Het nieuwe bed van mijn dochter

Sinds een aantal weken slaapt ons peutermeisje in haar nieuwe bed. Op een vrije zaterdag heeft mijn man, met hulp van Fay het bed in elkaar gezet en heb ik hem opgemaakt. Hoe ik van te voren nog twijfelde of we wel de juiste keuze hadden gemaakt qua bed, de twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon toen hij eenmaal stond. Hij past echt perfect in haar kamertje en het is nog mooier dan ik van te voren had gedacht. 

Onze zoektocht naar het nieuwe bed

Na mijn blog over het kiezen van een peuterbed kreeg ik via verschillende kanalen adviezen over het kiezen van een bed. De meest mooie en leuke bedden kwamen voorbij en dat maakte dat ik enorm ging twijfelen. Ik had al wel bedacht dat ik geen meegroeibed wilde. Dus dan bleef er nog een peuterbed over of een eenpersoonsbed. Qua peuterbedden had ik wel een paar mooie gezien maar deze waren veel te duur. Ook via marktplaats lukte het me niet om een leuk bed, voor een leuke prijs, te scoren. Hetzelfde gold eigenlijk voor de eenpersoonsbedden. Degene die we hadden gezien, lagen buiten onze prijsklasse. Vooral omdat je met alleen een bed niet klaar bent. Er moet nog een matras bij, dekbed, hoeslakens, enzovoort.

Toen bedachten we ons, dat we een heel gaaf eenpersoonsbed hadden staan op de logeerkamer. Er heeft alleen nog nooit iemand in gelogeerd. Dit bed kochten we vlak nadat we in dit huis kwamen wonen in de koopjeshoek van de Ikea. Deze koopjeshoek heeft ons wel vaker geluk gebracht want we kochten daar ook een nieuwe bank zonder bankroet te gaan. Nu is ons logeerbed niet zomaar een bed, het is een bedbank. Eentje waarvan je een tweepersoonsbed kunt maken en waar drie lades onder zitten. Er waren al wat mensen geweest die aangaven dit bed te hebben voor hun kind, dus opeens werd dit een goede optie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

In elkaar zetten & de eerste dagen

Het bed moest natuurlijk eerst afgebroken worden in de ene kamer en daarna in het kamertje van onze dochter weer opgebouwd worden. Ook moesten we de commode uit het kamertje halen omdat het anders niet zou passen. Dat is verder geen ramp want in de commode zitten voornamelijk de luiers en handdoeken. Ook verschoonden we haar vrijwel nooit meer op die commode, dus echt een gemis gaat het niet zijn. Fay wilde natuurlijk meehelpen met papa en dat leverde hele leuke plaatjes op..

meehelpen met papa

Fay was enorm enthousiast over haar bed dus diezelfde middag besloten we om haar maar meteen in het bed te leggen met het middagdutje. Nou, dat was dus niet te doen. Moord en brand schreeuwde onze kleine meid. Ze wilde in haar eigen bed (de ledikant) en ging telkens uit haar nieuwe bed. Uiteindelijk hebben we haar dus in haar ledikant gelegd, want ze was doodmoe. ’s Avonds deden we weer een poging. Dit keer pakten we het iets beter aan door lekker in bed wat te lezen, de tanden te poetsen en er nog even zelf bij te gaan liggen.

En warempel…. uiteindelijk ging ze gewoon in haar eigen bed slapen. We hebben die nacht wel de babyfoon mee naar bed genomen zodat we haar in de gaten konden houden. Maar het ging helemaal goed. Ook de dagen daarna ging het geweldig, de eerste paar keer zijn we nog wel even bij haar gaan liggen, maar op den duur zei ze zelf dat we weg moesten. Inmiddels lijkt ze helemaal aan haar bedje gewend te zijn.

nieuwe bed dochter peuter
Links is ze nog niet helemaal gewend, rechts wel…

Wat vind je van haar nieuwe bed?

30 reacties op “Het nieuwe bed van mijn dochter

Reageren is niet mogelijk.