Oefenmaterialen van De Bijlesmeester + win!

Kinderen op de basisschool en middelbare school leren in een korte tijd ontzettend veel. Dat merk ik als ouders van een schoolgaand kind nu ook. Vrijwel dagelijks ben ik verbaasd wat mijn dochter nu weer geleerd heeft. En dat terwijl ik zelf juf ben geweest. Zowel als voormalig juf en als moeder weet ik dat sommige kinderen wel wat extra hulp of juist uitdaging kunnen gebruiken. Maar ook dat er kinderen zijn die het zelf leuk vinden om wat extra te oefenen. Zoals mijn dochter.

Daarom was ik enorm enthousiast toen ik een mailtje ontving van De Bijlesmeester. Daarin vertelden ze over hoe zij naast bijles en huiswerkbegeleiding ook oefenmaterialen hebben voor basisschoolkinderen.

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester staat voor jouw kinderen (en alle basisschool en middelbare school scholieren) klaar. De Bijlesmeester verzorgt bijles en huiswerkbegeleiding aan huis door het gehele land. Naast de bijlessen hebben zij ook hun eigen oefenmateriaal en een online platform voor de kinderen op de basisschool waarmee zowel zelfstandig als samen geoefend kan worden. Hun doel is dan ook dat leerlingen met plezier naar school gaan en talenten optimaal benutten.

Oefenmaterialen voor de basisschool

Voor zowel groep 1/2 als voor groep 8 heeft De Bijlesmeeste oefenmateriaal ontwikkeld. Dit oefenmateriaal is ontwikkeld volgens de richtlijnen van de eindtoetsen van Cito en Nio en kunnen zowel tijdens de bijlessen als zelfstandig door kinderen gebruikt worden.

Oefenboeken

Er zijn oefenboeken verkrijgbaar voor groep 1 tot en met groep 8 voor verschillende vakken. In de lagere groepen zijn er oefenboeken voor taal en rekenen en in de hogere groepen ook voor redactiesommen en woordenschat. Voor de jongste kinderen is het wel handig om als ouder (of leerkracht) samen met het kind de oefeningen te doen. Zo kan jij voorlezen wat de opdracht is en eventueel bijsturen. Dat laatste echter wel met mate, het is juist goed om kinderen dingen zelf te laten ontdekken.

Wij hebben van groep 1/2 de oefenboeken taal en rekenen thuis gekregen. Het rekenboekje gebruiken wij vooral omdat in het taalboekje schrijfletters worden gebruikt in plaats van leesletters. En er wordt aan elkaar geschreven. En dat is in mijn ogen net een stapje te ver. Schrijfletters worden pas actief aangeleerd vanaf eind groep 3 of 4 voor zover ik me goed herinner. In het rekenboekje wordt ook aan elkaar geschreven maar daar gaat het om het rekenen. Dus dat ‘stoort’ me niet zo. Dat is dan ook het boekje wat wij vooral gebruiken.

Flitskaartjes

Naast de oefenboeken heeft De Bijlesmeester ook flitskaartjes. Zowel voor spelling als voor Engels, Frans, klokkijken, rekenen en taal. Bij spelling laat je een woord aan het kind zien waarna hij het zelf moet naschrijven. Bij rekenen staat er een som aan de ene kant van het kaartje en aan de andere kant juist de uitkomst. Op die manier kunnen deze rekenkaartjes ook door de kinderen zelf gebruikt worden.

Wij ontvingen ook de flitskaartjes voor de kleuters thuis. Op deze kaartjes staan gelukkig wel de leesletters dus deze kan ik ook goed gebruiken. Ik ontving een doosje met kleine letters en een doosje met hoofdletters. In het doosje met kleine letters zitten wel 2 letters die mijn dochter niet herkende. Namelijk de a en de g. Maar dat komt door het lettertype wat ze gebruikt hebben denk ik. Verder zijn deze flitskaartjes een groot succes hier.

Win: set met 3 oefenboekjes van De Bijlesmeester

Namens de Bijlesmeester mag ik een set van drie oefenboekjes weggeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal, rekenen en redactiesommen. Wil jij kans maken op deze set?

Laat dan in een reactie weten in welke groep jouw kind zit waarvan je het oefenmateriaal zou willen ontvangen.

De actie loopt tot en met 31 mei 2019. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. (klik hier voor de winactie voorwaarden)

7 reacties op “Oefenmaterialen van De Bijlesmeester + win!

  • Marian B zegt:

    Dat zou heel fijn zijn om thuis een beetje extra te kunnen oefenen. Dan weten we ook precies wat ze moeten kunnen dat leerjaar. Ik doe mee voor de boekjes van groep 5.

  • Ik zou graag kans maken op de verschillende groepen als dit mogelijk is, voor al mijn jongens een☺.
    Ze zitten nu in groep 1, groep 3 en groep 6.

  • Leuk om nieuw materiaal te leren kennen! Voor mijn zoontje in groep 0 vind ik dat nog niet zo nodig. Ik zou het wel graag gebruiken voor een kind wat ik soms help met rekenen. Die zit in groep 7 en redactie sommen zijn erg welkom om te oefenen!

Reageren is niet mogelijk.