Nûby: Natural Touch SoftFlex Flessen

Ik testte de Nûby Natural Touch SoftFlex silicone fles van 150ml en voor de Nûby Natural Touch SoftFlex Standaard fles van 240ml. De silicone fles van 150ml hoort volgens Nuby bij stap 1 van het overgaan van borstvoeding naar flesvoeding. De fles zelf is soft (vandaar de naam ook) en je kunt erin knijpen om zo je kindje te helpen met het drinken. Verder zitten er in de bodem vier extra antikoliek ventieltjes die niet alleen het vacuüm trekken vermijden maar ook schuimvorming en de kans op reflux verminderen. De standaard fles van 240ml hoort bij stap 2, dit is voor kindjes die al helemaal gewend zijn om uit de fles te drinken.

DSC_0166 DSC_0169

Ik koos voor die twee flessen omdat Fay nog niet zo lang over gegaan was van de borst naar de fles en ik daarom dus bij stap 1 wilde beginnen en daarbij ook gelijk stap 2 in huis wilde hebben voor als ik merkte dat het wellicht te snel zou gaan met die eerste fles.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Review:
De flessen zijn erg handig in gebruik. De speen die erop zit moet een replica van een borst voorstellen en ik denk dat ze er goed in geslaagd zijn. Fay dronk er erg gretig uit en dat is niet bij alle flessen het geval. We hebben ook een Avent fles van Philips waar ze echt niet uit wil drinken. De speen van de Nûby fles is erg flexibel net zoals een tepel en ze dronk met gemak uit de flessen. Echter knoeide ze ook heel erg, op een of andere manier liep er steeds weer een stroompje naast haar mond. Ook merkten we dat ze na de flessen steeds bleef vragen om meer. Ontroostbaar was ze dan, dit waren we totaal niet van haar gewend. Toen we, om te vergelijken, onze ‘eigen’ fles weer pakten vroeg ze niet meer ernaar en leek ze meer verzadigd. Ook knoeide ze ook niet zo erg.

Al met al zijn de flessen van Nûby dus niet voor Fay weggelegd, echter zijn we wel van mening dat dit niet betekent dat ze niet van goede kwaliteit zijn maar dat het in dit specifieke geval gewoon geen goede match was.

Nieuwsgierig geworden naar Nûby en hun producten? Check dan niet alleen de website van Nûby, maar ook hun Facebook en Pinterest pagina!
Houd ook deze blog goed in de gaten de komende dagen want er komt een Nuby winactie aan!

9 reacties op “Nûby: Natural Touch SoftFlex Flessen

  • Leuk om te mogen testen. En elk kindje is anders dus logisch dat soms een andere fles beter bij je kindje past.

  • Eindelijk heb ik je nieuwe website gevonden. Was even verdwenen in blogland. Klinkt als een bijzondere fles. Apart dat hij helemaal zacht is. Maar goed, zolang Fay er maar lekker uit kan drinken toch. Dat is het belangrijkste.

    • Nicole (misseagles) zegt:

      Haha Jess… je valt door de mand 😉 We gebruiken hem niet meer omdat ze knoeit en niet verzadigd raakt ermee.. Dus gebruiken de Difrax weer!

    • Huh, mijn winactie comment die net niet in beeld kwam staat nu dus hier. Grr, het is wat net die telefoon die soms hun eigen leven leiden als je iets licht aanraakt 😉

Reageren is niet mogelijk.