Ons buitenkind (+ bescherming)

Sinds de eerste zonnestralen ons landje verwarmde kroop Fay al naar buiten. In het begin was het even wennen die tegels en het gras, maar na een halve minuut had ze het door en kroop ze overal heen waar ze heen wilde. “Wat een mooie nieuwe wereld!”, leek ze te denken en je zag haar gewoon genieten.IMG_4715

Nu ook. Als de deur maar een kiertje open staat, zit mevrouw al buiten. Geweldig vindt ze het, ze hoort en ziet vogels, ze ravot met de honden en als ze ergens gras ziet of water dan is ze er als de kippen bij!

Over kippen gesproken, mijn ouders hebben dus sinds een maandje of wat kippen in de tuin en daar is ze dus ook echt dol op. Als we bij opa en oma aankomen dan kraait ze al van plezier en wijst ze direct naar de kippen. Daar wil ze heen! IMG_4461En na de kippen krijgen ook de vissen in de vijver een bezoekje. Het liefst zit ze dan op de rand, want dan kan ze met haar vingertje in het water en wie weet sabbelt er dan een vis aan. Geweldig toch?! IMG_4454Het allerleukste aan buiten zijn blijft echter wel water. Want met water kun je zoveel! Met water kun je namelijk spelen: IMG_4537Je kunt het drinken, maar je kunt het natuurlijk ook opeten:IMG_4411

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bescherming van het buitenkind

Nu ons meisje zo graag buiten is letten wij natuurlijk extra op de bescherming van haarzelf. Niet alleen qua ongelukjes die zouden kunnen gebeuren, scherpe dingen die rondzwerven en het vallen maar ook qua huid.

Zo zie je hierboven veelal foto’s dat zij in het zonnetje zit of zelfs met water speelt in de zon. Echter wat je niet ziet is dat wij haar enorm veel insmeren, we zetten haar eigenlijk altijd buiten in de schaduw en laten haar nooit langer dan een paar minuutjes in de ochtend- en/of avondzon. Nooit op het heetst van de dag in ieder geval. IMG_4405

Dat zijn ook de tips die ik wil meegeven:

 • smeer je kindje voldoende in, wij gebruiken factor 50.
 • laat je kindje nooit in de volle zon spelen, soms is schaduw lastig te vinden dan kun je het beste dit zelf creëren door bijvoorbeeld een doek op te hangen.
 • Het is bijna niet te doen om je kindje volledig uit te zon te houden, beperk het dan tot een paar minuten en probeer het heetst van de dag te ontwijken.
 • Laat je kindje veel drinken, waterijsjes tellen ook mee.
 • Bedek je kindje met kleding, het is een fabeltje dat ze zonder kleding het minder warm hebben. Eén laag is nooit teveel….

6 reacties op “Ons buitenkind (+ bescherming)

 • Wat mooi om te zien dat ze zo graag buiten is en alles daar wil ontdekken. Het is vaak misschien wat oppassen, maar het lijkt me prachtig om zo’n kindje te hebben. Weer eens wat anders dan een kindje dat altijd alleen maar op de bank met een iPad wil zitten!

  Fijn weekend!

 • Grappig die verschillen 😀 Tobias is dus juist geen buitenkindje tot nu toe. Als we bijvoorbeeld bij mijn ouders langsgaan en in de tuin zitten dan wil hij vrij snel alweer binnen spelen 😉

 • Heerlijk zo’n actief kindje. Heb er hier ook zo een rondlopen. Goed dat je goed insmeert. Wij doen ook altijd 1 laag kleding en lekker goed smeren.

 • Wat heerlijk dat ze zo graag buiten is, dat wordt straks van het zomer genieten van met z’n drieën! Goed dat je haar zo in de gaten houd.

 • Hier ook 2 buitenkinderen! Zelfs net door de stromende regen met ze gefietst, gillen ze van plezier. Kleinste van 14 maanden sleept ook elke keer haar jasje naar me toe, of ramt op de tuindeur om er uit te mogen 🙂

Reageren is niet mogelijk.