Nieuwsitem van de week #2

Vorige week plaatste ik voor het eerst een nieuwsbericht die me deed verbazen. Nu kwam er best wat respons op van mensen die het volkomen met me eens waren. Nu is het altijd erg leuk als mensen het met je eens zijn, maar in dit geval merkte ik ook dat er dus meerdere mensen waren die even hun ongenoegen wilden uiten. Dit betekent echter niet dat je het altijd met me eens moet zijn. Ieder zo zijn eigen mening en gedachten natuurlijk.

Doordat  ik het toch wel prettig vond om mijn verbazing en ongenoegen te uiten hier op de blog besloot ik om door te gaan met het delen van nieuwsberichten. Ik had het natuurlijk al “nieuwsbericht van de week” genoemd in de hoop dat het wellicht een wekelijks item zou kunnen worden maar ik liet het wel afhangen van de respons. Die kwam dus vandaag een nieuw artikel waar ik me over verbaasde.

Nu wil ik eerst een kanttekening maken omdat ik niemand voor het hoofd wil stoten. Ik ben zelf geen gelovig persoon, wel verdiep ik me er regelmatig in omdat ik het enorm interessant vind. Ik heb respect voor elk geloof, alleen ben ik het niet altijd eens met hoe personen sommige dingen uit het geloof voor zichzelf kunnen (ver)draaien. Daar gaat het eigenlijk ook in het nieuwsartikel over.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Echtpaar wil scheiden als homohuwelijk legaal wordt

In het artikel wordt verteld dat een jong Canadees stel het niet eens is met de opkomende wet voor gelijkheid in het huwelijk. Zij zeggen dat God het huwelijk alleen bestemd heeft voor mensen die beide van het andere geslacht zijn. Zodra de wet er dus doorheen komt willen zij gaan scheiden omdat het huwelijk in hun ogen dan geen nut meer heeft.

Heel cru gezegd, maar wat een belachelijk iets. Als ik het geloof een beetje begrijp dan heeft God ook iets tegen echtscheiding. Dus waarom zou Hij het daar dan wel mee eens zijn? Ik snap zulke mensen gewoon niet. Ik probeer iedereen te respecteren in hun eigen mening en eigen manier van leven. Maar soms gaat het me echt te ver. Ik denk dat als er een God zou bestaan, Hij een vredelievende God zou zijn die mensen niet in hokjes zet. Die niet in kleur ziet maar dus ook niet in geslacht. Als er een God zou zijn, dan zou dat een God zijn die liefde ziet, compassie, zorgzaamheid… Zo stel IK me een God voor.

Maar eigenlijk moet ik me niet zo opwinden om die twee mensen. Want als zij dat willen doen, prima.. Daar raken ze nog kant nog wal mee. Wat misschien nog ergerlijker is, is dat er iemand nieuwswaarde zag in het artikel. Dat iemand die twee mensen een podium geeft is eigenlijk misschien nog wel irritanter.

En dan geef ik ze nog dat extra beetje aandacht ook nog.
Eigenlijk best dom. 

3 reacties op “Nieuwsitem van de week #2

  • Alexandra zegt:

    Ik ben het helemaal met je eens, Nicole. Ik ben ook niet gelovig, maar ik geloof wel. Namelijk in gelijkheid, respect en liefde. Het zou zo fijn zijn als iedereen elkaar kon respecteren en in hun waarde kon laten.
    Ik moest stiekem wel een beetje lachen om je afsluiting. Ik vind het niet dom hoor! 😉

  • Hahaha ja eigenlijk best dom om ze meer aandacht te geven. Maar vind het wel leuk om te lezen hoe je erover denkt. En ik ben het helemaal met je eens!

Reageren is niet mogelijk.