Online vriendschappen

Ik koester ze. De online vriendschappen. Daarmee doel ik niet alleen op mensen die ik online heb leren kennen, maar ook op mensen die ik in real life heb mogen ontmoeten nadat ik ze eerst online leerde kennen. Volg je het nog? Toen ik 12 jaar geleden, op mijn achttiende (ga nu aub niet rekenen!) tegen mijn ouders zei dat ik met iemand had afgesproken die ik alleen online had gesproken, keken ze me raar aan. Niet alleen raar, maar ook bezorgd. Want deed ik daar wel goed aan, sprak ik wel af op een drukke plek, wist ik zeker dat degene met wie ik sprak wel de waarheid vertelde?

Nu spelen zulke vragen nog steeds wel en moet je alsnog uitkijken met wie je afspreekt, maar toch is het anders. Als ik nu tegen mijn ouders zeg dat ik iemand ga ontmoeten die ik alleen online ken, vinden ze het niet meer vreemd. Het hoort een beetje bij deze tijd. Dat komt omdat de maatschappij enorm digitaal is maar ook omdat je veel succes verhalen hoort en leest. Zo heeft een van mijn beste vriendinnen haar man ontmoet via een datingsite. En degene die ik 12 jaar geleden ontmoette is Jennifer en zij is ook een van mijn beste vriendinnen!

Nieuwe mensen leren kennen

Nu is het tegenwoordig met social media en alle blogs vrij makkelijk geworden om mensen te leren kennen. Volg je een blog dan weet je vaak al veel over iemand. Ook is de stap kleiner om met iemand een ‘praatje’ te maken of hele gesprekken te voeren. Dit omdat je door social media en de blogs elkaar al deels ‘kent’ en je weet of er overeenkomsten zijn. Ik heb regelmatig gesprekken met mensen die ik alleen online ken over bepaalde zaken. Zo heb ik iemand waarmee ik het heel fijn kan hebben over mijn postnatale depressie en dingen waar ik tegenaan loop. Dat kan, omdat diegene mij begrijpt.

Ook heb ik inmiddels al best veel andere mensen leren kennen door het internet. Natuurlijk ontmoet je snel bloggers op events, maar ik bedoel niet alleen op die manier. Ik heb namelijk regelmatig met mensen afgesproken buiten die events om. Bijvoorbeeld Tamara, zij heeft een dochtertje Zoë die een paar maanden met Fay scheelt, en zowel wij als de dames klikten meteen. Het enige wat jammer is, is dat ze niet om de hoek woont. Datzelfde geldt ook voor Jennifer, Linda van Mamaliefde en Jess. Maar des te leuker is het dan wel als je elkaar weer ziet.

Gelukkig voor mij zijn er ook mensen die ik vanuit het bloggen heb leren kennen die dichterbij wonen. Zo is Marij ook een vriendin geworden zoals jullie weten, maar heb ik tijdens de bloggers zuid meeting nog een aantal prachtige vrouwen leren kennen. Prachtig zowel van binnen als buiten. En het mooie is nog, het klikte direct en we hadden allemaal het gevoel alsof we elkaar al jaren kenden.

Mooi toch? Dat online gebeuren!

21 reacties op “Online vriendschappen

 • Wat een mooi stukje. Online vriendschappen kunnen inderdaad uitgroeien tot iets prachtigs. Enne die Hello Kitty bril staat je schattig.

 • Handig hè het Internet! Hier ook vriendschappen op die manier, toch raad ik iedereen altijd aan toch heel voorzichtig te zijn. Stiekem ben ik toch wel bang voor het moment dat mijn kinderen op deze manier vriendschappen gaan sluiten.

 • Internet is een prachtig medium waardoor veel moois is ontstaan. Zo ook mijn man en helft van mijn vriendinnen ken ik via de Online wereld. Weet niet wat ik er zonder zou moeten!!

 • Hier ook veel vriendschappen online. Ook mijn man online leren kennen. Het is een relatief makkelijke manier om mensen te leren kennen vind ik. En leuk, omdat je eigenlijk altijd wel (veel) dezelfde interesses hebt.

