Onmisbaar in de keuken

Als het gaat om een healthy lifestyle is de keuken één van de belangrijkste plekken in huis. Daar bereid je namelijk je eten & drinken, iets wat toch wel aan de basis ligt van een gezond leven. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die ervoor zorgen dat je wel of niet gezond leeft, maar ik wil het dus vandaag hebben over de keuken. Want wat is nu eigenlijk onmisbaar in de keuken? 

Toen ik een aantal jaren geleden op mezelf ging wonen had ik nog niet zoveel aan uitzet. Ik kreeg wat pannen, had wat pizzaborden uit een kerstpakket en kocht een goed bestek. Dat was naar mijn inziens meer dan genoeg qua keukengerei. Echter kwam ik de jaren daarna en zelfs onlangs nog erachter dat er toch nog wel het een en ander ontbrak. Zo langzamerhand werd mijn keuken uitzet steeds groter en moesten we de keukenkastjes steeds opnieuw inrichten omdat het niet paste. Natuurlijk hebben we veel te veel, maar sommige dingen zijn echt onmisbaar!

Wat vind jij nu echt onmisbaar in een keuken?

Bovenstaande vraag stelde ik via twitter en ik kreeg al snel van een paar mensen hun antwoord. Zo kwam de staafmixer in meerdere antwoorden voor. Zelf had ik geen staafmixer, tot afgelopen vrijdag. Dat was de dag dat ik een courgettesoep maakte en geen zin had om de blender te gebruiken. Dat kan wel, maar er zat meer in de pan dan in de blender paste. Dus stuurde ik mijn man erop uit om een staafmixer aan te schaffen. Ik wil nu al niet meer zonder!

Daarnaast was ook de keukenmachine een antwoord die ik veel voorbij zag komen. En daar geef ik ze sowieso gelijk in. Ik had eerst alleen een handmixer maar kreeg vorig jaar van mijn man eindelijk een keukenmachine. Niet de Kenwood die ik het liefste wilde haha, maar deze is ook prima. Vooral wanneer ik lekker ga bakken dan is zo’n machine echt ideaal. Zo heb ik er bananenbrood mee gemaakt, maar ook taarten en sauzen. Naast een keukenmachine is een blender ook een heel fijn apparaat om te hebben. Daarmee kun je bijvoorbeeld je eigen smoothies maken. Lekker & gezond!

egg-white-snow-232650_1280

Wat mijn man overigens afgelopen vrijdag ook gekocht heeft voor mij en waar ik nu al niet meer zonder kan is een keukenweegschaal. Ik had wel een plastic dingetje met een mini bakje waar zo 1x per half jaar gebruik van maakte qua meel ofzo. Maar nu mijn knop echt om is en ik bezig ben met een gezond eetpatroon is een weegschaal echt onmisbaar. En dat vond ik niet alleen, ook Eline van From fat to fit noemde de weegschaal in haar ‘onmisbaar rijtje’.

Naast de wat grotere apparaten en voorwerpen zijn er nog een aantal andere dingen die je in elke keuken terug wilt vinden. Onder andere goede scherpe messen, fijne snijplanken, een knoflookpers en genoeg werkruimte! Maar je hoeft niet alleen aan voorwerpen te denken wanneer je het hebt over keukengerei. Want er zijn ook een aantal voedingsmiddelen die in elke keuken zouden moeten staan. Waaronder natuurlijk de kruiden zoals zout, peper, gember, nootmuskaat, kaneel, paprikapoeder en ga zo maar door. Maar ook olijf- of kokosolie, ketjap, sambal en eiwitten (of eieren).

poppy-726267_1280

Deze blog is mede tot stand gekomen door: Northflix, Body after Baby, Storiesandforever, Easydailyfood, Aukjeswereld, Fromfattofit en Foodensomuchmore!

* In dit artikelen staat een affiliatie link. Dat zijn links die verwijzen naar een webshop of online winkel. Jij wordt er niet slechter van, ik een klein beetje beter 😉

23 reacties op “Onmisbaar in de keuken

Reageren is niet mogelijk.