Onmisbaar in de keuken

onmisbaar-in-de-keuken

Als het gaat om een healthy lifestyle is de keuken één van de belangrijkste plekken in huis. Daar bereid je namelijk je eten & drinken, iets wat toch wel aan de basis ligt van een gezond leven. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die ervoor zorgen dat je wel of niet gezond leeft, maar ik wil het dus vandaag hebben over de keuken. Want wat is nu eigenlijk onmisbaar in de keuken? 

Toen ik een aantal jaren geleden op mezelf ging wonen had ik nog niet zoveel aan uitzet. Ik kreeg wat pannen, had wat pizzaborden uit een kerstpakket en kocht een goed bestek. Dat was naar mijn inziens meer dan genoeg qua keukengerei. Echter kwam ik de jaren daarna en zelfs onlangs nog erachter dat er toch nog wel het een en ander ontbrak. Zo langzamerhand werd mijn keuken uitzet steeds groter en moesten we de keukenkastjes steeds opnieuw inrichten omdat het niet paste. Natuurlijk hebben we veel te veel, maar sommige dingen zijn echt onmisbaar!

Wat vind jij nu echt onmisbaar in een keuken?

Bovenstaande vraag stelde ik via twitter en ik kreeg al snel van een paar mensen hun antwoord. Zo kwam de staafmixer in meerdere antwoorden voor. Zelf had ik geen staafmixer, tot afgelopen vrijdag. Dat was de dag dat ik een courgettesoep maakte en geen zin had om de blender te gebruiken. Dat kan wel, maar er zat meer in de pan dan in de blender paste. Dus stuurde ik mijn man erop uit om een staafmixer aan te schaffen. Ik wil nu al niet meer zonder!

Daarnaast was ook de keukenmachine een antwoord die ik veel voorbij zag komen. En daar geef ik ze sowieso gelijk in. Ik had eerst alleen een handmixer maar kreeg vorig jaar van mijn man eindelijk een keukenmachine. Niet de Kenwood die ik het liefste wilde haha, maar deze is ook prima. Vooral wanneer ik lekker ga bakken dan is zo’n machine echt ideaal. Zo heb ik er bananenbrood mee gemaakt, maar ook taarten en sauzen. Naast een keukenmachine is een blender ook een heel fijn apparaat om te hebben. Daarmee kun je bijvoorbeeld je eigen smoothies maken. Lekker & gezond!

egg-white-snow-232650_1280

Wat mijn man overigens afgelopen vrijdag ook gekocht heeft voor mij en waar ik nu al niet meer zonder kan is een keukenweegschaal. Ik had wel een plastic dingetje met een mini bakje waar zo 1x per half jaar gebruik van maakte qua meel ofzo. Maar nu mijn knop echt om is en ik bezig ben met een gezond eetpatroon is een weegschaal echt onmisbaar. En dat vond ik niet alleen, ook Eline van From fat to fit noemde de weegschaal in haar ‘onmisbaar rijtje’.

Naast de wat grotere apparaten en voorwerpen zijn er nog een aantal andere dingen die je in elke keuken terug wilt vinden. Onder andere goede scherpe messen, fijne snijplanken, een knoflookpers en genoeg werkruimte! Maar je hoeft niet alleen aan voorwerpen te denken wanneer je het hebt over keukengerei. Want er zijn ook een aantal voedingsmiddelen die in elke keuken zouden moeten staan. Waaronder natuurlijk de kruiden zoals zout, peper, gember, nootmuskaat, kaneel, paprikapoeder en ga zo maar door. Maar ook olijf- of kokosolie, ketjap, sambal en eiwitten (of eieren).

poppy-726267_1280

Deze blog is mede tot stand gekomen door: Northflix, Body after Baby, Storiesandforever, Easydailyfood, Aukjeswereld, Fromfattofit en Foodensomuchmore!

* In dit artikelen staat een affiliatie link. Dat zijn links die verwijzen naar een webshop of online winkel. Jij wordt er niet slechter van, ik een klein beetje beter 😉

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

22 reacties

 1. demallemolenmoeder op 14 februari 2016 om 07:51

  Ik heb even geklikt hoor ????
  Een keukenweegschaal vind ik wel een echt must. Vooral toen dochterlief nog kleiner was en ik zelf babyhapjes maakte.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 11:41

   Meet je de hapjes dan af of…?

 2. Charlotte op 14 februari 2016 om 08:58

  O ja die weegschaal gebruik ik ook bijna dagelijks!

 3. Miranda op 14 februari 2016 om 09:03

  De staafmixer, onze mooie keukenmachine en goede messen zijn voor mij toch wel echt onmisbaar! En knap dat je zo lang zonder keukenweegschaal kon, die wordt hier dagelijks gebruikt, haha!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 11:56

   Ja ik had nooit echt iets om af te wegen… Deed alles op de gok. 😉

 4. Marjolijn op 14 februari 2016 om 09:48

  Als ik dit zo lees is onze keuken helemaal compleet. 😀 Het enige wat ik zou willen is zo’n hakmolentje voor op de staafmixer, ideaal voor het snel fijn maken van noten, koekjes enz. Als de keukenweegschaal vandaag kapot zou gaan, had ik gisteren al een nieuwe gekocht haha, ik kan echt niet werken in de keuken zonder dat ding. Ik ben benieuwd wat voor lekkere dingen je allemaal gaat maken.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 11:59

   Nou ik gebruik de keukenweegschaal nu om de maaltijden af te wegen en ervoor te zorgen dat ik binnen bepaalde punten blijf. Echt lekkere dingen bakken zit er voorlopig niet in 😛

 5. Nicole op 14 februari 2016 om 09:58

  Een goed mes om mee te snijden! Vind ik heel belangrijk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:00

   Zeker een van de belangrijke dingen!

 6. Karen op 14 februari 2016 om 10:12

  Alles wat hierboven genoemd wordt en een handcitruspers. Die gebruik ik ook heel veel. En goede messen. Ik heb zelf die van Global. Heel blij mee.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:00

   Ja goede messen staat inderdaad ook boven in het rijtje. Een handcitruspers hebben we overigens ook..

 7. Angela | Great Body & Skin op 14 februari 2016 om 11:47

  Een stoommandje!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:01

   Oh ja! Wij hebben een stoombakje van de Tupperware, gebruik ik regelmatig voor groente!

 8. Anita op 14 februari 2016 om 12:19

  Ik moet ook echt nog een keer een keukenmachine aanschaffen, zeker met bakken zal dat zoveel werk schelen 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:01

   Ja echt handig, die van ons kostte niet zo super veel. Maar is dan ook geen Kenwood 😛

 9. Jess op 14 februari 2016 om 14:32

  Haha, de laatste zin. Geweldig!

 10. Mariska op 14 februari 2016 om 15:39

  Ja dat zijn echt de essentials. In plaats van keukenweegschaal heb ik van die Amerikaanse cups, dat werkt ook prima 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:02

   Nou ik moet nu echt wegen hoeveel gram mijn vlees is en dergelijke, dus dan zijn die cups niet handig. Maar voor ik die weegschaal had gebruikte ik die inderdaad ook!

 11. Bregje op 14 februari 2016 om 18:32

  Ik gebruik de weegschaal ook regelmatig! Echt onmisbaar? Wat Nicile zegt: fijne messen en ik voeg daar nog goede pannen aan toe!

 12. Jenn op 14 februari 2016 om 18:47

  Ja, een keukenweegschaal vind ik wel een must idd. Wat ik verder veel gebruik is de blender, de waterkoker en de broodrooster.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 15 februari 2016 om 12:02

   Een broodrooster hebben wij niet eens haha!

 13. Margriet op 15 februari 2016 om 21:14

  Ik had eerst ook alleen een blender, maar nu ik een staafmixer heb, wil ik niet meer terug. Dat ding is echt zo fijn! Een keukenmachine zou ik ook wel graag willen, maar helaas, dat is wat te prijzig, dus mix ik met de hand. Maar als ik moet kiezen waar ik niet meer zonder wil, dan is het de waterkoker, dat is toch zo veel gemakkelijker en sneller dan een pannetje op het fornuis.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje