Een nieuw jaar, een nieuwe start

Hoe cliché is het om op 1 januari te komen met doelen, wensen en voornemens? Enorm cliché! En toch doe ik het. Want het is niet voor niets dat mensen de eerste dag van het nieuwe jaar gebruiken om te starten met hun doelen. Het is niet alleen een stok achter de deur, een houvast. Maar ook is er een jaar voorbij die je kunt afsluiten en achter je laten. Soms zijn er jaren die je het liefst compleet vergeet. Niet dat er geen lichtpuntjes waren, maar vooral om het algemene gevoel wat je erbij hebt. Wanneer je op 1 januari een nieuw jaar start is dit het ideale moment om het jaar ervoor achter je te laten en opnieuw te beginnen. Een nieuw jaar, een nieuwe start dus. 

 

Goede voornemens

Ik weet dat ik in de intro sprak over wensen, doelen en voornemens. Maar echte voornemens heb ik dus niet. Ik neem me niet voor om 2x per week te gaan sporten bijvoorbeeld. Want doe ik dat dan een keer niet dan is heel mijn voornemen weg. Foetsie. Daarom heb ik wensen en doelen opgesteld. Dingen die ik aan het einde van 2016 hoop bereikt te hebben. En dan zijn ze nog niet eens heel specifiek zoals “20kg afvallen” of “stoppen met frisdrank”. Nee het zijn doelen en wensen die haalbaar zijn. Realistisch en algemeen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Niet omdat te min over mezelf denk en bang ben om bepaalde dingen niet te halen. Maar meer omdat cijfertjes er in principe niet toe doen. Want wat nu als ik ‘slechts’ 10 kilo afval. Is mijn jaar dan verpest omdat ik de 20 kg niet haalde? Nee! Ik wil kijken naar het positieve en daar geef ik dus met onderstaande wensen en doelen een draai aan.

Wensen en doelen

Gezondheid. Als het gaat om wensen en doelen dan staat mijn gezondheid echt even op nummer 1. Ondanks dat ik vorig jaar eigenlijk een heel goed jaar heb gehad liet mijn gezondheid me echt in de steek. Nog erger dan het jaar ervoor waarbij ik eigenlijk dacht dat ik mijn portie al wel gehad had! Maar goed, doordat er wel diagnoses zijn gesteld kan ik nu vooruit en er iets aan doen. En dat is waar 2016 voor staat: beter worden. Zowel psychisch als lichamelijk. Dat is mijn wens en ook mijn doel.

 • Ik ga (nogmaals) een cleansing doen, dit keer met het Clean9 programma van Forever waarbij aloë vera het belangrijkste bestanddeel is.
 • Ik start met cognitieve gedragstherapie om mijn negatieve gedachten over mezelf om te kunnen zetten.
 • Ik wil meer ritme in mijn dagen krijgen, dus ik zet voortaan de wekker (behalve in weekenden).
 • Meer bewegen is ook een doel. Deze is vrij makkelijk te behalen aangezien mijn slaapapneu ervoor zorgde dat ik amper energie had afgelopen jaar.
 • Bewuster eten is ook een dingetje. Nu ga ik echt niet stoppen met snoepen of ongezonde dingen eten. Dat is geen goed doel voor mij. Maar ik wil wel meer stilstaan bij wat ik eet. Dus eet ik een kroket dan mag ik daar ook echt van genieten.

alarm-clock-758727_1280

Gezin. Nu zei ik in het vorige stukje dat mijn gezondheid op 1 staat en stiekem klopt dat natuurlijk niet helemaal. Mijn gezin staat altijd en overal op nummer 1, maar soms moet je ook even aan jezelf denken. En met een slechte gezondheid lukt het niet om er voor mijn gezin te zijn op de manier dat hoort en ze ook verdienen. In 2016 wil ik, net zoals afgelopen jaar, weer veel dingen ondernemen met mijn gezin en ervoor zorgen dat Fay een fijne thuisbasis heeft.

 • Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Mijn wens en doel is dus een beter systeem vinden om het huis opgeruimder te maken.
 • Een weekend of weekje weg met mijn man en zonder kind. Dit is een wens waarvan ik echt hoop dat we hem waar kunnen maken.
 • Op vakantie gaan met zijn drietjes. Naast ‘even weg’ met mijn man, zou het super zijn als we ook dit jaar met het gezin weg kunnen.

Bloggen. Aangezien mijn blog echt mijn passie is en ik afgelopen jaar ook enorm gegroeid ben wil ik hier nog serieuzer mee bezig zijn. Dus niet alleen serieus elke dag bloggen, maar ik wil er mee uithalen. Wees gerust, ik blog nog steeds omdat ik het leuk vind en ik wil niet bloggen omdat het moet of onderwerpen aansnijden omdat ik denk dat mensen dit leuk vinden. Nee ik blijf bij mezelf en blog echt puur over dingen die ik leuk vind. Wel wil ik meer gaan doen met mijn pedagogische achtergrond op mijn blog. Omdat ik niet voor niets gestudeerd heb en omdat ik dit ook gewoon enorm leuk vind om te doen!

 • Mijn doel vorig jaar was de 10.000 unieke bezoekers halen en een goed blogritme vinden. Dat is beide ruimschoots gelukt dus dit jaar is mijn wens om sowieso de 10.000 vast te houden en hopelijk nog meer te groeien.
 • Kritischer kijken naar events & samenwerkingen. Ik heb echt hele leuke samenwerkingen gehad afgelopen jaar en de leukste events. Maar ik moet in eerste instantie echt kijken naar mijn gezondheid en of iets wel de moeite waard is. Want 2,5 uur heen en 2,5 uur terug reizen voor bijvoorbeeld een uurtje ergens zijn kan de moeite waard zijn, maar lang niet altijd.
 • Blijven samenwerken met andere bloggers. Je hebt ze vast wel voorbij zien komen.. de blogs van andere blogcollega’s. En dit wil ik blijven doen! Ik hou ervan om ze in het zonnetje te zetten en hoop ook dat ik nog een leuk project kan opzetten met een aantal van hen.

home-office-336377_1280

Overig. Dan zijn er natuurlijk nog een aantal dingen die ik niet perse in een categorie kan gooien. Maar waarbij ik het toch wat aandacht wil geven. Deze bespreek ik hieronder.

 • Social media minderen. Tijdens de kerstdagen had ik mijn telefoon amper in mijn hand en wat was dat lekker zeg! Laten we beginnen met 1x per maand maar als dit goed bevalt wil ik zeker 1x per week mijn telefoon gewoon een hele dag niet bij me hebben. Lijkt me heerlijk!
 • Vaker afspreken met vriendinnen. En dan is een speeldate met de kindjes erg leuk, maar ik bedoel hier eigenlijk mee zonder kind. Gewoon even een avondje weg, iets wat ik volgens mij al een jaar niet gedaan heb.
 • Meer boeken lezen. Ik zit sneller voor de tv met Netflix op dan dat ik in een boek duik en nu gaat dit echt niet veranderen. Maar als doel wil ik mezelf stellen dat ik minimaal 12 boeken heb gelezen eind dit jaar. Dat is gemiddeld eentje per maand, moet lukken toch?!
 • Verder gaan met fotografie. In mijn overzicht zag ik heel duidelijk in de lente/zomermaanden dat ik erg actief was met mijn fotografie. Ik hoop het dit jaar weer op te kunnen pakken. Want ik haal er zoveel energie uit!

Nu dit was hem dan. Een hele waslijst met doelen en wensen, maar het is ook een lang jaar. 366 dagen om precies te zijn. Genoeg tijd om ermee bezig te zijn. Misschien dat ik halverwege dit jaar alvast terug kijk op deze blog. Dan kan ik nog even flink aan de bak mocht ik sommige dingen nog niet gestart zijn.

Heb jij wensen en/of doelen voor dit jaar?

26 reacties op “Een nieuw jaar, een nieuwe start

 • Fotografie! Ja daar was je echt leuk mee bezig. Ik kan me die foto van Fay op de heide nog herinneren. Zo mooi. Hopelijk zien we elkaar dit jaar weer terug. Voorlopig is mijn doel om baby uit het ziekenhuis te krijgen.

 • Een hoop doelen, mooie doelen waarvan ik hoop dat je ze mag behalen! Vooral hoop ik dat het beter mag gaan met je gezondheid en je lekkerder in je vel mag komen. Bij mij doet dat zoveel als ik me weer even goed voel! Ik wens je een heel mooi jaar toe met je gezin 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Haha klopt, maar veel dingen zijn wel echt belangrijk zoals gezondheid. En andere dingen hoeven niet moeilijk te zijn…

 • Echt hele mooie doelen allemaal dame en hoop dat jij ze stuk voor stuk gaat halen. Mooi ook dat ik je doelen terug zie dat je toch voor jezelf op een bepaalde manier kiest en voor gezond worden. You can do it girl!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja dat is misschien wel het allergrootste doel.. Voor mezelf kiezen. Dank je voor de motiverende woorden!

 • Wat een mooie lijst. Het lijken mij zeer haalbare doelen en vooral doelen uit het hart. Niet iets om maar een lijstje te hebben. Ik wens je er heel veel succes mee!
  Zelf heb ik een moodboard gemaakt ipv een lijstje. Omdat het leuker is om daarmee te werken vind ik!

 • Hele mooie wensen en doelen voor komend jaar meis!! Voor onszelf zorgen en lekker in je vel zitten dat is wat telt!! We gaan er een prachtig 2016 van maken!

 • Mooi meid! Ik weet zeker dat het je gaat lukken en ik hoop dat je aan het eind van 2016 kan terugkijken op een prachtig jaar met veel posititiveit!

 • Wat een prachtige lijst heb je gemaakt. Ik hoop dat je er maar veel van mag behalen! Ik wens jou en je gezinnetje een fantastisch 2016 toe. Het is je allemaal gegund lieve Nicole!

 • Wat een prachtige doelen en ook allemaal zeer realistisch en haalbaar. Vanaf de zijlijn moedig ik je aan! Fijne avond nog

 • Vooral heel herkenbare doelen! Gezondheid en gezin zijn altijd superbelangrijk he…
  Ik wens je een heel fijn jaar toe waar je achteraf met blijdschap op kan terugkijken!
  Hier was 2015 een jaar met veel verbouwingen en op de valreep nog een nieuwe baby erbij dus ik vermoed dat 2016 een beetje een aanpassingsjaar zal zijn om terug op onze plooi te komen ☺

 • Leuk om te lezen, we hebben veel doelen die overeen komen. Ik plaats ook binnenkort een lijstje. Fijn als we elkaar kunnen inspireren en motiveren 🙂
  Een gelukkig 2016 voor jou en je leuke gezin.

 • Leuke blog heb je. Leuk dat je ook doelen en wensen hebt bedacht in plaats van voornemens die je moét behalen.
  Dan kan je alleen maar vooruit kijken! 🙂

Reageren is niet mogelijk.