Wakker worden met.. een moeder in de ziektewet

Hoewel onze dagen nooit op elkaar lijken is het ochtendritueel vaak wel hetzelfde. Alleen als Fay naar haar oma gaat of wanneer ik zelf een (pers)event heb dan is het anders. Maar doorgaans dus redelijk hetzelfde. Er zit ook best een ritme in. Soms wijkt dit af wanneer ik bijvoorbeeld vergeet de wekker te zetten of Fay gewoon al eerder eruit wil. Maar dan nog is het ochtendritueel hetzelfde. Alleen de tijden veranderen dan.

Ons ochtendritueel

07.30, de wekker gaat.  Als eerste start ik de iMac op, ga ik naar de wc en zodra ik terug ben kan ik direct mijn mail openen. Ik lees al wat vroege reacties op mijn blog en check daarna Twitter, Instagram en Facebook. Ook zijn er een aantal blogs waarbij ik altijd een kijkje neem.

08.00, tijd voor Fay. Ik maak Fay haar flesje klaar (met medicatie) en maak met 3/4e ervan een papje. Dan haal ik haar uit bed, verschoon haar en neem haar mee naar beneden. Ze krijgt haar pap en drinkt haar fles leeg. Dit kost meestal wel een half uur want ze vindt het vaak te leuk om het konijn en de hond te volgen. Ik zelf drink een kopje melk en soms wat kwark.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Na het eten speel ik eerst samen met Fay en laat haar daarna zelf spelen. Ik struin dan internet af, werk wat concepten bij en check af en toe de Social Media en mail. Sinds kort houd Fay het spelen goed vol en gaat ze rond 09.30 naar bed.

Wanneer zij in bed ligt ga ik eindelijk echt ontbijten, kleed ik me aan (wanneer ik weg moet en/of zin heb) en ga ik stofzuigen. Het stofzuigen doe ik tegenwoordig meestal 2x per dag aangezien ze nu de kamer rond tijgert en de hond nogal haart.

Tot hoe laat ik dan tijd voor mezelf heb verschilt echt per dag. De ene keer kan ze goed tot 11 uur of later liggen te slapen. De andere keer is ze na 45 minuten al wakker. Vaak ligt dit aan de dag ervoor. Is het een drukke dag geweest of hebben we rustig aan gedaan?

In die me-time die ik dan heb doe ik telkens iets anders. Soms werk ik aan mijn blog en lees ik bij anderen. Een andere keer ben ik juist bezig met mijn fotografie. Maar ik kan soms ook gewoon zin hebben om een serie te kijken (op dit moment: Vampire Diaries!) of om lekker aan het DIY-en te gaan. Eén keer in de twee weken heb ik een therapie sessie met mijn SPV’er.

Nu ben ik natuurlijk ook wel benieuwd of jullie een ochtendritueel hebben?

14 reacties op “Wakker worden met.. een moeder in de ziektewet

 • Grappig. Ik weet dus wat je nu aan het doen bent! 🙂 Leuk om te lezen. Ik heb wel een ochtendritueel. Wakker worden. Lampje aan en nog even rustig blijven liggen. Ondertussen lees ik één of twee blogjes op mijn telefoon en bekijk ik instagram. Dan ga ik lekker douchen, aankleden, koffie zetten en de laptop aanzetten. Dan ga ik zeker een uur lezen, meestal wel twee. Vervolgens ga ik zelf een blog schrijven en dan is het vaak een uur of elf. Dan ga ik meestal de deur uit voor boodschappen of wandeling en dan is de ochtend voorbij!

 • Leuk om te lezen, heerlijk dat je het zo relaxed doet en zoveel tijd hebt voor het bloggen / lezen. Het gaat hier in de ochtend een stuk chaotischer zoals je laatst hebt kunnen lezen.

 • Diana Carlton zegt:

  Op de dagen dat ik vrij ben heb ik ook wel een ochtendritueel. Levi roept wanneer hij wakker is en dan mag hij bij ons in bed tv kijken. Vervolgens ga ik naar beneden om wat eten te maken. We eten lekker in bed en kijken wat tv. Vervolgens gaan we naar beneden en gaat Levi spelen, zodat ik het e.e.a. voor de site kan doen. Daarna gaan we samen iets leuks doen, samen wandelen/fietsen/ergens naartoe. En voor je het weet is de ochtend alweer voorbij.

