One size fits all – kleding

One size fits all? Wat denk je nu zelf?! Ik moet eerlijk zeggen, vroeger dacht ik er niet veel bij na. Ik had een prima lijntje voor one size fits all en ondanks dat sommige dingen dan toch niet goed stonden maakte ik me er niet druk om. Nu ik echter “wat voller” ben begint het me vooral te irriteren. Zie ik een super leuke webshop voorbij komen, met leuke jurkjes, wil ik er eentje in mijn winkelwagentje gooien staat er opeens ‘one size fits all’. Nou dacht het dus niet. Zoiets pas ik bij voorbaat al niet.

Betekenis one size fits all

Want wat betekent one size fits all eigenlijk? Het betekent in de meeste van de gevallen dat je het past als je een S of M hebt qua maat. En zelfs dan zijn er genoeg voorbeelden te vinden van vrouwen in die specifieke maat die het toch niet past of staat.. Want een vrouwenlichaam is nooit hetzelfde. Je kunt maatje S hebben net zoals je buurvrouw en dan kan het toch zijn dat het je buurvrouw wel staat en jou niet. Dat komt omdat elk lijf anders is. Je hebt verschillende soorten figuren, iemand met maatje S kan goed een cup C hebben wat er weer voor zorgt dat diegene een bepaald topje niet aan kan.

Zo zag ik laatst een heel goed filmpje, uiteraard Amerikaans, dat liet zien hoe one size fits all items passen bij verschillende lichaamsmaten en types.

Echt grappig ook om te zien dat degene met size 0 waarop het gebaseerd is, ook gewoon veel van die kleding niet past. Of het is te groot, te kort, de blubberig. Of juist te klein, te strak, amper stretch. Zoals de dames bij het rokje al aangaven: hoe kan het in hemelsnaam one size zijn als er niet eens rek in zit?

Dus lieve kledingmakers en -verkopers: one size does not fit all! En je gaat een veel groter bereik krijgen wanneer je dat inziet en dus gewoon all sizes gaat verkopen!

Koop jij wel eens one size fits all – kleding?

12 reacties op “One size fits all – kleding

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *