One size fits all – kleding

One size fits all? Wat denk je nu zelf?! Ik moet eerlijk zeggen, vroeger dacht ik er niet veel bij na. Ik had een prima lijntje voor one size fits all en ondanks dat sommige dingen dan toch niet goed stonden maakte ik me er niet druk om. Nu ik echter “wat voller” ben begint het me vooral te irriteren. Zie ik een super leuke webshop voorbij komen, met leuke jurkjes, wil ik er eentje in mijn winkelwagentje gooien staat er opeens ‘one size fits all’. Nou dacht het dus niet. Zoiets pas ik bij voorbaat al niet.

Betekenis one size fits all

Want wat betekent one size fits all eigenlijk? Het betekent in de meeste van de gevallen dat je het past als je een S of M hebt qua maat. En zelfs dan zijn er genoeg voorbeelden te vinden van vrouwen in die specifieke maat die het toch niet past of staat.. Want een vrouwenlichaam is nooit hetzelfde. Je kunt maatje S hebben net zoals je buurvrouw en dan kan het toch zijn dat het je buurvrouw wel staat en jou niet. Dat komt omdat elk lijf anders is. Je hebt verschillende soorten figuren, iemand met maatje S kan goed een cup C hebben wat er weer voor zorgt dat diegene een bepaald topje niet aan kan.

Zo zag ik laatst een heel goed filmpje, uiteraard Amerikaans, dat liet zien hoe one size fits all items passen bij verschillende lichaamsmaten en types.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Echt grappig ook om te zien dat degene met size 0 waarop het gebaseerd is, ook gewoon veel van die kleding niet past. Of het is te groot, te kort, de blubberig. Of juist te klein, te strak, amper stretch. Zoals de dames bij het rokje al aangaven: hoe kan het in hemelsnaam one size zijn als er niet eens rek in zit?

Dus lieve kledingmakers en -verkopers: one size does not fit all! En je gaat een veel groter bereik krijgen wanneer je dat inziet en dus gewoon all sizes gaat verkopen!

Koop jij wel eens one size fits all – kleding?

12 reacties op “One size fits all – kleding

  • Wat een ontzettend goed filmpje! Ik heb het met heel veel plezier gekeken. Ja, tot overmaat van ramp heb ik een keer een slip gekocht waarop stond ”One Size Fits All” Hij oogde ook vrij comfy, stretchy en best groot. Weet je hoe ik me voelde toen hij mijn bovenbenen praktisch afkneep? You get the picture. Maar door dit artikel voel ik me weer helemaal happy. One size fits all bestaat niet! X

  • Ik heb het een keer gekocht; een vestje dat open valt. Dat ging prima, maar iets anders haal ik liever in een eigen maat. Je hebt helemaal gelijk, het slaat eigenlijk nergens op. Alsof je er niet bij hoort als je het niet past…

  • Net als Karen: alleen als het een muts, sjaal of ketting is xD Zelfs bij handschoenen waag ik me er al niet aan, want dan zijn mijn vingers standaard te kort. Ik heb ongeveer dezelfde maat als die vollere vrouw, dus ehm … mij zou ook echt niets passen, behalve dus die trui (en die zou ik waarschijnlijk ook te kort vinden, ik vind het fijn als truien wat langer vallen). ‘One size fits all’ wordt hem dus niet voor mij.

  • Ik koop nooit ome size fits al. Altijd te groot te blubberig enzo. Nee begin ik niet aan. Maar we zouden kunnen delen, de stof die ik teveel heb, krijg jij erbij!

Reageren is niet mogelijk.