Netflix Original series

netflix-originals

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met mijn variant van de Netflix Original series. Niet nadat mijn man de series besprak waar hij naar kijkt. Netflix speelt dan ook een grote rol in ons huishouden. Het is voor ons beide een vorm van ontspanning. We houden allebei enorm van series en met Netflix is er altijd wel eentje die je kunt (terug) kijken. Mocht je nieuw zijn op Netflix of nog op zoek zijn naar een leuke serie om te kijken, ik heb vijf (stiekem 6) aanraders. 

Orphan Black

De serie draait om Sarah Manning, een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is om hen te vermoorden.

Tatiana Maslany is degene de rollen speelt van zowel Sarah, Beth, als alle andere dubbelgangers. Het is echt bewonderenswaardig om haar die verschillende rollen te zien spelen aangezien ze allemaal zo anders zijn. Je gelooft dan ook dat het allemaal andere personen zijn, wat in de serie natuurlijk ook zo is. De serie bestaat uit vier seizoenen van 10 afleveringen, waarvan het vierde seizoen afgelopen vrijdag op Netflix is gestart.

Grace and Frankie

Het script van Grace and Frankie zorgt er al voor dat je met je wenkbrauwen gaat fronsen. Want wat moet je doen als je man, diep in de zestig, opeens uit de kast komt? Het overkomt zowel Grace als Frankie, waardoor ze met elkaar opgescheept zitten.

Ik ben helemaal weg van Jane Fonda en was daarom ook erg enthousiast over deze serie. Ze speelt een dame van stand, een beetje stijf en bekakt, wat ervoor zorgt dat ze in hilarische situaties terecht komt samen met haar tegenspeelster. Zij is overigens juist totaal het tegenovergestelde qua karakter. Ook van deze serie komt er een vervolg aan, het tweede seizoen wordt begin mei verwacht.

Narcos

Narcos is het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse en Colombiaanse inspanningen in de jaren 80 bij hun strijd tegen de beruchte Pablo Escobar en het Medellin-drugskartel, een van de rijkste, meest meedogenloze criminele organisaties in de geschiedenis van de moderne misdaad.

Stiekem hou ik helemaal niet van misdaadseries ofzo, maar juist omdat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal trok het me aan. Ik wacht dan ook in spanning af op seizoen twee waarvan ze zeggen dat hij in augustus uitkomt.

Unbreakable Kimmie Schmidt

Stel je eens voor; je wordt ontvoerd (samen met nog een aantal vrouwen) en zit 15 jaar in een bunker afgeschermd van de wereld. Je gaat er namelijk vanuit dat de wereld verwoest is aangezien je kidnapper je dat wijs heeft gemaakt. Wanneer je na die 15 jaar gered wordt is de wereld dus niet verwoest, maar wel heel anders dan voorheen. Dit overkomt Kimmie Schmidt en drie andere vrouwen. In de serie volg je Kimmie, die besluit in New York te gaan wonen bij een mislukte musicalster.

unbreakable kimmie schmidt netflix original

Heb je zin in een serie met veel humor en waarbij je niet hoeft na te denken dan is dit echt iets voor jou! Ik ben in ieder geval erg blij dat seizoen twee sinds kort uit is en heb dan ook alle afleveringen alweer gezien.

Sense8

Hoe je bij de vorige serie nog je verstand op nul kon zetten is dat bij deze serie absoluut niet zo. Sense8 is de meest originele Netflix Original-serie tot nu toe. In deze serie zitten maar liefst acht verschillende verhaallijnen die, zo blijkt na een aantal afleveringen, ook weer veel met elkaar te maken hebben. Acht totaal verschillende mensen, verspreid over de hele wereld, die elkaar na een heftig visioen over grote afstanden kunnen zien, voelen en horen en met elkaar kunnen praten. Ze kunnen elkaars kennis, taal en vaardigheden gebruiken, maar leren ook elkaars diepste geheimen.

Een serie met twaalf afleveringen van maar liefst een uur per aflevering. Veel kijkplezier gegarandeerd dus! Ook is er bevestigd dat er een seizoen 2 van Sense8 komt, maar wanneer dat is nog steeds niet duidelijk helaas.

Jane the Virgin

Dan als zesde en laatste serie die ik aanraad: Jane the Virgin. Het is geen Netflix Original, maar ik heb hem onlangs ontdekt en vind hem zo goed dat ik er gewoon over moest schrijven. Ik weet niet of je ze kent, de Spaanse telenovella’s? Maar dit zijn soaps a la As the World turns, maar dan in het Spaans. Ze zijn nog meer overdreven en hebben nog meer sex, drugs en rock & roll in zich. Deze serie is daar een soort spin-off van.

jane the virgin netflix

Het gaat over de 23jarige Jane die van haar oma heeft meegekregen haar maagdelijkheid te bewaren tot aan het huwelijk. Ze heeft een hele geduldige vriend die dit ook respecteert. Wanneer ze voor een controle afspraak naar de gynaecoloog moet wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met het zaad waarmee een ander stel een laatste poging wilde doen om hun kinderwens te vullen. Jane is dus maagd, maar wel zwanger. Hoe dit verder gaat en hoe het andere stel hierop reageert kun je in de serie zien.

Heb jij een van deze series al gezien? En welke zou jij willen zien?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Channa op 24 april 2016 om 07:30

  Orphan Black! Echt een fantastische serie 🙂 De rest heb ik nog niet gezien.

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:16

   Ja top serie! Die anderen zijn ook echt aanraders, dus mocht je nog een gaatje hebben ergens.. 😉

 2. Karen op 24 april 2016 om 09:09

  Ik vond Narcos echt fantastisch. Sense8 en Orphan Black wil ik nog graag kijken. Momenteel kijk ik seizoen 3 van The Bridge. Een hele duistere Deens/zweedse serie.

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:16

   Waar gaat die serie over?

 3. MetMirjam op 24 april 2016 om 09:48

  Ooh.. Als ik dit lees, denk ik ‘Ik wil ook Netflix!!’.. Klink heel leuk allemaal, vooral Orphan Black!

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:17

   Ja ik deel Netflix dus met mijn ouders… Misschien een tip?

   • MetMirjam op 27 april 2016 om 08:21

    Dat zou nog een idee kunnen zijn inderdaad!

 4. Maike op 24 april 2016 om 10:11

  Haha, ik ben heel benieuwd naar Jane the Virgin, bijzonder verhaal!

 5. Fleur op 24 april 2016 om 10:23

  Wat een leuk lijstje! Het zijn eigenlijk allemaal series die ik wel eens voorbij heb zien komen maar waar ik nog nooit een aflevering van heb gezien! Vooral dienunbreakable kimme smidt lijkt mij wel leuk!

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:17

   Als je nog een gaatje hebt.. zou ik zeker kijken 🙂

 6. jodi - liefthuis op 24 april 2016 om 10:40

  grace and frankie en jane the virgin gaan op mijn lijstje. Heel leuk dit, ik kan nooit kiezen en blijf vaak bij dezelfde hangen.

 7. Anita op 24 april 2016 om 11:02

  Sense8 en Orphan Black staan ook nog op mijn to watch lijst! Nu bezig met Grey’s Anatomy en nog een aantal lopende TV series maar hopelijk kan ik snel aan deze gaan beginnen.

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:17

   Ja Grey’s.. daar wil ik het laatste seizoen van zien maar die staat dus nog niet op Netflix!

 8. Manon op 24 april 2016 om 11:04

  Oooh die Kimmie serie lijkt me wel wat om te kijken (zonder vriend haha). Goeie 😀

  • Nicole op 25 april 2016 om 08:18

   Haha ja mijn man vindt hem ook niets 😛

 9. Nicoline op 25 april 2016 om 13:22

  Wij vonden Sense 8 heel erg goed! vrij snel achter elkaar afgekeken haha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje