Onmisbare items voor in je thuiskantoor

Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken is er natuurlijk al vanaf maart 2020. Zelf werk ik al jaren thuis en heb ik zelfs een eigen kantoorruimte. Die ruimte gebruik ik echter nooit omdat het in de winter te koud is en niet warm te krijgen. En in de zomer is het te warm en krijg ik het niet koel. Over het algemeen zit ik dus gewoon aan de eettafel. Waar je ook zit, er zijn een aantal onmisbare items voor in je thuiskantoor.

Onmisbaar voor je thuiskantoor

Of je nu wel of geen eigen ruimte hebt voor je thuiskantoor, het is fijn om in ieder geval een goede basis te hebben. Daarmee bedoel ik iets wat dient als bureau en een goede stoel. Werk je een keer per jaar een keer thuis hoef je natuurlijk geen bureau of bureaustoel aan te schaffen. Werk je echter vaker thuis dan is dit toch echt essentieel.

Zelf zit ik dus vooral aan de eettafel maar in de slaapkamer van mijn dochter staat ook een heus bureau. Daar ga ik zitten wanneer mijn man thuis van werk is en de kinderen ook thuis zijn. Dit geeft mij rust en de ruimte om te doen wat ik moet doen. De stoel die er staat is niet perse heel erg fijn. Het is wel een bureaustoel die versteld kan worden in de hoogte. Maar wil ik een echt ergonomische dan moet ik toch op zoek naar iets anders. Gelukkig kun je bij OTTO ook terecht voor dit soort dingen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speciale opbergruimte

Naast een werkplek en goede stoel is het ook fijn om een speciale opbergplek te hebben voor je papieren. Heb je een eigen kantoor ruimte dan is het slim ook een een kast aan te schaffen waar je papieren, apparatuur en andere benodigdheden in op kan bergen. Heb je geen kantoorruimte dan is het slim om in ieder geval een bak of lade of vrij te maken voor jou werk-spullen.

Laat je het namelijk liggen/slingeren dan raak je het wellicht kwijt plus je kunt je werkdag ook beter afsluiten wanneer je al je spullen op een bepaalde plek kunt leggen. Ook is het voor de kinderen (wanneer je die hebt) duidelijk dat deze ruimte van jou is en de spullen die er liggen ook. Op die manier kun je het beter scheiden en zal het ook minder chaotisch zijn.

Overige “onmisbare” items

Daarnaast zijn er nog een aantal items die ik zelf onmisbaar vind. Dit heeft te maken met mijn eigen situatie en kan voor jou dus verschillen.

  • Thermosfles; ik heb altijd een thermosfles met thee op mijn werkplek zodat ik in ieder geval voldoende drink en mijn thee niet telkens koud word.

  • Een lade met werkjes voor de kinderen; soms zijn er momenten dat je toch moet werken terwijl de kinderen er ook zijn en je geen andere opvang mogelijkheden hebt. Ik zorg dat ik altijd leuke werkjes bij de hand heb zodat zij “samen met mama kunnen werken”. Vinden ze nog leuk ook.
  • Tussendoortje; ik leg in de ochtend altijd fruit en wat crackers klaar zodat ik ook tussendoor wat eet. Anders kan ik zomaar een paar uur verder zijn en niets eten.
  • Een goede lamp; het is niet op elke plek mogelijk om goed licht te hebben. Het liefst zit ik naast een raam maar soms is het licht dan nog heel slecht. Daarom zorg ik altijd voor een goede bureaulamp voor erbij.

Welke items vind jij onmisbaar voor je thuiskantoor?