Ondernemen en kinderen in de zomer

Het is vakantietijd. Zes weken lang hebben de kinderen vakantie. Dat is voor iemand in loondienst al een heel pakkie an omdat je vaak zelf geen zes weken vrij kunt nemen. Vaak gaan de kinderen naar de opvang of misschien zijn er wel opa’s en oma’s die oppassen. Heb je echter net als ik een eigen bedrijf dan is het niet zo dat je een paar weken vrij kunt nemen en wel gewoon geld krijgt van de baas. Niet werken betekent als ondernemer meestal ook geen inkomen. Daarom een blog van mij over hoe ik het ondernemen aanpak terwijl de kinderen thuis zijn in de zomer.

Zes weken vakantie?

De kinderen hebben zes weken vakantie. Echter ik kan het me niet veroorloven om ook werkelijk zes weken vakantie te nemen. En dat wil ik ook niet. Ik vind mijn werk echt geweldig leuk en haal daar altijd heel veel energie uit. Neem ik dan helemaal geen vakantie? Jawel. Zodra de kinderen vakantie hebben gaan wij drie weken naar de camping. En in deze drie weken wil ik dan ook niet werken. Het kan zijn dat ik wel ergens een blogje schrijf, of een podcast opneem. Maar dat is dan puur omdat ik de inspiratie heb en deze er gewoon even uit moet. Ik doe geen 1 op 1 sessies met klanten, geen matchcalls, ik geef geen trainingen en op social media deel ik alleen wanneer ik er zin in heb en niet omdat het ‘moet’.

Dat laatste doe ik sowieso, want alhoewel het goed is om consistent te zijn op social media voelt het voor mij nooit als een moetje. En voelt het wel als een moetje dan plaats ik lekker niets. Ik wil me in ieder geval dus niet verplicht voelen om een post te delen, stories te maken, Reels te maken. Dat doe ik als ik er zin in heb. En waarschijnlijk doe ik dat ook op slechts één account en niet op beide. (Ik heb twee accounts, eentje is persoonlijk en voor mijn blog en de andere is voor mijn bedrijf als Insta juf.)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Werken met de kinderen thuis

Na de drie weken op de camping zijn de kinderen natuurlijk ook gewoon nog drie weken thuis. Echter wil ik dan wel weer aan het werk. Niet zoals ik altijd doe wanneer zij op school zijn, dat is onhaalbaar en dat wil ik ook niet. Ik houd dan een vakantierooster aan. En ik stem af op het werkrooster van mijn man en de andere dingen die gepland staan die weken. Wanneer mijn man ochtenddienst heeft dan werk ik een uurtje in de ochtend terwijl de kinderen een filmpje kijken of zichzelf vermaken. En dan werk ik ook nog een uur of twee zodra mijn man thuis is plus in de avond mits dat nodig is.

Heeft mijn man avonddienst is het voor mij fijner, want dan kan ik gewoon vier uur in de ochtend werken. Dat zal ik niet alle dagen doen waarschijnlijk, maar het geeft me wel een heleboel vrijheid! De tijd dat ik op social media zit is voor mij trouwens over het algemeen ook werk, als instagram expert zijnde, echter voelt dat niet als werk en die tijd tel ik dan ook niet mee. Dat kan makkelijk tussendoor namelijk.

Werkzaamheden aangepast

Ook heb ik mijn werkzaamheden aangepast in de zomervakantie. Ook wanneer we weer thuis zijn en ik dus wel weer aan het werk ga. Ik doe dan nog steeds geen 1 op 1 sessies (met uitzondering daargelaten) en ik geef ook nog geen live trainingen. Wat ik wel doe is spontaan live gaan, video’s opnemen en bijvoorbeeld ook de Insta profiel scans uitvoeren. Dat is een dienst van mij die ik in de zomervakantie altijd via video doe in plaats van live met de klant zelf. Daar is de prijs dan ook naar want dan geef ik ook 50% korting. Die video’s kan ik fijn opnemen en inplannen op momenten dat het mij uitkomt en dan hoef ik ook geen rekening te houden met de agenda van de ander. Ideaal!

Zo pak ik dus het ondernemen met kinderen in de zomervakantie aan… Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog dan stel ze hieronder of stuur me even een berichtje op Instagram of via de mail.

1 reactie op “Ondernemen en kinderen in de zomer

Reageren is niet mogelijk.