 • Zo leuk die online contacten, vooral via het bloggen heb ik nu veel mensen leren kennen die de wereld weer een stukje mooier maken! Oh en die Hello Kittybril staat je beeldig! 😉

 • Ik heb ook heel veel vrienden online leren kennen. Zo leuk is dat. Met sommige mensen heb je meteen een klik. On- en offline. 🙂

 • Ja dat heb ik ook! Man en veel vriendinnen zo leren kennen! Ook hou ik zo veel vriendschappen makkelijker bij, helemaal omdat de meeste in het buitenland wonen

 • Het internet is fantastisch! Je kunt zelfs mensen aan de andere kant van de wereld leren kennen…vroegâh was dat echt niet te bedenken!

 • Ik vind het internet daarom ook zo leuk, je leert mensen kennen die je anders misschien nooit tegen gekomen zou zijn. Je kan mensen vinden met dezelfde interesses etc. Ja ik kan ook echt genieten van online vriendschappen! liefs

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Juist, doordat je al weet wat je voor overeenkomsten hebt klikt het denk ik wellicht ook makkelijker!

 • Inderdaad! Ik leerde een jongen kennen via het internet en kreeg er een relatie mee zo`n 13 jaar geleden.Iedereen keek me vreemd aan en er rustte destijds echt een taboe op. Die relatie heeft overigens bijna 3 jaar geduurd. Mijn vader heeft zijn huidige vrouw ook via het internet gevonden.
  Tegenwoordig is het inderdaad anders. De eerste keer dat ik een andere blogger in real life ging ontmoeten vond ik een beetje eng, maar ze bleek net zo aardig als online. En daarna heb ik inderdaad de mama`s van ons appgroepje leren kennen en dat klikte ook direct. Zo ontzettend leuk!

 • Ik heb inmiddels ook zoveel vriendinnen ontmoet via het bloggen/instagram, zo super leuk! Ik vind dat het internet ons veel nare dingen heeft gebracht, maar tegelijkertijd ook zoveel mooie.. Zoals ‘echte’ vriendinnen!

 • Zeker leuk, als er uit online contacten echte vriendschappen ontstaan. Ik ben niet zo van bloggers meetings etc, dus dat schiet niet zo op, maar ik kan wel genieten van verslagjes enzo daarover 🙂

 • In de afgelopen 10 jaar meerdere mensen na online ook in het echt ontmoet en het blijft iets dierbaars. Online deel je al veel en het is dan hartstikke leuk dat het ook in het echt goed klikt. En als je elkaar even niet in het echt ziet hou je wel contact via de social media.

  Blij met jouw als (blog)vriendin. Heel jammer inderdaad dat we zo ver uit elkaar wonen.

 • Ik herken me hier heel erg in! Ik begon op mijn elfde ook mensen te ontmoeten via internet, met wie ik af wilde spreken. Dat is nu 7 jaar geleden, en toen dachten mijn ouders nog dat dat dan een vies oud mannetje zou zijn dat zich voordeed als 12-jarig meisje. In die periode (op goSupermodel, haha) heb ik echter heel veel vriendinnen ontmoet die ik weliswaar nu niet meer spreek (op twee na), maar aan wie ik vooral toen veel gehad heb. Nu ontmoet ik natuurlijk mensen door het bloggen, en vinden mijn ouders het ook normaler. Alleen tja, die afstand… Dat is toch wel een dingetje. Toch ben ik heel blij met internetvriendschappen, want op internet ga je veel minder af op eerste vooroordelen en met bloggen ontmoet je sneller mensen met dezelfde passie. Overigens vind ik het enige nadeel van internetvriendschap dat het, als je elkaar niet regelmatig ziet, best snel kan verwateren. Maar ja, dat is natuurlijk ook in het echt…

 • Ik heb twee hele goede vriendinnen online leren kennen, via het Viva forum. Toen ik ging verhuizen naar een andere stad, zocht ik nieuwe vriendinnen en die heb ik nu gevonden. Ook vind ik het ontzettend leuk om meiden te leren kennen via mijn blog. Waardevol, dat internet!

Reageren is niet mogelijk.