Ondernemen en moederschap

1 oktober 2017 is de dag dat ik mezelf ingeschreven heb bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment had ik een bedrijf en kan ik mezelf ondernemer noemen. Maar ik ben naast ondernemer ook gewoon een moeder van twee. Echter zijn mijn kinderen eigenlijk ook de reden dat ik een eigen bedrijf gestart ben. En dan met name mijn zoontje in verband met zijn beperking en de vele afspraken en zorgen die daarbij komen. Door mijn eigen bedrijf heb ik de vrijheid mijn eigen uren en taken te bepalen. Ik bepaal hoeveel ik werk, wanneer ik werk en wat ik doe. Ook heb ik enorm de drang om anderen te helpen en inspireren. Als voormalig juf zijnde zit dat gewoon in mij. Vandaar ook de combinatie tussen het ondernemen en het moederschap.

Ondernemen en moederschap

Thuiswerken als ondernemer

Ondernemerschap algemeen

Bekijk alle blogs

Ondernemen in combinatie met het moederschap

Het ondernemerschap is iets heel erg moois, het moederschap ook. Maar de combinatie kan ontzettend pittig zijn. Zelf ben ik een ondernemer die vanuit huis werkt, dus de meeste blogs die je hier leest gaan over het combineren van het ondernemerschap met kinderen wanneer je vanuit huis werkt. Echter denk ik dat veel blogs ook herkenbaar kunnen zijn voor wanneer je niet thuis werkt, maar wel een eigen bedrijf hebt. 

Thuiswerken als ondernemer

Al voordat ik officieel een eigen bedrijf had had ik al ervaring met thuiswerken. Voorheen werkte ik namelijk voor een webshop en mocht ik één dag in de week thuiswerken omdat dit beter uitkwam. Inmiddels heb ik dus zo’n zes jaar ervaring met thuiswerken en deel ik tips en inspiratie in mijn blogs. Bijvoorbeeld over je werkplek, maar ook waarom het juist wanneer je thuis werkt soms fijn is om buitenshuis te werken. 

Ondernemerschap in het algemeen

Wil jij starten als ondernemer? Of ben je net ondernemer en ben je op zoek naar ervaringsverhalen, tips en inspiratie? Hier vind je alles over het ondernemerschap in het algemeen.