Nog maar een maand!

IMG_2766

Gisteren was ons meisje alweer 11 maanden oud. ELF maanden, dat betekent dus dat ze over 1 maand een jaar oud is. Een jaar lang heb ik dan dus moeder mogen zijn van dat kleine popje. En klein is ze hoor, dat is ook weer bevestigd door het consultatiebureau. Klein, maar fijn!

Gisterenmorgen gingen we dus naar het consultatiebureau en werd ze gewogen en gemeten. Er was een ander groter jongetje wat totaal niet meewerkte en zij was zo lief en rustig.. Enorm fijn was dat (voor mij dan). Ze zwaaide ook naar iedereen daar en reageerde overal heel goed op. Thuis valt me het eigenlijk nooit zo op, maar nu zag ik heel bewust dat ze precies weet wat ze moet doen als ik haar uitkleed. Armpjes omhoog voor de mouwtjes, ene armpje erin, dan de ander.. Heel schattig!

Daarna het wegen en meten en ons prulleke weegt op dit moment 8,5 kilo en is bijna 73cm lang. Daarna bij de wijkverpleegkundige, eentje die we nog niet kenden. Ze was verder in haar ontwikkeling dan verwacht werd gezegd en omdat ze al zo zelfstandig was mocht ze qua voeding ook al gewoon mee eten met ons. Dus geen aparte fles meer of iets, nee gewoon eten wat wij eten.

Tsjah dat vind ik zelf nogal rigoureus aangezien ze nu nog op 3 flessen zit. Wel kan ik kijken of ik de fles van de ochtend kan vervangen door gewoon melk en de middagfles vervang door fruit. Maar die avondfles blijft voorlopig nog wel erin hoor. Zolang zij aangeeft dit nog nodig te hebben ga ik daar niets in wijzigen.

Aan het einde kreeg Fay nog 2 flinke spuiten in de bovenbeentjes waarbij ze een kleine kik gaf. Maar zodra het klaar was, was zij ook weer stil. Wel heeft ze er de rest van de dag enorm veel last van gehad. Enorm hangerig, huilerig en af en toe wat verhoging.IMG_2766

Maar goed, een maand dus. Gelukkig loop ik al best goed op schema want ik heb de cake smash al gedaan, de uitnodigingen zijn de deur uit zelfs. Haar cadeau is ook al binnen, ik heb ook een lijstje met items die ik aan mensen kan geven wanneer ze niet weten wat ze moeten kopen. Nu alleen nog precies bedenken wat voor een taart en andere hapjes ik wil die dag.

Nog 27 dagen….. Help! Mijn baby groeit te snel op..

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Marion op 7 februari 2015 om 11:49

  Spannend hoor. Haar eerste verjaardag. Fantastisch toch? Lekker voorbereiden nu en naar uitkijken!

 2. Petra op 7 februari 2015 om 19:44

  Wat doet ze het toch goed. Leuk die eerste verjaardag. En blijf lekker naar je eigen gevoel luisteren. Hier hebben beide kids de avondfles ook nog een klein half jaar door gedronken.

 3. Whitney ♡ WhtnysWorld op 8 februari 2015 om 00:54

  Wat gaat het hard he! Succes met de voorbereidingen voor haar verjaardag. Hier ook nog een avondfles trouwens. Wel rond de 12/13 maanden volledig overgegaan op gewone melk.

 4. Linda op 8 februari 2015 om 09:05

  Leuk dat commentaar van consultatiebureau, ik zou zelf kijken wat het beste is. Onze zoon eet prima mee met de pot. Bieden we aan tafel een tuitbeker aan. Maar drinkt daar naast rustig 2 / 3 flesjes per dag. Heeft hij blijkbaar nodig.

 5. Christel op 8 februari 2015 om 11:13

  Het gaat snel, zoveel is zeker.

 6. Patricia Schmitz-Heres op 8 februari 2015 om 13:13

  Ik ben benieuwd wat wij donderdag te horen krijgen. Dan moeten wij naar het CB en krijgt Bjarne zijn prikjes. Ik ben eens benieuwd hoe lang en zwaar hij is. Hij is wel erg lang voor zijn leeftijd, maar ik ben benieuwd waar we weer op uitkomen. En wat ze zeggen qua ontwikkeling.

 7. Tamara op 9 februari 2015 om 11:32

  Wat goed dat Fay het zo goed doet! Wat ik dan denk is wel dat ook al loopt ze zo voor dat dat nog niet zegt dat haar buikje klaar voor is. Het is uitproberen wat gaat, hebben wij ook gedaan. Goed je eigen gevoel volgen 🙂 Hier meestal s morgens en s avonds een flesje, dus 2 op een dag.

 8. Mama van Vesper op 9 februari 2015 om 19:47

  de tijd vliegt voorbij he!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje