Ode aan mijn lijf

ode-aan-mijn-lijf

Ik kan mijn lijf haten en verafschuwen. Verpesten en verslaan.
Maar het zal altijd mijn lijf blijven, hier op aarde en op de maan.
Daarom vloeide deze tekst uit mijn pen.
Omdat ik zonder mijn lijf, mezelf niet ben.

Ode aan mijn lijf.

Vroeger was ik slank
Nee dat is verkeerd geschreven
Vroeger was ik een plank
en riep men ‘waar zijn de spijkers gebleven’.

Niet veel later kreeg ik vormen
Je weet wel, van zo’n zandloper soort
En mijn bijnaam veranderde in bolle
Ja mensen zijn compleet gestoord

Ik verafschuwde mijn lijf
en ging er naar leven
Totdat opeens iemand het doorhad
en vroeg waar ik was gebleven

Jaren heeft het geduurd
Tot ik weer de kracht vond
En ik ging genieten met mijn hele wezen
In plaats van alleen met mijn mond

En opeens werd mijn lijf een huis
Voor een pracht klein mens
Hoe zoiets prachtigs eruit kan komen
dat was voor mij een wens.

De behuizing van een mensje
En al wat er na kwam kijken
Heeft zo zijn sporen achter gelaten
En laat mijn lijf op iets gigantisch lijken.

Maar koesteren zal ik het
En dat is waarom ik dit schrijf
Opdat men niet vergeten mag
deze ode aan mijn lijf.

Omdat mijn lijf nu eenmaal bij mij hoort. In al zijn hoedanigheid, vormen en maten. Omdat mijn lijf nu eenmaal verandert, buiten mijn schuld om of juist door mezelf.
Omdat ik stiekem enorm veel van dat lijf houd, ook al walg ik ervan als ik in de spiegel kijk. Maar iemand die gezond wil leven door bewust te eten en drinken en veel te bewegen, die houd van haar lichaam. Of ze dat nu wil of niet. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

25 reacties

 1. Thea van Galen op 9 mei 2015 om 07:53

  mooi gedicht!
  Met vele herkenbare punten.
  wees trots op jezelf en je lijf, jij weet wat het allemaal kan en doorstaan heeft een ander niet!

 2. Henny op 9 mei 2015 om 08:45

  Mooi geschreven, knap!

 3. Marion op 9 mei 2015 om 08:45

  Wat mooi, Nicole! Dit raakt me enorm. Als je nu dit kunt schrijven, dan weet ik zeker dat het ook moet kunnen dat jij met liefde naar jezelf in de spiegel zult kijken. Dat is moeilijk, ik weet het, maar het kan. Ik kan het nu ook. Aan de ene kant zijn we zoveel meer dan ons lichaam en aan de andere kant, precies wat jij zegt: Stiekem hou je heel veel van je lijf. Het doet zoveel moois voor je. Het zorgt dat je kan lopen, kan zitten, kan liggen, kan liefhebben. Mooi geschreven, meis. XXX

 4. Bespaarzuinig op 9 mei 2015 om 08:51

  Mooi!

 5. Madelon op 9 mei 2015 om 09:00

  Heel mooi!

 6. Nathalie op 9 mei 2015 om 11:33

  Mooi inderdaad. Hopelijk kun je ooit met positievere blik naar jezelf in de spiegel kijken. Hoewel ik, en veel vrouwen met mij, weet dat het veel makkelijker is om te zoeken naar de negatieve punten. Maar dat is zo zonde eigenlijk hè?!

 7. Sofie op 9 mei 2015 om 11:56

  Mooi geschreven!! We moeten het er toch mee doen, dan kun je er maar beter lief voor zijn 🙂

 8. Irma op 9 mei 2015 om 12:04

  Zo dan, respect. Super mooi en knap geschreven!

 9. Eline op 9 mei 2015 om 12:57

  Wauw echt heel mooi geschreven! Ik kreeg er serieus kriebeltjes van 🙂 Zo knap dat je je lijf accepteert!

 10. Xaviera op 9 mei 2015 om 13:15

  Wat mooi geschreven meis, echt prachtig! Je woorden raken mij heel erg.

 11. Lifesabout op 9 mei 2015 om 15:57

  Mooi geschreven meis. Wees trots op jezelf! Jij bent jij en alles wat jij bent maakt jouw uniek.

 12. Marijke op 9 mei 2015 om 16:18

  Wat mooi Nicole! Met kippenvel gelezen, niet alleen op jouw toepasbaar, maar zo herkenbaar voor zoveel vrouwen. En je mag dus niet alleen trots zijn op je lijf, maar ook op jezelf dat je dit zo verwoord Topper!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 mei 2015 om 20:02

   Wat een lieve woorden.. En misschien ook wel waar ja. Dank je!

 13. Tamara op 9 mei 2015 om 16:29

  Heel mooi geschreven!

 14. Nicky op 9 mei 2015 om 17:02

  Wat mooi geschreven! En zo herkenbaar ook.

 15. Nesrin op 9 mei 2015 om 18:49

  Mooi geschreven Nicole. Wij vrouwen, in alle soorten en formaten kunnen het hier heel moeilijk mee hebben. Ik hoop dat je met een big smile in de spiegel kijkt!!!

 16. Cindy op 9 mei 2015 om 20:33

  Wauw Nicole, ik kreeg gewoon kippenvel zeg.

 17. Jenn op 10 mei 2015 om 09:14

  Heel mooi en herkenbaar!

 18. Anita op 10 mei 2015 om 12:09

  Heel mooi meis ♥

 19. Zonnewolk op 11 mei 2015 om 07:04

  Wat een mooi gedicht heb je hier geschreven! Helemaal waar ook! Hopelijk lukt het jou om dat zelf ook goed te zien. Jij bent je lijf niet, jij bent veel meer dan dat! Dankjewel dat je dit wilde delen!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 mei 2015 om 20:03

   Ik ben keihard aan het werken om het zelf ook zo te zien! Jij bedankt voor je lieve reactie..

 20. Nicoline op 11 mei 2015 om 12:02

  Heel mooi geschreven en ontzettend herkenbaar! Dank je!

 21. Petra op 11 mei 2015 om 14:24

  Mooi meid. Ook voor mij herkenbaar.Ik houd ook van mijn lijf en het lukt me steeds vaker om de spiegel niet als vijand te zien. Niet omdat mijn lijf verandert maar hoe ik zelf met zaken om ga. Ik weet zeker dat jij dat ook kunt en gaat doen. X

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 mei 2015 om 20:03

   Ik ga ervoor!!

 22. Marieke op 10 mei 2017 om 06:26

  Wauw! Wat mooi! En zo waar!!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje