Nu al inschrijven voor de basisschool??

inschrijven basisschool

Daar stonden we dan op het schoolplein. Met onze mond vol tanden. “Maar.. hij is pas 2,5. Moeten we hem echt nu al inschrijven voor de basisschool?”. De kleuterjuf waar we mee stonden te praten bevestigde het nogmaals. Met een vol hoofd liepen mijn man en ik, samen met de kinderen, weer naar huis.

We waren die ochtend net naar het revalidatiecentrum geweest voor een intake waar we te horen hadden gekregen dat hij voor het peuterklasje daar ’te goed’ was. Super fijn nieuws, maar het zette ons wel aan het denken om hem nu toch maar op de peuterspeelzaal bij ons in het dorp aan te melden. We hadden wat vragen hierover dus spraken de kleuterjuf aan.

Van peuterspeelzaal naar basisschool

Het ene moment waren we aan het praten over de peuterspeelzaal en hoe dit heel positief kan uitpakken voor ons mannetje. En het volgende moment werd opeens de aandacht naar de basisschool verlegd. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat hij volgend schooljaar (!!) er al heen gaat. Wel het einde van dat schooljaar hoor, hij is namelijk begin juni jarig dus zal ook pas in juni 2021 erheen gaan. Maar toch. Volgend jaar is het al zo ver. En dat kom stiekem wel opeens heel erg dichtbij.

Vooral omdat ik eigenlijk nog helemaal niet klaar ben voor de peuterspeelzaal. Het liefst wil ik hem nog zo lang mogelijk bij me houden. Dan kan ik hem blijven zien als mijn kleine mannetje. Ik heb dan ook moeite met hem loslaten. Of dat komt omdat hij ons ‘laatste kind’ is of juist omdat we veel zorgen om hem hebben? Misschien is het wel een combinatie van beide. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik eigenlijk nog liever niet aan de basisschool denk. Laten we eerst maar eens wachten op het onderzoek vanuit de revalidatie en wat daar dan uit komt. Dan gaan we naar de peuterspeelzaal. En dan komt die basisschool ook wel op zijn beurt.

Wanneer schreef jij jouw kind in voor de basisschool?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Saskia op 7 januari 2020 om 07:11

  Ik moet nog even kijken hoe dat hier zit bij ons in het dorp qua vroegheid met inschrijven… Geen idee 🙂
  We hebben gelukkig nog even 😉

 2. Nynke B op 7 januari 2020 om 11:12

  Een week na de geboorte, geen grapje….

 3. G.T. op 7 januari 2020 om 19:42

  Hier hoefde dat pas na de derde verjaardag.

 4. Kim op 7 januari 2020 om 22:01

  2 maanden na de geboorte, maar helaas was er toen al geen plek meer, nu staat onze dochter op de wachtlijst.

 5. Leonie van Mil op 8 januari 2020 om 11:34

  De oudste met 1,5. En toen kwam hij dus al op de wachtlijst te staan. De jongste hebben we dus meteen na de geboorte ingeschreven. De oudste hebben ze toen van de wachtlijst afgehaald.

 6. Anouk op 8 januari 2020 om 14:10

  De middelste vorige week, ze wordt in mei 4.ik was het vergeten #loedermoeder

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje