Een ongeluk zit in een klein hoekje

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit wist je waarschijnlijk wel. Of het nu gaat om een beker melk die omvalt, een kind wat van de fiets valt of dat je met je auto ergens tegenaan rijdt. Het zijn allemaal dingen die je liever niet hebt, maar die wel kunnen gebeuren. Ik heb in de tijd dat ik mijn auto rijbewijs heb helaas al diverse ongelukken gehad. Gelukkig geen hele grote ongelukken, maar het is wel gebeurd. De ene keer was het de fout van een ander, de andere keer van mijzelf. Hoe goed je soms ook denkt op te letten, een ongeluk zit in een klein hoekje en dus kan het zomaar gebeuren dat je ergens overheen kijkt.

Goed verzekerd

Gelukkig zijn wij voor diverse ongelukken goed verzekerd. Zowel voor wanneer de hond de kussens van de bank opeet (ja dit is voorheen wel eens gebeurd) als wanneer er met de auto ergens tegenaan gereden wordt. Dat geeft wel een fijn gevoel. Want natuurlijk is zoiets niet leuk en vermijd je het liever. Het is echter nóg vervelender wanneer je geen, of geen goede, verzekering hebt. Want dan draai je zelf voor alle kosten op. En dat kan soms echt flink oplopen. Zo had ik ooit een vrij dure camera en viel hij na een week al op de grond. Het scherm was direct kapot. Gelukkig had ik hem verzekerd en kon ik hem laten maken zonder dat ik er zelf omkijken naar had.

Een ongeluk met de auto

Pas geleden had mijn man ook een ongeluk met de auto. Het was gelukkig niets ernstigs, maar hij reed wel per ongeluk tegen een andere auto aan. Enorm balen natuurlijk, maar gelukkig hebben we een goede autoverzekering. Daarnaast zijn er ook maar een paar dingen die je hoeft te doen en de verzekering regelt verder alles.

Bol AlgemeenBol Algemeen
  1. Vul samen met de andere eigenaar een schadeformulier in
  2. Maak foto’s van de schade aan beide auto’s
  3. Ga op zoek naar getuigen en noteer gegevens (mits van toepassing)
  4. Stuur alles op naar de verzekering

De verzekering zal dan contact met je opnemen, soms telefonisch en in dit geval per e-mail. Het ligt echt aan de oorzaak van het ongeluk en hetgeen je noteert hoe het proces daarna verloopt. Heb je schade dan is het zaak om er door een garage naar te laten kijken. Zij geven dan een indicatie van wat er gedaan moet worden en hoeveel dat kost. De verzekeringsmaatschappij stuurt vaak ook nog een schade-expert om te kijken of het allemaal klopt qua kosten. Aangezien mijn man aan onze auto geen schade had en alleen de tegenpartij hebben wij verder maar weinig gemerkt van het verdere proces. We ontvingen wel van onze verzekering een mail met daarin de afhandeling van de schade.

Er werd ons verteld wat er betaald is aan de tegenpartij en wat dit voor invloed heeft op de schadevrije jaren die we hadden opgebouwd. Dat is dan wel weer vervelend aan zo’n ongeluk, we gaan hierdoor wel meer premie betalen. Maar liever dat dan dat we honderden euro’s zelf in een keer moeten betalen aan een tegenpartij.

1 reactie op “Een ongeluk zit in een klein hoekje

Reageren is niet mogelijk.