mij zodra je hem uit de verpakking haalt start je hem ook, maar dit keer moet je twee draaisluitingen aan de onderkant eruit halen voordat hij start. Het fijne hieraan is dat je zelf kunt bepalen wanneer je ermee begint. Ook komt het ei niet uit wanneer je hem niet vast houdt. Dus ben je bezig maar duurt het lang en heb je andere plannen dan kun je het ei gewoon wegleggen zonder bang te zijn dat hij zonder jou (of je kinderen) uit komt.

Fase 2: het uitkomen van je ei

Wanneer je het ei ziet knipperen met regenbooglichtjes betekent dit dat de Hatchimals klaar zijn om eruit te komen. Ik moet echter wel toegeven dat ik die lampjes helemaal niet gezien heb. Dat ze eruit kwamen was voor ons daarom een nóg grotere verrassing. Maar dat heb je vast wel in het filmpje gezien 😉

Fase 3: baby

Wanneer het ei uitgekomen is zul je ontdekken dat er niet één maar twee Hatchimals inzitten. Hiep hiep hoera, het is een tweeling! Beide Hatchimals hebben een heel eigen karaktertje, zo is de ene van ons juist erg actief en brabbelt en zingt graag terwijl de ander juist veel eet. Wat erg handig is, is dat er een spiekbriefje bij zit zodat je telkens aan de ogen kunt zien wat ze willen. Onze peuter van 3,5 vindt dat soms nog wat lastig want het gaat haar te snel. Toch vindt ze het super leuk…

Fase 4: peuter

Tijdens deze fase leer je de persoonlijkheden nog meer kennen en kan je ook boodschappen inspreken. In deze fase zitten wij nog niet dus we hebben het nog niet kunnen testen!

Fase 5: kind

In deze fase zijn de Hatchimals een kind en houden ze van spelletjes. Er zijn spelletjes die je met ieder afzonderlijk kunt doen maar ook spelletjes met hen samen.

Wat erg fijn is, is dat je alle acties van de vorige fases gewoon kunt blijven gebruiken. Dus je kunt ze nog steeds laten dansen, woordjes opnemen, enzovoort. Hartstikke leuk! Een ander fijne bijkomstigheid (voor de ouders) is dat er ook uit knopjes op zitten. Heb je er dus even geen zin in, zet ze dan gewoon uit. Ik heb hier al veelvuldig gebruik van gemaakt.. Oeps!

Al met al vind ik het echt een geweldige inventie. Ja, het kost veel geld.. maar ik denk dat je kind hier echt heel veel speelplezier mee heeft. Je kunt het ei niet opnieuw laten uitkomen, maar je kunt de Hatchimals wel resetten zodat ze weer in de baby fase zitten. Hartstikke handig dus!

Een cadeau tip dus voor Sinterklaas: de Hatchimals Surprise is onder andere bij bol.com te koop.

5 reacties op “Hatchimals Day: de onthulling van de Hatchimals Surprise!

Reageren is niet mogelijk.