Ochtendritueel met schoolgaand kind en baby

Ochtendritueel-met-schoolgaand-kind-en-baby

Als je mij een aantal weken terug verteld had dat we nu al een behoorlijk goed ochtendritme zouden hebben dan had ik je voor gek verklaard. Ik was zelfs enorm huiverig voor deze nieuwe ochtenden met een schoolgaand kind en baby. Maar wonder boven wonder gaat het eigenlijk best goed. We zijn in ieder geval nog nooit te laat geweest (*afkloppen op hout) en van stress is er 9 van de 10 keer ook geen sprake. 

Daarom deel ik met jullie ons ochtendritueel. Van een thuiswerkende moeder met schoolgaand kind en baby. Waarom geen vader denk je misschien? Nou die is om 6 uur altijd al de deur uit.

Ochtendritueel

Ik word meestal 2-4 keer in de nacht wakker door mijn zoontje Milo. Hij is bijna altijd ziek en hoest zijn longen er vaak uit ’s nachts. Of hij huilt omdat hij benauwd is. Tegen de ochtend slaapt hij vaak wel weer goed, maar ja dan gaat bij mij de wekker…

06.30 uur; mijn wekker gaat
Het liefst zou ik nu blijven liggen, want ik slaap echt net een half uur. Maar helaas, ik moet aan de slag. Als eerste loop ik naar de wc, dan duik ik nog even de badkamer in om mezelf wat op te frissen. Ik deel mijn blog van die dag op Facebook en loop naar beneden om het eten & drinken van de kinderen klaar te maken.

07.00 uur; ik haal de kinderen eruit
Beneden staat de fles en medicatie van Milo al klaar en ook de melk van Fay is opgewarmd en haar boterham staat op tafel. Eenmaal boven zet ik de slaapkamerdeur van Fay open terwijl ik Milo eruit haal en een schone luier geef. Ik laat mijn zoontje zijn grote zus wakker maken door hem bovenop haar te leggen en hierdoor stapt ook zij vrolijk uit bed.

07.15 uur; aan het ontbijt
Inmiddels is mijn dochter beneden en zit aan het ontbijt en ook mijn zoontje ligt in mijn armen van zijn fles te drinken. Zodra hij klaar is zet ik hem in de stoel en geeft hem een stukje brood. Mijn dochter is inmiddels echt wakker en kletst de oren van mijn kop terwijl ik een poging doe voor mezelf ontbijt te maken.

07.30 uur; tassen klaar maken & kleding halen
Vaak heb ik mijn ontbijt wel klaar, maar bedenk ik weer wat dingen die ik moet doen voor we weg gaan. Aangezien ik echt ALLES vergeet doe ik het meteen want anders… Mijn dochter vinkt ondertussen een aantal dingen af van haar checkpad (meer info zie link) terwijl ik haar kleding uitzoek en mezelf verder fatsoeneer.

08.00 uur; bijna klaar voor school
Het ontbijt is op, de kleding is aan en de tanden zijn gepoetst. Nu is het tijd voor de haren terwijl beide kindjes nog een kort filmpje mogen kijken. Ondertussen voer ik ook nog Milo zijn laatste stukjes brood en poets ik ook zijn tanden. (Hij heeft er inmiddels al 10 dus het is nodig.) Nog even een laatste check of alles in de tassen zit en ik werk ook mijn eigen ontbijt nog even snel weg.

08.15uur; op naar school!
En dan is het tijd om naar school te gaan. De jassen aan, Milo in de kinderwagen, rugzak om en de deur uit. Heb ik mijn huissleutels wel bij? Ja! Dan kunnen we gaan met die banaan.

08.25uur; de eerste bel, we mogen naar binnen
De eerste bel gaat en Fay is als een van de eerste binnen. Ze vindt naar school gaan zo leuk. Zodra ze haar overblijfspullen (op onze school hebben ze continurooster dus ze blijven altijd over) in de bakken heeft gezet stormt ze de klas binnen. Mij vergeet ze dan bijna, maar gelukkig komt ze altijd nog even terug voor een knuffel en een kus.

08.30uur; terug naar huis
De school gaat beginnen dus alle ouders en verzorgers mogen weer naar huis (of werk). Samen met Milo loop ik terug naar huis om hem vervolgens een fruithap te geven en naar bed te brengen.

Afwijkend ochtendritueel

Is het donderdag dan breng ik hem ook weg, naar mijn schoonmoeder, waarnaar ik aan het werk ga. En op de maandag is het ochtendritueel nog iets anders omdat ik dan eerst mijn zoontje wegbreng naar de dagopvang en dan pas mijn dochter naar school breng.

Al met al gaat het allemaal redelijk soepel. We hebben na vier weken echt wel een fijn ritme te pakken. Al gaat het hier ook wel eens mis hoor… ?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

  1. Patricia op 3 april 2018 om 06:26

    Goed bezig! Ik moet pas om 08.30 bij opvang zijn, maar daar faal ik best vaak in.

  2. Yolanda op 3 april 2018 om 08:49

    Een nieuw ritme zoeken kost inderdaad altijd even tijd, maar zo te lezen heb jij het ritme goed gevonden.

  3. Jacqueline op 3 april 2018 om 19:04

    Leuk om te lezen. Mijn meiden gaan inmiddels zelfstandig naar school en 4 van de 5 dagen ga ik eerder de deur uit. Kan het me niet eens meer zo voor me halen hoe het ging toen zij zo jong waren. Ik weet nog wel dat ik inderdaad ook altijd zelf eerder opstond, om nog even wat tijd voor mezelf te hebben.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje