Oktober: maand van de doelen

Hello-october-hd-wallpapers

Voor mij staat oktober vrijwel altijd in het teken van herfst, pompoenen en Halloween. Nu doe ik eigenlijk zelf nooit aan Halloween behalve toen ik op Aruba woonde, maar ik vind het wel altijd leuk om ermee bezig te zijn. Bijvoorbeeld met knutsels. Dit keer staat oktober in het teken van een hoop andere dingen. Het is voor mij de maand van de doelen. Dit is niet zo gepland eigenlijk, maar komt toevallig zo samen en dat vind ik eigenlijk wel leuk. Welke doelen ik voor mezelf heb gesteld deze maand en welke andere dingen nog in oktober gaan gebeuren vertel ik je in dit artikel!

Stoptober

Als je de televisie of radio aanzet dan wordt je er waarschijnlijk mee doodgegooid. Stoptober. Stoptober draait eigenlijk om het stoppen met roken. Maar aangezien mijn man en ik beide niet roken was dat voor ons geen uitdaging. Nee wij gaan stoptober gebruiken om te stoppen met snoepen. We hebben de afgelopen tijd echt veel gesnoept en dat is gewoon niet goed voor ons beide niet. Ook is het geen goed voorbeeld voor Fay dus besloot mijn man (jaja echt waar) dat de komende maand dus Snoep Stoptober gaat worden voor ons allemaal. Ik houd jullie op de hoogte!

#Boektober

Waarschijnlijk heb je dit al bij vele bloggers voorbij zien komen. Dit project is bedacht door Dagmar en zij wil hiermee bereiken dat mensen weer besmet worden met lezen. Dit omdat ze zelf merkt dat het er vaak bij inschiet terwijl het zo heerlijk ontspannen is om met een boek heerlijk weg te dromen. (wil je hier mee over lezen ga dan naar de blog van Dagmar zelf) Zelf heb ik dat ook dus zodra ik er iets over las heb ik me aangemeld. Het is de bedoeling dat je jezelf een uitdaging geeft qua lezen van boeken. Nu lees ik, als ik geluk heb, 1 boek per maand en heb ik dus mezelf flink uitgedaagd. Ik ga namelijk 4 boeken lezen deze maand! Eigenlijk zijn het 5 boeken, maar één boek gaat over fotografie en mijn man vindt dat dus niet meetellen haha. Van die 5 boeken heb ik er al 4 in huis, de vijfde moet nog komen.

Overige uitdagen en afspraken

Naast de twee grote uitdagingen hierboven heb ik nog meer uitdagingen komende maand. Zo krijg ik namelijk mijn slaapmasker, voor mijn slaap apneu. Dat is nogal een uitdaging om daarmee te kunnen slapen. Nu klinkt dat gek want ik slaap niet, maar toch ook weer wel. Ik denk dat ik slaap, maar kom nooit in de echte uitrust slaap terecht. Het masker moet mij daarbij helpen. Het schijnt echter wel flink doorzetten zijn om ermee te kunnen slapen.

Maar het is wel enorm belangrijk want op die manier wordt mijn slaap apneu minder en zal ik ook meer energie gaan krijgen. Energie die ik nodig heb voor een andere uitdaging: meer bewegen! Zodra ik straks weer meer energie ga krijgen wil ik beginnen met 1x in de week sporten. Er zit een gymclubje hier in ons dorp en dat lijkt me wel wat om me daarbij aan te sluiten. Je kunt daar namelijk lekker op eigen niveau je ding doen en het is enorm afwisselend. Ik hoop dus dat ik hier deze maand al mee kan beginnen, maar anders wordt het november.

Dan heb ik nog een paar leuke dingen in het vooruitzicht die ik graag even in the picture wil zetten:

 • Meet the Blogger congres
 • Bruiloft
 • Twee keer een bloggers meeting
 • Pompoendagen in het museum in Asten
 • Verjaardagen
 • Een intrek feest

Doe jij ook mee met #boektober en/of stoptober?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. mariska op 1 oktober 2015 om 13:32

  #Stoptober…. uhm nee toch maar niet. Ik kan gewoon die wil om te stoppen niet vinden. ja het is slecht en ja je kan er ziek van worden maar toch kan (lees: wil) ik het niet. #Boektober doe ik wel een soort van aan mee. Ik heb sinds vorige maand een biebpas voor beiden kids en ik ben ambassadrice van een kinderboek dus deze maand staat sowieso in het teken van de boeken bij ons thuis

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 oktober 2015 om 14:45

   Bedoel je met #stoptober ook t snoepen of wel het roken?

   • mariska op 5 oktober 2015 om 19:29

    Het roken! snoepen doe ik ook heel veel maar dat kan ik gelukkig hebben.

 2. Jenn op 1 oktober 2015 om 13:48

  Mooie doelen om mee aan de slag te gaan! Mijn eigen doelen komen vanavond online 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 oktober 2015 om 14:44

   Zal het in de gaten houden!

 3. laura op 1 oktober 2015 om 20:59

  Deze maand staat in het teken van feest aangezien beide kinderen jarig zijn (plus nog een aantal familieleden ) Te druk dus om aan boektober mee te doen, maar ik vind het wel een leuk initiatief. Ik rook niet dus stoptober is niet echt nodig. Al zou het snoepen wat minder mogen. Maar dan heb ik al gefaald… 😉

 4. Anita op 1 oktober 2015 om 22:25

  Ja ik doe ook mee met boektober en snoep stoptober is al ingegaan 😉

 5. Dagmar op 2 oktober 2015 om 10:13

  Echt superleuk je deelname, veel succes en plezier <3 Heel erg lief je prachtige artikel, je kunt het!

 6. Lilian op 4 oktober 2015 om 12:13

  Ik doe ook mee aan #boektober! Met 3 boeken, waarvan ik de eerste al uit heb 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje