De nieuwste games voor de Nintendo Switch

Sinds kerst 2020 hebben wij een Nintendo Switch in huis. Deze spelcomputer heeft de Playstation echt overtroefd in populariteit, in ons gezin tenminste. Vrijwel elke dag speelt er wel iemand op de Switch en soms moeten we echt een schema maken wie wanneer mag want dan wil iedereen opeens erop spelen. Omdat het hier zo’n succes is heb ik uitgezocht welke spellen er onlangs of binnenkort released worden voor de Nintendo Switch. Onderaan de blog vindt je een drietal populaire spellen.

Nieuwste games voor de Nintendo Switch

Bij mijn zoektocht heb ik vooral gekeken naar spellen met een PEGI-leeftijd van 3 en 7 jaar. Dit omdat ik zelf kinderen in die leeftijd hebben en wij vooral spellen in huis hebben die door vrijwel iedereen gespeeld kunnen worden. Er zijn wat uitzonderingen zoals de Assassins Creed spellen van mijn man, maar deze zijn dan ook voor de Playstation en niet voor de Switch.

Pokémon Brilliant Diamond – remake uit 2007 (PEGI-7)

Vertrek op een avontuur door Sinnoh met Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl, die eind 2021 worden uitgebracht voor de Nintendo Switch! De avonturen in Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl vinden plaats in Sinnoh. Dit natuurrijke gebied met Mount Coronet in het hart is een land waar vele mythen hun oorsprong vinden. Op je reis bezoek je vele verschillende locaties in Sinnoh, terwijl je probeert de kampioen van de Pokémon League te worden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De game blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de dorpjes en paden is behouden gebleven. Als je Pokémon Diamond en Pokémon Pearl hebt gespeeld, kun je terugkeren naar bekende locaties en bekende momenten opnieuw beleven. Mocht je nog nooit eerder voet hebben gezet in Sinnoh, dan staan je talloze nieuwe ontmoetingen en verrassingen te wachten.

Pokémon Legends – Arceus (PEGI-7 release datum 28-1-22)

Een avontuur in het Sinnoh van weleer.

Je arriveert in Sinnoh, waar ook de gebeurtenissen uit Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zich voltrekken. Dit verhaal speelt zich echter veel eerder af, in een tijd waarin het worden van een Pokémon Trainer of het organiseren van een Pokémon League nog helemaal niet aan de orde was. De Pokémon die hier ronddwalen, komen je wellicht bekend voor, maar de ruige omgevingen zijn waarschijnlijk anders dan wat je van Sinnoh uit Pokémon Diamond en Pokémon Pearl kent.

Monopoly Madness (PEGI-3 releasedatum 9-12-2021)

Wil je de nieuwe Mr. Monopoly worden? Dan heb je geluk! Onze favoriete vastgoedmagnaat gaat op een welverdiende vakantie en hij zoekt een tijdelijke vervanger. De selectiemethode? Een race om roem en rijkdom. Deze keer zijn de regels iets veranderd. MONOPOLY Madness introduceert voor de allereerste keer de MONOPOLY-ervaring in de arena. Zwerf door de chaotische straten van Monopoly Stad, verzamel grondstoffen, koop en upgrade eigendommen, maak ruzie met je tegenstanders en ontwijk hun trucs zodat jij de rijkdommen wint. This is Madness!

Bevat een downloadcode. Geen gamecard inbegrepen!

Just Dance 2022 (PEGI-3)

Trommel je vrienden en familie op, zet het volume op de hoogste stand en laat je gaan! Just Dance 2022, de nummer één muziekgamefranchise aller tijden met meer dan 79 miljoen verkochte exemplaren komt dit najaar terug met 40 nieuwe tracks en universums. Word lid van een community met meer dan 138 miljoen dansers uit de hele wereld en dans tot je erbij neervalt!

Dans op 40 nieuwe tracks, van de grootste hits tot klassiekers voor de hele familie! Inclusief ‘Waterval’, het eerste nummer van de nieuwe K3 samenstelling!

De Smurfen: Mission Vileaf (PEGI-3)

Smurf in een groots avontuur om het Smurfenbos te redden van de gemene tovenaar Gargamel! Gargamel heeft een nieuw wapen tegen De Smurfen bedacht: Vileaf. Een giftige plant die Smurfen aantrekt en gevangen neemt!

Om deze vreselijke situatie op te lossen, besluit Grote Smurf een aantal van zijn mede-Smurfen te vragen om hem te helpen de ingrediënten te verzamelen voor een tegengif dat krachtig genoeg is om de Vileaf voor eens en voor altijd uit te roeien en ook de voedselrijke Sarsaparilla-velden veilig te stellen.

Grote Smurf heeft een top Smurfenteam samengesteld dat bestaat uit Smurfin, Potige Smurf, Brilsmurf en Smulsmurf. Om hen te helpen bij deze missie, heeft Knutselsmurf een revolutionaire uitvinding gedaan. Hij heeft de Smurfizer ontwikkeld waarmee onze Smurfhelden de vijanden die ze tegenkomen uit de weg kunnen ruimen. Gewapend met de Smurfizer zal de ontdekkingsreis van onze helden door de verschillende omgevingen een stuk veiliger zijn, of het nu in het bos, de moerassen of zelfs op de gevaarlijkste plek van allemaal is: het laboratorium van Gargamel!

Deze games voor de Nintendo Switch zijn erg populair

Dan zijn er nog een aantal games die immens populair zijn. Twee van de drie spellen die ik hieronder noem hebben wij zelf ook in huis. Heb je dus sinds kort een Switch en ben je op zoek naar een spel met gegarandeerd succes? Bekijk dan zeker even de top drie hieronder.

Mario Kart 8 Deluxe (PEGI-3)

Vanaf het moment dat we de Nintendo Switch in huis hebben hadden we ook dit spel. Voor mijn man en mij was het soort van nostalgie omdat we vroeger al Mario Kart deden als kind zijnde. Weliswaar niet op een Switch maar toch.. En ook onze kinderen vonden het vanaf dag 1 hartstikke leuk. Onze dochter is er zelfs vrij goed in geworden ook. Het fijne aan dit spel is dat je met meerdere spelers kunt spelen.

In Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch racen populaire personages uit de vorige Mario series tegen elkaar op circuits van het Paddenstoelenrijk met speciale voorwerpen.

Spelers hebben de mogelijkheid om met gebruik van speciale voorwerpen zijn of haar tegenstanders dwars te liggen, zoals het beruchte Spiny-schild wat de speler op koppositie automatisch aanvalt. Voor een extra dimensie zijn er antizwaartekracht-zones waarbij spelers over muren, watervallen en plafonds racen voor extra snelheid. Ben je een beginnende speler en wil je in eerste instantie meer comfort tijdens het racen? Maak gebruik van de nieuwe stuurhulpfunctie, deze zorgt ervoor dat je op de baan blijft.

Animal Crossing + Happy Home Paradise uitbreiding (PEGI-3)

Animal Crossing kreeg ik voor mijn verjaardag nadat ik op zoek was gegaan naar een spel voor mij. Echter spelen ondertussen ook mijn dochter en man het spel en wil mijn zoontje ook steeds vaker spelen.

Maak je klaar voor een nieuw leven op een prachtig onbewoond eiland met o.a. Nook en zijn vriendjes. Met het super exclusieve Eilandleven-pakket van Nook Inc. reis je naar een onbewoond eiland om daar te genieten van een zorgeloos leventje vol creativiteit en volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt allerlei grondstoffen verzamelen waarmee je de mooiste spullen kunt vervaardigen, zoals meubilair en gereedschap. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven!

Overigens is er sinds vrijdag 5 november ook een betaalde uitbreiding van Animal Crossing. Namelijk Happy Home Paradise. Deze uitbreiding heb ik zelf nog niet gespeeld omdat ik hem van Sinterklaas (hopelijk) krijg. Wel heb ik contact met anderen die hem spelen en zij zijn mega enthousiast.

Met deze game uitbreiding van Animal Crossing New Horizons krijg je toegang tot Happy Home Paradise. In deze uitbreiding gaan spelers aan de slag in het team van het resortplanbureau. Ze krijgen de mogelijkheid om voor personages vakantiehuizen te ontwerpen, zodat allerlei vakantiegangers kunnen genieten van een verblijf in een van jouw ontwerpen.

Minecraft (PEGI-7)

Dit spel hebben wij zelf dus niet, maar is wel ontzettend populair. De minimale leeftijd is vanaf 7 jaar, echter ken ik ook mensen waarbij hun kleuter het spel al spelen. Het is maar net hoe goed de motoriek in dit geval is gok ik.

In Minecraft voor de Nintendo Switch begint het avontuur met je eigen verbeelding. Je kunt blokken breken, plaatsen en ermee doen wat je wilt. Probeer een zo diep mogelijk gat te graven of maak een schuilplaats om ’s nachts in te schuilen voor de verschrikkelijke monsters. Van stenen hut tot kasteel, van eenvoudig idee tot super-ambitieus plan; jij bepaalt hoe het spel wordt gespeeld. Wees dapper, nieuwsgierig en origineel. Maak alles, van een simpele boot tot een complete wereldstad.

Al met al zijn er dus ontzettend veel leuke spellen te vinden voor de Nintendo Switch en dan heb ik slechts een select aantal games genoemd. Welk spel lijkt jou het leukst?

* In deze blog vind je een aantal affiliatie linkjes terug. Wanneer je via deze linkjes iets besteld dan ontvang ik daar een klein percentage over. Voor jou blijft de prijs overigens hetzelfde. 

1 reactie op “De nieuwste games voor de Nintendo Switch

Reageren is niet mogelijk.