Een ongeluk zit in een klein hoekje

een-ongeluk-zit-in-een-klein-hoekje

Sinds ik kinderen heb zit ik iets anders in de auto dan voorheen. Ik ben niet bang, anders zou ik nergens meer komen met dat ding. Maar ik ben wel voorzichtiger. Ook ben ik me erg bewust van wat er mis kan gaan en staat bij mij veiligheid voorop. Mede daarom ook dat wij de winterjassen voortaan uit laten in de auto en dat mijn kinderen altijd in een autostoeltje vervoerd worden. *samenwerking

Total loss

Een tijdje terug werd ik door mijn man gebeld. Hij had een auto ongeluk gehad toen hij de kinderen naar zijn ouders wilde brengen. De automobilist die hem voorrang had moeten geven deed dit niet, hij had onze auto over het hoofd gezien. Het was gelukkig geen ernstig ongeluk, iedereen was ongedeerd. Maar de schrik zat er wel in.

Gelukkig waren beide partijen goed verzekerd dus deze zaak was vrij snel afgehandeld. Wel moesten wij een nieuwe auto kopen want die van ons was total loss. Beetje jammer dus… Want het bedrag wat we voor de kapotte auto kregen was natuurlijk niet het bedrag wat we aan een nieuwe auto kwijt waren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ongeveer een week later reed ik met onze ‘nieuwe’ auto naar het werk. Het was een automaat, iets wat ik al wil sinds ik op Aruba maandenlang in een automaat heb gereden. Toch moest ik er nog behoorlijk aan wennen en zo ook die ene ochtend. Moe van een gebroken nacht en het vroege opstaan vergat ik even in een automaat te rijden en drukte ik op het verkeerde pedaal. Resultaat: ik reed achterop een andere auto.

Ook dit keer was ik ontzettend blij een autoverzekering te hebben. Al was het dus wel mijn schuld en heeft dat dus effect op mijn schadevrije jaren. Maar beter dan zelf moeten betalen, want de schade leek mee te vallen maar was achteraf toch behoorlijk prijzig om te maken.

Heb jij wel eens een ongeluk gehad?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Annouska op 11 december 2017 om 17:41

    Oeps foutje, gelukkig was er bij beide keren niemand gewond. Ik ben zelf nooit over mijn angst na een aanrijding heen gekomen. Ik zat met 8 kinderen in de werkbus toen er iemand vol uit een uitrit kwam rijden en op de bus knalde.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje