Een nieuw matras uitzoeken is lastig: zo start je de zoektocht

nieuw-matras-zoektocht

Ben je net als ik op zoek naar een ander matras? Dan is het verstandig dit artikel even goed door te lezen. Een matras kopen kan verschillende redenen hebben. Het kopen van een nieuw bed, gewoonweg een ander matras kopen omdat de oude versleten is, een ander matras kopen vanwege lichamelijke klachten of het switchen naar een tweepersoons matras omdat je samen gaat wonen. In mijn geval heeft het te maken met lichamelijke klachten. Tijd dus om goed uit te zoeken waar je op moet op letten.

Het uitzoeken van een matras is niet gemakkelijk omdat er veel verschillende soorten zijn. En allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Waar dien je allemaal op te letten bij het aanschaffen van een nieuw matras?

Verschillende soorten matrassen

Er zijn veel verschillende soorten matrassen te koop, maar liefst zeven soorten. De verschillen zijn groot en daarom is het belangrijk enigszins kennis te hebben over deze verschillende soorten matrassen. De verschillende soorten bestaan uit Polyether, Latex, koudschuim, traagschuim, Pocket, lucht en binnenvering. 

Polyether

Een polyether matras is het goedkoopste soort schuim wat, logischerwijs, niet super comfortabel ligt. Het heeft een gesloten celstructuur waardoor het ventilerend vermogen minimaal is. Voordeel van zo’n matras zijn de kosten die laag zijn.

Koudschuim

Een koudschuim matras is veerkrachtig en heeft een open celstructuur. Door deze structuur heeft het matras een goed ventilerend vermogen en komt er ook geen kuilvorming in het matras. Een nadeel is echter dat er veel verschil in kwaliteit zit qua koudschuim. In dit geval geldt echt het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. 

Traagschuim

Een traagschuim matras is eigenlijk een koudschuim matras met een extra laag erop. Deze extra laag zorgt voor extra comfort en minder drukpunten. 

Latex

Latex is een rubber matras welke erg veerkrachtig en rekbaar is. Latex ventileert niet goed en kan dus nogal warm aanvoelen. 

Een latex matras is een stuk minder duurzaam dan een koudschuim matras. Om een latex matras af te breken kost namelijk 12 jaar tegenover de 7 jaar van koudschuim.

Luchtvering

Een luchtgeveerd matras bestaat uit een vinylen luchtzak met daaromheen een bepaald soort schuim. Het grote voordeel van een luchtmatras is dat deze harder en zachter gemaakt kan worden. 

Pocketvering

Pocketvering matrassen bestaan uit metalen veren met daar omheen schuimrubber. Pocket matrassen ventileren erg goed.

Binnenvering

Als laatste is er de binnenvering matras. Net als een pocketvering matras bestaat deze uit metalen veren. Deze matrassen hebben alleen nog meer veren dan die van een pocketvering matras. 

Doe een test

Om erachter te komen welk soort matras het beste bij je past zul je het toch moeten proberen. Doe daarom dus een matrassen test. In verschillende winkels is er de mogelijkheid om een matras uit te proberen. Hierdoor zorg je ervoor dat je nooit het verkeerde matras koopt. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en een matras wilt aanschaffen is het van belang dat je een proeftijd op het matras krijgt.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Audrey op 24 juli 2019 om 13:13

    Ik heb vorig jaar EMMA-matrassen gekocht (2 losse op een tweepersoonsbed). Ik ben er heel erg blij mee! Vanaf de eerste nacht echt heerlijk op geslapen.

    • Nicole op 25 juli 2019 om 15:38

      Ja wij hebben twee Eve matrassen, die lijken er veel op. Mijn man slaapt er heerlijk op. Ik in het begin ook, maar nu niet meer helaas.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje