Nijntje museum | Peuter & Kleuter uitje

nijntje museum utrecht uitje kleuter peuter

Een uitje met een peuter of kleuter is helemaal niet moeilijk. Ga naar de kinderboerderij of kies een speeltuin uit en de kinderen zijn al snel tevreden. Toch wil je soms er een echt uitje van maken en dan is het Nijntje museum een hele goede tip. Ik had er zelf al veel over gehoord en gelezen zoals bij blogvriendin Moonoloog en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar onze eigen bevindingen.

Dus toen ik vorig jaar een moeder dochter weekendje in Utrecht had greep ik mijn kans en gingen we naar het Nijntje museum. We hadden zo’n 2 uur de tijd aangezien we er om 15uur waren en om 17uur het museum dicht ging. En eigenlijk dacht ik dat die 2 uur waarschijnlijk veel te lang zou zijn. Maar niets was minder waar. Het bleek zelfs te kort!

Onze ervaring in het Nijntje museum

Zoals je hierboven al kunt ‘proeven’ was het Nijntje museum een groot succes. We hadden 2 uur de tijd en die bleek echt te kort. Al in de eerste ruimte (het huis van Nijntje) bleef de peuter maar spelen en ontdekken. Hoe leuk is het dan ook dat ze in het Nijntje bad mocht, kon slapen in het Nijntje bed en zelfs met Nijntje’s tandenborstel kon tandenpoetsen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het leuke ook aan het museum is dat de kinderen eigenlijk alles op eigen houtje kunnen ontdekken. Het is allemaal zo duidelijk en simpel dat ze geen uitleg nodig hebben. Naast het huis van Nijntje was de dokters ruimte ook erg populair bij de peuter, maar ook het verkeersplein en de dierentuin. In de dierentuin was namelijk een soort speeltoestel met glijbaan. Super gaaf door een tunnel kruipen, naar boven klimmen en dan glijden naar beneden. En dat het liefst 20x na elkaar!

leuk uitje peuter kleuter

Al met al hebben wij echt een top tijd gehad daar en komen we graag nog een keer terug. Ik zag overigens kinderen van allerlei leeftijden. Zo waren er ook tweejarigen die rondliepen, maar heb ik ook een aantal vijfjarigen gezien die net zoveel plezier hadden. Het museum zelf adviseert ook om te komen met kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Denk dat oudere kinderen het misschien ook wel leuk vinden, maar niet zo lang als onze peuter. Zij zijn waarschijnlijk sneller uitgekeken op alles.

Tips voor het Nijntje museum

Naar aanleiding van onze eigen ervaring heb ik een aantal tips voor jullie, mocht je ook naar het Nijntje museum toe willen.

  • Koop e-tickets van te voren. Niet alleen is dit goedkoper dan aan de kassa. Maar ook voorkomt dit teleurstelling, want per tijdsblok mogen maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Op de dag dat wij gingen zagen we een boel teleurgestelde kinderen waarvan de ouders dus geen kaartjes meer konden kopen.
  • Kies niet voor het laatste tijdsblok. Wij deden dit wel, maar die 2 uur bleek echt te kort te zijn. Of je moet in de buurt wonen en een museumkaart hebben, want dan kun je natuurlijk regelmatig erheen.
  • Ga er met het OV heen. Er stopt een bus (lijn 2) vlakbij de ingang en deze brengt je gratis naar het station.
  • Wacht niet tot het laatste moment om naar het kunstlokaal te gaan. Dat deden wij wel en toen bleek hij al dicht.
  • Neem je eigen eten en drinken mee! Er is een café maar die zit in het museum aan de overkant. Niet echt handig om dan ergens tussendoor eerst daarheen te moeten voor je weer verder gaat. Er is gewoon een fijne picknick ruimte waar je zelf meegebracht eten en drinken mag nuttigen.
  • Er is ook een borstvoedingsruimte.
  • Neem echt ruim de tijd. Er zijn verschillende ruimtes en alleen in al in de eerste ruimte was mijn peuter al drie kwartier zoet. De andere ruimtes hebben we dus redelijk snel snel moeten doen omdat ik wel alles gezien wilde hebben.
uitje peuter kleuter nijntje museum

Conclusie

Het Nijntje museum is een echte aanrader en eigenlijk wel een item die op de bucketlist van je peuter en/of kleuter thuis hoort.

Ben jij al eens in het Nijntje museum geweest?

6 reacties op “Nijntje museum | Peuter & Kleuter uitje

Reageren is niet mogelijk.