De negen regels van mijn dreumes

regels-dreumes

Anderhalf is hij nu (bijna). Mijn baby. Alhoewel hij officieel al een half jaar geen baby meer is zie ik hem nu pas echt als een dreumes. En hoe! Het mannetje houdt me ontzettend bezig. Zowel op een hele fijne manier als in een “waar is de wijn, ik moet wijn (om 9 uur ’s ochtends) manier”.

Klimmen is leuk. Daarom wordt er ook werkelijk overal op geklommen. En lukt het klimmen niet dan halen we er gewoon een stoeltje bij zodat het toch lukt. Ik heb hem al van de salontafel af moeten plukken en ook de eettafel was de sjaak.

Gooien is leven! Als er iets is waar je onze dreumes blij mee maakt dan is het wel met spullen gooien. Of ja, het hoeven niet eens spullen te zijn. Eten is ook goed. Heel goed zelfs. Het allerleukste vindt hij nog wel om te gooien met eten wanneer de hondjes er zijn. Want die eten het op! Tof, dan hoeft hij dat niet meer te doen.

Alles moet kapot. Of het nu het behang in de woonkamer is. De tekeningen van zijn grote zus of haar bouwwerken. Niets is meer veilig. Zelfs niet de spullen waarvan je dacht dat je ze hoog genoeg had gezet..

Knopjes zijn om op te drukken. Want dan gebeurt er iets. Er gaat iets aan. Of juist uit. Tovenarij is het gewoon.

Jouw dreumes is de grootste komiek in huis. Er wordt dan ook het hardst gelachen door hemzelf. Je kunt dus maar beter gewoon meedoen.

Knuffelen is een must. Net zoals gooien leven is, is knuffelen een eerste levensbehoefte. Dat is overigens een van die dingen die ik dus wel fijn vind. Lekker kroelen samen. Alhoewel die kroelmomenten tegenwoordig wel steeds korter worden.

Toneelspelen werkt. Denk daarbij aan krokodillentranen, vette pruillippen en het dramatisch neerstorten op de grond. Het liefst gepaard met het gebonk van je hoofd tegen de grond of muur. Wedden dat er altijd wel iemand reageert? Zijn het de ouders niet, dan de grote zus wel.

Alles heeft een eigen plek. Alleen is dat dan weer niet de plek die jij voor de spullen bedacht had. Denk daarbij aan puzzelstukjes in de wasmachine, sleutels in de prullenbak en keukenspulletjes achter de bank.

Alles was niet mag is leuk. Alle billendoekjes uit het pakje halen? Leuk! Bovenop de tafel klimmen? Tof! Kopstoten geven aan je moeder? Geweldig! Moet je alleen het woordje ‘nee’ niet over je tong laten rollen. Want dan is het brullen…

Heeft jouw dreumes ook deze regels gehanteerd? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Sanne op 3 december 2018 om 21:27

    Heeel herkenbaar dit! Onze dreumes is net zo’n draak. Inclusief de dramatisch-ter-aarde-stort-acties. En nee betekent dat je het nog 10 keer moet proberen en met spullen gooien als je dan je zin toch niet krijgt. En toch is hij de allerliefste 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje