Nieuwe bank zonder bankroet te gaan

Begin dit jaar liet ik door middel van een kleine hometour zien hoe ons huis eruit zag. Ondertussen hebben we de woonkamer wel tien keer anders ingericht, aangezien het telkens toch niet helemaal was zoals we wilden. De rode bank was het ‘centrum’ van de kamer. Een heerlijk opvallend exemplaar, ik was er enorm trots op! Maar dat opvallende exemplaar bleek eigenlijk helemaal niet handig te zijn.

We hadden naast die bank alleen nog maar een (rode stoel) en dat was het qua zitplaatsen. Zaten mijn man en ik ’s avonds heerlijk een avondje op de bank (lees: Netflix te kijken) dan was het manlief die in de stoel hing en ik op de bank. Romantisch he… Daar moest verandering in komen. En snel ook. We hadden voor deze bank een hoekbank en dat vonden we altijd wel prettig. Dus ook dit keer ging onze wens uit naar een hoekbank. Maar na wat websites bekeken te hebben van winkels stopten we onze weg heel diep weg.

Want wat zijn die krengen duur!! 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Natuurlijk konden we wel weer een hoekbank kopen zoals onze vorige. Die kostte een stuk minder dan menig andere bank, maar na nog geen 2 jaar gebruik konden we hem wegdoen. En dat is natuurlijk ook weer zonde. Dat was dus in ieder geval een plan die we meteen in de prullenbak gooide. Maar wat dan?

Marktplaats en kringloop

Als eerste besloten we om marktplaats te gaan bekijken. Daar staan af en toe ook nog hele leuke banken op en als je geluk hebt voor weinig geld. We zijn een paar dagen bezig geweest, maar laat dat weinig geld tegenwoordig maar zitten. Het lijkt wel alsof mensen voor hun gebruikte bank nog de hoofdprijs willen. Een hoekbank van 10 jaar oud met als nieuwprijs €2000,- en dan te koop zetten voor €1500,-. Sorry hoor maar dan spoor je niet in mijn ogen.

Omdat we de rode bank ook bij de kringloop hadden gehaald besloten we een aantal van die winkels af te rijden. Ook hierbij moet je geluk hebben want soms staat er niets en soms juist weer wel. We hadden wel wat geluk want mijn man vond een enorm leuk poppenbedje voor de kleine meid. Daar waren we al eventjes naar op zoek (ik wilde perse een tweedehandse zodat ik hem zelf kon opknappen) en nu vond hij hem zomaar. Ook zag ik een hele leuke kinderstoeltje van de Ikea die nu slechts €3,50 kostte. Inpakken en wegwezen dus! Helaas voor ons was er geen hoekbank te koop die er nog fatsoenlijk uitzag.

Koopjeshoek bij de Ikea

Nu wil het geval, dat we een aantal maanden (of zijn het weken) geleden een bank hadden gezien in de koopjeshoek van de Ikea. In de koopjeshoek staan meubels die in de showroom gebruikt zijn of die beschadigd zijn door vervoer. Je kunt ze dan vaak voor een spotprijsje meenemen. Alleen op dat moment hadden we sowieso het geld niet, maar waren we ook niet op zoek. We besloten om hem dus niet te kopen. Maar doordat we er dus een bank hadden gezien kwam mijn man op het idee om daar eens te gaan kijken.

Schermafbeelding 2015-08-27 om 22.33.26Zo gezegd, zo gedaan.. En daar stond hij. De bank die we de vorige keer ook al zagen, maar dan in het beige/wit. Mijn man en ik keken elkaar aan en vlogen erop af. Direct gaan zitten natuurlijk en direct bedenken hoe we hem mee naar huis gingen nemen. Naar het prijskaartje keken we in eerste instantie niet. Maar toen we zagen dat hij nieuw €1500,- kostte en we hem mee mochten nemen met 77% korting was ook dat iets wat direct op zijn plek viel. We hadden dus wel geluk! Maar hadden gewoon even wat meer geduld nodig.

Dus zie hierboven.. Onze nieuwe bank zonder bankroet te gaan!

9 reacties op “Nieuwe bank zonder bankroet te gaan

Reageren is niet mogelijk.