Ontdek waarom maxi-jurken een must-have zijn!

waarom maxi-jurken een must-have

Als het gaat om veelzijdige, comfortabele en flatterende kledingstukken, staat de maxi-jurk bovenaan mijn lijstje. Of je nu naar het strand gaat, een bruiloft bijwoont of gewoon een dagelijkse outfit zoekt, een maxi-jurk is een must-have item in elke garderobe. In dit artikel ontdek je waarom maxi-jurken zo populair zijn en waarom ze een onmisbaar kledingstuk zijn dat niet mag ontbreken in je kledingkast.

Mijn favoriet: de maxi-jurk

Wie in mijn kast kijkt zal zien dat ik er erg veel jurken in heb hangen. Sommige zijn kortere jurken, maar over het algemeen hangen er voornamelijk maxi-jurken in mijn kast. In het begin had ik dat niet zo door. Het is nooit zo geweest dat ik specifiek naar maxi-jurken op zoek ga. Toch kom ik daar negen van de tien keer telkens weer op uit. Hieronder vertel ik je waarom ik maxi-jurken zo fijn vind.

10 redenen waarom maxi-jurken een must-have zijn

Iedere vrouw, die van jurkjes houdt, zou in ieder geval een aantal maxi-jurken in de kast moeten hebben hangen. Ik geef 10 redenen waarom ik ze zo fijn en leuk vind.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Comfortabel

Maxi-jurken zijn meestal gemaakt van lichte, comfortabele stoffen zoals katoen of viscose, waardoor ze ideaal zijn voor warme dagen. Niet voor niets ook dat vele strandjurkjes dan ook echte maxi-jurken zijn. Echter ook tijdens de wat frissere dagen zijn ze fijn om aan te trekken.

Verbergen van probleemgebieden

Deze jurken zijn geweldig wanneer je bepaalde probleemgebieden wilt verbergen. Denk aan de benen, maar ook de buik. Het ligt er natuurlijk wel helemaal aan hoe het model valt. Maar de modellen die in mijn kast hangen zorgen er vrijwel allemaal voor dat de nadruk op mijn taille ligt en niet op mijn buik. Ook mijn witte melkfles benen blijven verborgen.

Veelzijdig

Maxi-jurken zijn er in verschillende stijlen en stoffen, waardoor je ze kunt dragen voor verschillende gelegenheden, van informeel tot formeel. Zoek je dus een jurk voor tijdens een sjiek feestje of een bruiloft dan is een maxi-jurk vaak een succes. Maar ook tijdens een heerlijke picknick met de familie is een maxi-jurk ideaal.

Makkelijk te combineren

Wat ik ook fijn vind aan een maxi-jurk is dat deze gemakkelijk te combineren zijn met verschillende soorten schoenen en accessoires. De ene keer trek ik er een mooi sandaaltje onder aan, terwijl ik een andere keer meer voor stoer ga en er fijne sneakers bij aan trek. In de winter komt het ook wel eens voor dat ik wel een maxi-jurk draag maar er bijvoorbeeld een mooie trui op aan trek. Op die manier lijkt het net een rok.

Geschikt voor alle lichaamstypes

Of je nu slank bent of juist een voller figuur hebt, een maxi-jurk is geschikt voor alle lichaamstypes. dat is misschien nog wel een van de belangrijkste redenen dat ik er zo dol op ben. Ook met mijn dikke lichaam kan ik er mooi uit zien met een maxi-jurk.

Flatterend

Daarnaast kan een maxi-jurk jouw figuur juist flatteren. Ik lijk altijd een stuk langer met zo’n jurk aan. En dat is met mijn 1,66 m toch wel fijn. Ook lijk ik vaak slanker dan ik ben. Ook een mooie bijkomstigheid.

Bescherming tegen de zon

Aangezien een maxi-jurk erg lang is bedekt hij het grootste deel van je lichaam. Iets wat ik toch wel prettig vind tijdens de zonnige dagen.

Gemakkelijk aan te trekken

Vrijwel al mijn maxi-jurken zijn super makkelijk om aan te trekken. Op die manier ben ik altijd erg snel klaar. Ik hoef alleen de jurk aan te doen, met daaronder wel nog even een broekje tegen het schuren van de benen, sneakers aan en klaar!

Trendy

Maxi-jurken zijn op dit moment erg in trend waardoor het ook heel gemakkelijk is om bijvoorbeeld via OTTO de leukste jurken in diverse prints, kleuren en ontwerpen te vinden. Er is voor ieder wat wils en dat is toch wel heel erg fijn.

Zelfverzekerd gevoel

Telkens wanneer ik een van mijn maxi-jurken draag dan voel ik me vol zelfvertrouwen. Ik voel me altijd erg mooi in zo’n jurk en dat straal ik dan ook uit. Het dragen van een mooie maxi-jurk zal je dus zeker een zelfverzekerd gevoel geven. En welke vrouw wil dat nu niet?

Heb jij ook al een maxi-jurk in de kast hangen?

2 reacties op “Ontdek waarom maxi-jurken een must-have zijn!

Reageren is niet mogelijk.