Ondernemerschap: ik mis het hebben van collega’s

Afgelopen weekend was ik twee dagen van huis. Ik had namelijk een tweedaagse bij Rosanne Raubun. Samen met nog vijf anderen. Na die twee dagen besefte ik me des te meer hoe erg ik het hebben van collega’s mis. Het ondernemerschap is echt de mooiste reis die ik ook heb gemaakt. Maar het kan ook erg eenzaam zijn.

De tweedaagse

Deze tweedaagse ontving ik als bonus bij het online programma van Rosanne. Super tof natuurlijk. In die twee dagen ging ik samen met de andere deelnemers aan de slag met ons eigen online programma. Vooral met het technische gedeelte. De achterkant ook wel genoemd. Ondanks dat ik er geen kaas van gegeten heb pik ik het wel snel op.. En nog mooier: ik vind het leuk!

Andere ondernemers

Naast dat zo’n tweedaagse erg handig is wat betreft het verder komen met de training, is het ook enorm leuk om andere ondernemers te ontmoeten. We hadden een heel divers clubje met ondernemers uit verschillende takken. Maar dat maakte het juist zo interessant. Na die twee dagen voelde het ook alsof we elkaar al veel langer kenden. We hebben persoonlijke dingen gedeeld, maar ook veel herkenning in elkaar gevonden wat betreft het ondernemerschap.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik ben zelf na de eerste dag ook lekker uit eten geweest met een van de andere deelnemers en dat klikte ook zo fijn.

Eenzaam als ondernemer

Omdat je als zelfstandig ondernemer vaak vanuit je eigen huis of kantoor werkt kan het erg eenzaam voelen. Maar juist door regelmatig naar netwerkevents te gaan, of samenwerkdagen zoals deze, hoeft het niet eenzaam te zijn. Naast het netwerk die ik al had, met de geweldige lieve “business buddy’s” die ik heb, kan ik nu weer een aantal mooie vrouwen aan mijn netwerk toevoegen.

Soms mis ik het dus wel. Het hebben van collega’s. Maar dan stuur ik weer een berichtje naar een lieve ondernemer, we bellen even of ik heb dagen zoals afgelopen weekend. En dan voelt het helemaal niet meer als eenzaam. Maar als enorm verrijkend!

3 reacties op “Ondernemerschap: ik mis het hebben van collega’s

  • Ik ben zoals je weet ook ondernemer. Ik denk dat ik wel snap wat je bedoeld. Gelukkig heb ik een aantal mede-ondernemers om mij heen, dus eenzaam voel ik me niet echt. Maar ik mis wel vaak een klankbord.

  • Ik weet niet waar je woont, maar in sommige plaatsen heb je netwerken van zelfstandig ondernemers die vaak een gezamenlijke locatie met flexwerkplekken hebben. Misschien is dat iets om eens te bekijken? Als je dan behoefte hebt aan “mensen om je heen” dan kun je daar een dag gaan werken.

    • Ja klopt, dat doe ik ook wel eens. Maar dat is toch anders omdat je dan nog steeds niemand kent en vaak alsnog alleen werkt.
      Plus het is voor mij alsnog 30 – 45 min rijden voor ik ergens ben waar dat kan.
      Maar goede tip hoor!

Reageren is niet mogelijk.