 • Ligt eraan of ik moet werken, maar ben ik vrij dan bestaat de ochtend vooral uit bloggen, social media en youtube filmpjes of programma’s terugkijken.

 • Klinkt heerlijk! Zo ging het hier ook ongeveer op mijn niet-werkdagen, totdat Olivia ging kruipen en daarna lopen. Opeens hing ze alleen maar aan mijn benen als ik op de computer zat. Nu is echt computeren, tenzij zij zelf ah tekenen is, er niet meer bij helaas. Maar ach, stiekem bloggen op mijn mobiel kan nog wel tussendoor en samen spelen is ook heel veel waard. Het zal straks met de 2e erbij ook weer anders gaan gok ik.

 • Leuk om te lezen! Hier gaat doordeweeks de wekker om 7.00 uur, dan ga ik koffie zetten, ontbijt klaarmaken voor mij en de kinderen en de tassen van school inpakken. Als de kids eten ga ik snel douchen, boven alles openzetten en evt wasje erin. Rond kwart voor 8 ben ik weer beneden en gaan de kinderen zich aankleden, haren doen en tandenpoetsen. Om 10 over 8 stappen we op de fiets naar school. Op zaterdag moeten we vaak vroeg eruit voor de voetbal van Ella en op Zondag slapen we uit. De ene keer gaat mijn vriend eruit met ze en de andere keer ik zelf.

 • Oh heerlijk, ik herinner het me nog van toen er hier nog niemand naar de basisschool ging. Toen waren onze ochtenden ook veel relaxter.

  Mijn wekker gaat nu om 06.45, soms sta ik meteen op, soms snooze ik nog tot 07.00. Slecht ik weet het, maar af en toe echt fijn haha. Daarna is het wassen en aankleden bij mezelf en dan ga ik 1 voor 1 met de jongens aan de gang. Zodra die klaar zijn gaan we naar beneden en maak ik hun eten. Terwijl hun eten pak ik hun schooltassen in, ze hebben continue rooster dus eigenlijk iedere dag een uitgebreid lunch pakketje mee. Rond 08.05 word er gel in de haren gesmeerd, schoenen aan, jas aan en gaan met die banaan. Als ik dan thuis kom net na half 9, dan zet ik de water koker aan, ruim ondertussen de ontbijtbordjes op en dan ga ik rustig mijn theetje drinken. Ik ben eigenlijk niet gemaakt voor die ochtendstress dus vind het heerlijk dat ik dan met mijn kopje thee even bij kan komen.

 • Een fijne ochtend! Hier gaat om 07:30 uur de wekker, maar vaak blijven we lekker tot 08:00 uur liggen ^^
  Daarna kleed ik me aan, doe ik me haar en make-up. Tijd voor het ontbijt, dit is vaak een smoothie van joghurt met banaan.
  Hierna is het tijd om de hond uit te laten. Vaak doe ik dit sóchtends in een kwartiertje, Bentley vind het allemaal wel prima en kruipt eigenlijk liever zijn mandje in. Tegen 09:00 ben ik weer thuis. Als ik boodschappen moet doen, doe ik dat vaak gelijk.
  Andere dagen blijf ik lekker op de bank met mijn laptopje, een beetje bloggen, facebooken of een serie’tje kijken.
  Vaak tegen 10:30 uur laat ik Bentley nog een keertje uit en daarna ga ik echt aan het huishouden of huiswerk.
  Op sommige dagen loop ik s’middags na 12:00 uur stage en andere dagen ben ik lekker thuis. Deze indeling is heel verschillend, de ene keer spreek ik met een vriendin af, de andere keer wordt het huis grondig gepoetst en weer een andere dag zit ik te haken of te borduren..

 • Wat klinkt dat relaxed allemaal zeg! Hier met schoolritme tegenwoordig gehaast en gestress Smorgens. En wordt straks vast nog erger als babymeisje geboren is. Maar ach: alles is een fase ; -)

 • Leuk om te lezen! Ik heb natuurlijk nog geen kind, dus mijn ochtendritueel is op werkdagen redelijk vast te stellen. Op vrije dagen zie ik het allemaal wel.

 • Mijn ochtendritueel is vrijwel iedere dag hetzelfde!
  7 uur opstaan, aankleden, eten, Guusje (en soms Laura) naar school brengen boodschapje doen, blogs lezen en lekker rustig aan doen tot het weer tijd is om Guusje te halen voor het middageten!

Reageren is niet mogelijk.