Nieuwe health producten Albert Heijn

Ik kreeg pasgeleden een doos opgestuurd met allerlei nieuwe health producten die de Albert Heyn inmiddels verkoopt. Er zaten onder andere repen in van verschillende fabrikanten, gedroogd fruit in kleine handige zakjes en ook pasta van kikkererwten. Later kreeg ik nog de zeewier tagliatelle nagestuurd. Een aantal producten heb ik inmiddels zelf uitgeprobeerd en een aantal dingen heb ik mijn man/dochter laten testen. In dit artikel lees je meer over een aantal van deze producten. 

Bewuste en feel good producten

Het nieuwe assortiment met bewuste en feel good producten is flink uitgebreid met ruim 100 nieuwe producten in verschillende categorieën.

  • Pasta’s op basis van peulvruchten (bijvoorbeeld rode linzen of kikkererwten) en pasta’s op basis van haver, quinoa en boekweit. Allemaal glutenvrij en van nature vezel- en eiwitrijk. Ook nieuw is de pasta van zeewier.
  • Ontkiemde producten; van zaden en noten die net na het ontkiemen zijn geoogst. Dit zorgt voor een hogere concentratie voedingsstoffen.
  • Fruit- en groente chips; zonder toevoegingen van suiker en vet. Bijvoorbeeld chips van appel, perzik, paprika of bietjes.
  • Repen van geperst fruit of granen, noten en zaden. Zo zijn er repen samengesteld uit dadels, amandelen en cashewnoten. Sommige repen hebben extra proteïne toegevoegd gekregen voor mensen met een zeer actieve levensstijl.

De geteste producten

Sprouted muesli appel en zaden – SUN Organic

Bol AlgemeenBol Algemeen

20160215-MH2A8262

Dit is biologische muesli op basis van gekiemde tarwe- en havervlokken, met gedroogde appelstukjes en zes soorten zaden. Ik heb deze muesli door mijn yoghurt gegooid in de ochtend en vond het een fijne afwisseling qua ontbijt. Wel heeft het een zeer hoog koolhydraat gehalte, dus daarom zal ik er niet zoveel van eten. Ook vond ik de verhouding tussen graanvlokken en fruit/zaden te groot. (Zoals het op de foto eruit ziet, is niet zoals het in mijn bakje eruit zag haha)

Apple Crisps – Crispy

Gevriesdroogde knapperige appelstukjes. Eén zakje staat gelijk aan één appel. Dit zakje heeft mijn dochter opgegeten. Ze vond het echt enorm lekker en wilde nadat het zakje leeg was ‘meer meer meer’. Voor €0,99 is het een heel handig en gezond tussendoortje om mee te nemen in de tas. Wanneer je zo een appel meeneemt heb je kans dat hij gaat rotten of beurs wordt.

Zeeweer tagliatelle – I sea Pasta

Tagliatelle op basis van biologische wilde zeewier. Aangezien ik ook wel eens spaghetti van courgette heb gegeten leek het me wel een leuke uitdaging om ook voor de zeewier pasta te gaan. Aangezien ik toch wat minder koolhydraten moet en wil eten kwam het helemaal goed uit. Dus toen we macaroni aten en ik dus gewone elleboogjes voor mijn man en dochter maakte, bereidde ik ook direct de zeewier tagliatelle.

IMG_0775

Daaroverheen de zelfgemaakte pastasaus, 30+ geraspte kaas en mijn Weight Watchers proof maaltijd was klaar. Nu nog kijken of het ook lekker is. En ja hoor! Je moet er wel voor zorgen dat de zeewier minimaal 15 minuten weekt in het hete water. Anders is hij nog wat te hard. Het is niet echt dat er veel smaak aan zit, maar ja dat zit er aan gewone pasta ook niet. Het is toch de saus die de maaltijd maakt!

Wil je nog een ander lekker recept om uit te proberen? Deze ontving ik van het pr-bureau:

Ingrediënten: • I Sea pasta • Kappertjes • Limoen • Zout en peper • Avocado

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta en giet af.

2. Marineer de pasta 15 minuten in limoensap

3. Mix met de avocado, kappertjes, peper en zout.

Cacao nibs – Roo’bar

20160215-MH2A8275

Deze reep is 100% organisch en gemaakt van raw- en superfoods. Zeer geschikt voor veganisten, kinderen en sporters. Maar ook voor diegene die een lekkere snack willen zonder dat er allerlei rare dingen aan toegevoegd is. Ik heb deze reep zelf geproefd en ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik eet zelf eigenlijk nooit zulke repen dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar het was een geslaagd tussendoortje! Van deze repen bestaan er maar liefst 13 verschillenden!

Granola gekiemde boekweit kokos – raw organic food

Ik had veel van granola gehoord maar nog nooit gegeten. Dus toen ik dit in het pakket zag zitten wilde ik het direct uitproberen. Dit zou mijn nieuwe lievelingsontbijt worden! Nou, ik heb dat harde roepen wel afgeleerd. Ik vond het echt ontzettend vies en kon het bijna niet wegkrijgen. Ik heb mijn schaaltje op omdat ik het zonde vond om zo weg te gooien. Maar dit is echt niets voor mij in ieder geval! Voor mensen die wel van granola houden is dit waarschijnlijk een zeer fijne variant.

Raw chocolate – So Pure

SoPure Chocolate RAW wordt bereid met zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Omdat ik nog wat punten overhad na het avondeten stond ik mezelf toe om twee blokjes van de reep te eten. Ik had eigenlijk verwacht dat ik het niet zo lekker zou vinden omdat ik natuurlijk chocolade met veel suikers (lees melkchocolade en dergelijke) gewend ben, maar het was echt heerlijk! Heb denk ik meer genoten van deze twee stukjes dan normaliter van een hele reep!

We hebben nog meer repen en pasta’s en dergelijke, maar helaas nog niet alles uitprobeert. Ben je benieuwd naar een product van de bovenste foto en heb ik die nog niet getest? Laat het dan weten in een reactie hieronder 🙂

5 reacties op “Nieuwe health producten Albert Heijn

Reageren is niet mogelijk.