Nûby: billendoekjes + luiercrème

 

Ons meisje heeft vooral in het ziekenhuis heel erg last gehad van rode billetjes. Ze waren zo rood en pijnlijk dat bij een kleine aanraking onze meid al pijn had. Zaak dus om daar zo snel mogelijk vanaf te komen. Helaas hielp eigenlijk niets daartegen behalve toen ze één medicatie minder kreeg werden ook de poepluiers minder en dus ook de rode billetjes.

Toch wilde ik het zekere voor onzekere nemen voor het geval ons meisje een gevoelig huidje heeft en keek ik echt goed naar de doekjes die ik wilde gebruiken voor haar. Van Nuby mocht ik de billendoekjes en de crème uitproberen en die kans greep ik natuurlijk meteen. Ik had bij anderen ook wel eens een review gelezen over de crème en was benieuwd naar mijn eigen ervaring hiermee. Als eerste vind ik de verpakking van de doekjes erg handig! Je hoeft hem niet in een apart doosje te doen want er zit al een ideale sluiting op waardoor de doekjes niet uitdrogen. Verder zijn de doekjes erg dik en stevig. Ik heb bij andere doekjes nog wel eens dat ik er opeens met mn vinger doorheen zit recht in de poep. Nu ben ik niet vies van mijn eigen kind, maar handig is anders! Er zit een citroen geur aan de doekjes maar geen vervelende geur, ik vind hem eigenlijk wel prettig. Omdat ik zelf nog erg onhandig ben met de doekjes heb ik bij een poepluier toch altijd wel een stuk of 5 doekjes nodig, maar ze maken echt erg fijn schoon.

Bol AlgemeenBol Algemeen

In de billendoekjes van Nuby zitten in ieder geval geen parabenen, alcohol en talk. Er zit wel parfum in, dat is wel minder vind ik zelf. Maar Fay lijkt het niet te storen want die vind het altijd prima als ik haar billetjes afdoe en haar huidje reageert er ook niet op! Super fijn dus!
20140603_092518

Dan de crème. Ik smeer eigenlijk alleen maar wanneer ze een poepluier heeft gehad of wanneer ik vind dat haar billetjes er te rood uitzien. In het begin vond ik het smeren erg onwennig en dus ook onprettig maar nu ik het een tijdje gebruik ga ik de voordelen ervan inzien! Het is namelijk erg dik spul waardoor je veel beter kunt smeren op de plek waar het nodig is. Sommige crèmes zijn zo dun dat het overal komt behalve daar waar je wilt. Ook lijken de producten die erin zitten allemaal natuurlijk en zonder chemisch gedoe. In ieder geval geen parabenen en alcohol! Ook geen parfum, de crème is geurloos.

Aangezien Fay nooit meer echt die rode billetjes heeft gehad zoals in het ziekenhuis weet ik niet of de crème daar ook goed tegen helpt, maar ik weet wel dat ik hem erg gebruiksvriendelijk vind!
nuby doekjesJe kunt Nûby ook vinden op Facebook en Pinterest.

7 reacties op “Nûby: billendoekjes + luiercrème

 • Hoi! Daar ben ik weer! Ik was je even kwijt, maar via je andere twee blogs ben ik weer hier…eindelijk!
  Rode billetjes…tja, voor mij wel erg lang geleden dat ik daar iets mee te maken heb gehad! 😉 Maar ik weet wel dat ik altijd Sudocrème gebruikte, ideaal vond ik dat spul! Tegenwoordig heb je weer zoveel andere crèmes…en allicht zal er nu wel een betere crème zijn. Maar het blijft ozo vervelend hoor rode billetjes!

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Ja sorry Inge, ik heb inderdaad flink gewinkeld met blogs maar hier blijf ik zitten hoor! Inmiddels alweer bijna 2 maanden hier en dit is echt mn plekkie.. Sudocreme hielp helaas niet tegen Fay haar rode billetjes!

 • Oh die doekjes zijn fijn idd! Lekker dik en stevig en ze doen het prima. Die billencreme vond ik niet zo’n succes. Wij zijn meer fan van die wat dunnere spulletjes haha. Ik kreeg het niet zo goed uitgesmeerd ofzo. Ruikt wel fijn overigens. Lekker fris.

 • Nicole (misseagles) zegt:

  In het ziekenhuis maakten we t schoon met gaasjes en water maar daarna moest er toch wel een creme op, want droog kun je het niet houden of je moet elke 5 minuten kijken naar de luier en direct verschonen. Denk dat ik dan multimiljonair moet zijn om dat aantal luiers te kunnen kopen haha

 • Handige review! Ik kende de Nuby-doekjes nog niet. Ik vind zelf die van Pampers en Zwitsal erg fijn en gebruik dan altijd de ‘sensitive’ variant. Lise heeft gelukkig nauwelijks last van rode billetjes.

 • Luuk heeft gelukkig nog helemaal geen last gehad van rode billetjes.
  Wij gebruiken gewone doekjes van de hema en billencreme na het poepen van kruidvat eigen merk, meer uit voorzorg en zodat het lekker naar zwitsalbilletjes ruikt 😉

Reageren is niet mogelijk.