Nationale Pannenkoek dag + recept

pannenkoekendag

Morgen, vrijdag 27 maart, is het weer tijd voor de nationale pannenkoekdag! Voor degene die niet weten wat het inhoud: op die dag gaan zo’n 44.000 basisschoolleerlingen uit de bovenbouw pannenkoeken bakken voor zo’n 55.000 ouderen. Er doen maar liefst 735 basisscholen mee, wat opnieuw een record is ten opzichte van vorig jaar. En het is de negende editie van de pannenkoek dag, mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. packshot-koopmans-volkoren-pannenkoekenOndanks dat mijn kleine meid nog lange niet in de bovenbouw zit van de basisschool (die hele basisschool duurt gelukkig nog een paar jaar) doen wij wel mee! Ik heb een pak volkoren pannenkoeken mix ontvangen en ga daarmee een aantal recepten uitproberen. Onze kleine meid is namelijk dol op pannenkoeken (en mijn man misschien nog gekker) dus ik bak ze sowieso niet voor niets!

Eén van de recepten die ik ga proberen is de volkoren pannenkoekrolletjes met spinazie en kruidenroomkaas. Met deze pannenkoek heb je namelijk meteen je groente binnen en ik ben gewoonweg dol op kruidenroomkaas! Natuurlijk is een pannenkoek met appel en kaneel ook lekker, maar ik wil gewoon eens iets anders proberen!

Wil je ook eens iets anders proberen? Hierbij het simpele recept:

1 pak volkoren pannenkoeken mix
1 liter melk
4 eieren
1 pak ontdooide diepvries spinazie
1 bakje kruidenroomkaas

Voeg bij de mix de helft van de melk en de eieren toe. Voeg daarna de spinazie toe en mix dit met een mixer of een garde. Doe daarna de andere helft van de melk en eieren erbij en mix het zodat er geen beslag klonten meer in zitten.

Met een soeplepel kun je het beslag in de hete pan gieten en bak je het aan beide kanten bruin. Smeer op de spinazie pannenkoek de kruidenroomkaas, rol de pannenkoek op en voilà!! Klaar is kees.. volkoren-pannenkoekrolletjes-met-spinazie-kruidenroomkaas Ik wens jullie een fijne nationale pannenkoek dag toe!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. marjon op 26 maart 2015 om 10:05

    Spinazie pannenkoek, nog nooit van gehoord! Ik weet niet of ik het lekker ga vinden, maar proberen kan altijd!

  2. Cindy op 26 maart 2015 om 13:09

    Ik ben dol op pannenkoeken, maar morgen hebben we een “vette vrijdag” op het werk, met broodjes kroket haha. Spinazie pannenkoek, lijkt me niet lekker, maar het valt te proberen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje