Nûby: speentje

Fay houdt totaal niet van spenen. Correctie: Fay hield niet van spenen. Toen ze in het ziekenhuis lag hebben de verpleegsters tot vervelens aan toe geprobeerd om haar aan het spenen te krijgen. Dit omdat ze haar gerust wilden stellen tijdens het zetten van de infusen en al het ander gerommel aan haar kleine tere lijfje. Het was vreselijk om te zien hoe hysterisch Fay soms werd van alle handelingen die gedaan moesten worden en een speentje had het werk van de verpleging makkelijker kunnen maken.

Helaas voor hen ging die koek niet op. Ze wilde het speentje niet dat wij mee hadden genomen (van Bibi ‘I <hartje> mama’) maar ook niet het speentje dat ze gebruiken voor de couveuse kindjes. Toch hebben ze het 3 weken lang geprobeerd. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat ze geen doorzettingsvermogen hebben. Echter heeft Fay die ook dus dat speentje ging er niet in.

Manlief en ik wilden het dus eigenlijk ook niet meer proberen, maar omdat ik wat producten mocht testen va Nuby en Fay wel een enorme zuigbehoefte had die ik niet kon stillen wilden we wel voor de laatste keer proberen om haar een speentje te geven. Dit deden we op een moment dat we lekker relaxed buiten zaten met visite in het zonnetje en Fay in de kinderwagen bij ons stond. Ze begon een beetje tegen te sputteren want ze hoorde ons wel maar zag ons niet. Omdat ze eigenlijk moest slapen (ze vertoonde alle tekenen van slaap) pakten we het speentje en stopte hem in haar mond. Tot onze verbazing werd hij dit keer niet direct uitgespuugd.

2 1

In de weken daarna merkten we dat ze steeds makkelijker het speentje pakte en dat het haar ook hielp met de zuigbehoefte. Ze valt hierdoor veel makkelijker in slaap en wordt erg rustig. Een groot succes dus het speentje van Nuby! Het leuke ervan vind ik ook dat het een soort van hartvorm heeft. Super cute. En ik vind het kleurtje ook lekker hip. Een keer niet typisch girly girl.. Hihi!

3Je kunt Nûby ook vinden op Facebook en Pinterest.

 

2 reacties op “Nûby: speentje

  • Fijn dat ze dit speentje wel pakt. Ik vond het altijd een gedoe dat Sam het nooit wilde. Hij wil er nu alleen eentje met tanden krijgen om op te te kauwen. Lekker stoer die kleur bij Fay.

  • hier ook een meisje die geen speen wil en sinds week 8 denk ik een fanatieke duimer.

    ik denk dat er ook veel verschil zit tussen de spenen en dat de ene baby de ene fijner vind dan de andere. Fijn dat het in ieder geval de zuigbehoefte stilt.

Reageren is niet mogelijk.