Nationale Pannenkoek dag + recept

Morgen, vrijdag 27 maart, is het weer tijd voor de nationale pannenkoekdag! Voor degene die niet weten wat het inhoud: op die dag gaan zo’n 44.000 basisschoolleerlingen uit de bovenbouw pannenkoeken bakken voor zo’n 55.000 ouderen. Er doen maar liefst 735 basisscholen mee, wat opnieuw een record is ten opzichte van vorig jaar. En het is de negende editie van de pannenkoek dag, mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. packshot-koopmans-volkoren-pannenkoekenOndanks dat mijn kleine meid nog lange niet in de bovenbouw zit van de basisschool (die hele basisschool duurt gelukkig nog een paar jaar) doen wij wel mee! Ik heb een pak volkoren pannenkoeken mix ontvangen en ga daarmee een aantal recepten uitproberen. Onze kleine meid is namelijk dol op pannenkoeken (en mijn man misschien nog gekker) dus ik bak ze sowieso niet voor niets!

Eén van de recepten die ik ga proberen is de volkoren pannenkoekrolletjes met spinazie en kruidenroomkaas. Met deze pannenkoek heb je namelijk meteen je groente binnen en ik ben gewoonweg dol op kruidenroomkaas! Natuurlijk is een pannenkoek met appel en kaneel ook lekker, maar ik wil gewoon eens iets anders proberen!

Wil je ook eens iets anders proberen? Hierbij het simpele recept:

1 pak volkoren pannenkoeken mix
1 liter melk
4 eieren
1 pak ontdooide diepvries spinazie
1 bakje kruidenroomkaas

Voeg bij de mix de helft van de melk en de eieren toe. Voeg daarna de spinazie toe en mix dit met een mixer of een garde. Doe daarna de andere helft van de melk en eieren erbij en mix het zodat er geen beslag klonten meer in zitten.

Met een soeplepel kun je het beslag in de hete pan gieten en bak je het aan beide kanten bruin. Smeer op de spinazie pannenkoek de kruidenroomkaas, rol de pannenkoek op en voilà!! Klaar is kees.. volkoren-pannenkoekrolletjes-met-spinazie-kruidenroomkaas Ik wens jullie een fijne nationale pannenkoek dag toe!

2 reacties op “Nationale Pannenkoek dag + recept

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *