Nieuwe bank zonder bankroet te gaan

Schermafbeelding-2015-08-27-om-22.00.06

Begin dit jaar liet ik door middel van een kleine hometour zien hoe ons huis eruit zag. Ondertussen hebben we de woonkamer wel tien keer anders ingericht, aangezien het telkens toch niet helemaal was zoals we wilden. De rode bank was het ‘centrum’ van de kamer. Een heerlijk opvallend exemplaar, ik was er enorm trots op! Maar dat opvallende exemplaar bleek eigenlijk helemaal niet handig te zijn.

We hadden naast die bank alleen nog maar een (rode stoel) en dat was het qua zitplaatsen. Zaten mijn man en ik ’s avonds heerlijk een avondje op de bank (lees: Netflix te kijken) dan was het manlief die in de stoel hing en ik op de bank. Romantisch he… Daar moest verandering in komen. En snel ook. We hadden voor deze bank een hoekbank en dat vonden we altijd wel prettig. Dus ook dit keer ging onze wens uit naar een hoekbank. Maar na wat websites bekeken te hebben van winkels stopten we onze weg heel diep weg.

Want wat zijn die krengen duur!! 

Natuurlijk konden we wel weer een hoekbank kopen zoals onze vorige. Die kostte een stuk minder dan menig andere bank, maar na nog geen 2 jaar gebruik konden we hem wegdoen. En dat is natuurlijk ook weer zonde. Dat was dus in ieder geval een plan die we meteen in de prullenbak gooide. Maar wat dan?

Marktplaats en kringloop

Als eerste besloten we om marktplaats te gaan bekijken. Daar staan af en toe ook nog hele leuke banken op en als je geluk hebt voor weinig geld. We zijn een paar dagen bezig geweest, maar laat dat weinig geld tegenwoordig maar zitten. Het lijkt wel alsof mensen voor hun gebruikte bank nog de hoofdprijs willen. Een hoekbank van 10 jaar oud met als nieuwprijs €2000,- en dan te koop zetten voor €1500,-. Sorry hoor maar dan spoor je niet in mijn ogen.

Omdat we de rode bank ook bij de kringloop hadden gehaald besloten we een aantal van die winkels af te rijden. Ook hierbij moet je geluk hebben want soms staat er niets en soms juist weer wel. We hadden wel wat geluk want mijn man vond een enorm leuk poppenbedje voor de kleine meid. Daar waren we al eventjes naar op zoek (ik wilde perse een tweedehandse zodat ik hem zelf kon opknappen) en nu vond hij hem zomaar. Ook zag ik een hele leuke kinderstoeltje van de Ikea die nu slechts €3,50 kostte. Inpakken en wegwezen dus! Helaas voor ons was er geen hoekbank te koop die er nog fatsoenlijk uitzag.

Koopjeshoek bij de Ikea

Nu wil het geval, dat we een aantal maanden (of zijn het weken) geleden een bank hadden gezien in de koopjeshoek van de Ikea. In de koopjeshoek staan meubels die in de showroom gebruikt zijn of die beschadigd zijn door vervoer. Je kunt ze dan vaak voor een spotprijsje meenemen. Alleen op dat moment hadden we sowieso het geld niet, maar waren we ook niet op zoek. We besloten om hem dus niet te kopen. Maar doordat we er dus een bank hadden gezien kwam mijn man op het idee om daar eens te gaan kijken.

Schermafbeelding 2015-08-27 om 22.33.26Zo gezegd, zo gedaan.. En daar stond hij. De bank die we de vorige keer ook al zagen, maar dan in het beige/wit. Mijn man en ik keken elkaar aan en vlogen erop af. Direct gaan zitten natuurlijk en direct bedenken hoe we hem mee naar huis gingen nemen. Naar het prijskaartje keken we in eerste instantie niet. Maar toen we zagen dat hij nieuw €1500,- kostte en we hem mee mochten nemen met 77% korting was ook dat iets wat direct op zijn plek viel. We hadden dus wel geluk! Maar hadden gewoon even wat meer geduld nodig.

Dus zie hierboven.. Onze nieuwe bank zonder bankroet te gaan!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Nicole op 28 augustus 2015 om 13:03

  Toffe bank!! Briljante titel ook 😛

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 29 augustus 2015 om 00:46

   Haha ja echt he… helemaal zelf… overgenomen van uhm.. jou 😉

 2. Marguerita op 28 augustus 2015 om 14:07

  Zo goeie deal! Geniet van je nieuwe bank, mooi is ie!

 3. Anita op 28 augustus 2015 om 15:42

  De koopjeshoek bij Ikea is ideaal! Mooie bank, benieuwd om hem in het echt te zien en hoe die staat!

 4. Malou op 28 augustus 2015 om 19:33

  Wat mooi zeg, zo’n hoekbank!

 5. Zus ziet op 28 augustus 2015 om 20:25

  Ik ben GEK op koopjesjagen. Het is zo’n beetje een sport voor me geworden. De voldoening die je hebt als je wat “scoort”. HEURLIJK. Ik kan me maar al te goed voorstellen hoe jullie hebben moeten voelen, toen jullie op jullie “lot uit de loterij” gingen zitten in die heerlijke koopjeshoek.

 6. Madelon op 29 augustus 2015 om 00:42

  Dat is nog eens een koopje!

 7. Godelieve op 29 augustus 2015 om 23:22

  Dat is wel een hele leuk meevallertje Nicole!
  Fijn dat jullie zo blij zijn met de nieuwe bank 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje