Papa kijkt: Netflix Original series

Net als Nicole ben ik verslaafd aan series kijken en ik kan dan ook niet meer op twee handen tellen hoeveel ik er volg of gevolgd heb. Sinds kort kijk ik steeds vaker naar Netflix en heb ik een aantal Netflix Originals ontdekt die ik nu volg of wil gaan volgen. Deze series kijk ik meestal alleen omdat mijn vrouw de meeste niet leuk vind (of denkt leuk te vinden). Ik wil jullie wat meer vertellen over deze Netflix Originals. 

Daredevil

Deze serie gaat over Matt Murdock die door een ongeluk met chemische stoffen in zijn jeugd blind is geworden. In plaats van dat de stoffen hem verslechterde heeft hij er superzintuigen aan over gehouden. Als advocaat in Hell’s Kitchen kan hij snacht’s de misdaad bestrijden die overdag niet de straf krijgen die ze verdienen.

Ik vind het super mooi om te zien hoe een blinde man zo kan vechten in die serie. Hij is een goed getrainde man die zich elke keer weer uit de moeilijke situaties kan redden om het recht in eigen handen te nemen. Er is nu pas 1 seizoen uit en ik kijk uit naar het 2e seizoen dat er aan komt.daredevil-1280jpg-782297_1280w

Shadow hunters

Deze serie is zo nieuw dat seizoen 1 nog bezig is. Er zijn zelfs pas 6 afleveringen online gekomen. Deze nieuwe serie gaat over Clary Fray en ze komt op haar 18e verjaardag er achter dat ze een Shadow hunter is.  Dat is een mens geboren met engelachtige bloed die mensen beschermen tegen demonen. Op de avond van haar 18e verjaardag word ook haar moeder ontvoerd samen met al haar herinningen van de afgelopen 18 jaar

Omdat het een echt nieuwe serie is komt er nu elke woensdag een aflevering uit. Ik vind het mooi om te zien hoe ze er beetje bij beetje achter komt wat ze zoeken. En dat ze er achter komt dat er niet alleen mensen zijn maar ook vampieren, weerwolfen, elven en allerlei andere mysterieuze figuren.

Marco Polo

Marco Polo groeit op bij zijn moeder, omdat zijn vader, Niccolò Polo, als handelaar de wereld rondtrekt. Op een dag neemt Niccolò zijn zoon mee op een meerjarige reis door Azië, waar ze gevangen worden genomen door Koeblai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Om zelf vrijgelaten te worden, laat Niccolò zijn zoon als onderpand achter aan het hof. Aan het hof voorziet de jonge Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl die laatste bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden.

Deze serie leek me enorm interessant. Maar ik kon er niet in komen in de verhaallijn van de serie. Ik vond het langdradig en het verhaal pakte me niet.

Love

Deze nieuwe serie staat pas sinds 19 februari online. Hij gaat over de zoektocht naar de ideale man of vrouw. En dan hebben we het niet over de traditionele zoektocht naar de prins op het witte paard, maar de moderne variant. Tegenwoordig ontmoeten we elkaar namelijk online. Spontaan een praatje maken met een mooie vrouw of een knappe man in de kroeg doen we natuurlijk al lang niet meer.

Ik heb de eerste aflevering gekeken en vond het eigenlijk niet zo heel geweldig. Toch ben ik nieuwsgierig naar de tweede aflevering omdat ze aan het einde de twee losse verhaallijnen die je kon zien bij elkaar hebben gebracht. Ik denk wel dat het meer een serie is voor mijn vrouw, maar het is altijd leuk om samen iets te kunnen kijken. maxresdefault-2

Binnenkort ook een aantal Netflix Originals die mijn vrouw kijkt of gekeken heeft.

Heb jij (een van) deze series gekeken?

5 reacties op “Papa kijkt: Netflix Original series

 • Daredevil zijn wij aan begonnen een tijdje geleden, weet niet ens of we wel heel het seizoen gezien hebben. Was wel leuke serie.
  Kijken meestal eigenlijk ook veel te veel series tegelijk (die netflix niet heeft)
  Volgen nu vanaf begin: NCIS, NCIS LA, hawaii 5o, limitless en straks orange is the new black weer

 • Shadow hunters kijk ik ook naar leuke serie.
  Ik ben van de week weer begonnen aan het nieuwe seizoen van The walking dead (geen Original van Netflix, maar wel een aanrader voor je)

 • Wij zijn ook Netflix verslaafd. Ik kan je de serie Making a Murderer ook echt aanbevelen, keigoede serie. En voor Nicole raad ik de serie LOVE en Drop Dead Diva aan, deze zijn super leuk.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Drop Dead Diva heb ik inderdaad al gezien, lange tijd terug al. Love kom ik zelf maar niet in.. heb nu 2 afleveringen gezien maar weet niet…

Reageren is niet mogelijk.