Netflix film tip: Sweet girl

Op Netflix zijn er regelmatig series en films te zien die aangeduid worden als een Netflix Original. Alhoewel je wellicht denkt dat deze films en series dus door Netflix gemaakt zijn klopt dat dus niet helemaal. Sommige films en series worden inderdaad door Netflix gemaakt, maar Netflix benoemd ze ook als Original wanneer ze nergens anders te zien zijn behalve op de streamingdienst. Op 20 augustus kwam er weer een nieuwe Netflix Original online, namelijk de film Sweet girl met onder andere Jason Momoa en Isabela Merced. Alleen al door deze twee namen wil je de film kijken…

Netflix Original: Sweet Girl

Nadat ik eigenlijk op zoek was naar een film good film stuitte ik op deze nieuwe Netflix Original. In eerste instantie leek het onderwerp me te zwaar om te gaan kijken, maar het feit dat Jason Momoa een hoofdrol vertolkt deed me overhalen hem toch te gaan kijken.

In Sweet Girl speelt Jason Momoa de rol van Ray Cooper. Hij zweert rechtvaardigheid tegen een farmaceutisch bedrijf, nadat zijn vrouw aan kanker overlijdt, omdat zij een levensreddend medicijn van de markt halen. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt hem echter tot een dodelijke samenzwering, waarbij Ray en zijn dochter Rachel in gevaar komen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Recensie Sweet Girl

Normaal gesproken kijk ik niet zo snel naar drama’s en actiefilms. Alleen als mijn man thuis is en hij graag samen met mij iets wil kijken. Dit keer was mijn man echter werken en toch keek ik hem. Dat kwam natuurlijk niet alleen door Jason Momoa, maar ook door de trailer die ik zag. De film begint al vrij heftig met een scene vol actie en drama. Daarna wordt je meegenomen naar een aantal jaren terug en zie je hoe een mooi gezin uit elkaar gerukt wordt door kanker en verdriet. Iets wat mij heel erg raakt omdat ik meerdere mensen aan deze ziekte ben kwijt geraakt en momenteel vecht mijn liefste peettante ook tegen deze rot ziekte.

Er zit veel actie in de film en dus ook scenes die van mij niet perse hoeven. Het zorgt ervoor dat ik toch enkele momenten het idee heb dat het wat van hetzelfde is. Ietwat langdradig. Tot er een moment in de film aanbreekt dat ik echt even ‘mind blown’ ben. Ik moet dan ook toegeven dat ik dit niet zag aankomen en het een heuse plottwist is in de film. Alles bij elkaar maakt het dat ik aan het einde van de film maar één ding dacht: deze film moet door meer mensen gezien worden.

Dus ben je nog op zoek naar een goede film, bekijk deze dan zeker en laat mij weten wat je ervan vond.