Nationale hoi dag!

Gisteren zat ik in de auto en zoals altijd stond de radio aan. Ik switch qua zender altijd tussen Q-music en 3FM en gisteren stond Q-music op. Dit omdat zij altijd tussen 9 en 10 het foute uur hebben en ik zat dus ook op dat moment in de auto. Ik ben echt gek op het foute uur omdat er altijd nummers voorbij komen waarop je lekker mee kunt zingen. Van die golden oldies, je kent ze wel!

Tussen de nummers door komt er ook altijd reclame, dat vind ik vaak wat minder en dan zet ik hem meestal op een andere zender. Dit keer niet en dat was maar goed ook want tijdens de reclame maakte Niek van der Brugge, DJ van Q, reclame voor zijn Nationale dag. Normaal vind ik al die dagen maar onzin, want volgens mij is het elke dag wel een Nationale dag voor iets. Maar dit keer vond ik het onderwerp dusdanig goed dat ik er aandacht aan wilde besteden.

In het volgende filmpje laat Niek zien waarom hij vandaag eigenlijk uitroept tot Nationale hoi dag!

Mensen begroeten elkaar bijna niet meer. Toen ik nog in Eindhoven woonde was dat heel erg. Behalve als ik met de hond wandelde, want alle hondeneigenaren begroeten elkaar wel. Net zoals dat volgens mij ook gebeurd bij de hardlopers onder elkaar, vrachtwagen- en buschauffeurs. Maar daar blijft het bij.

Mensen lopen nors langs elkaar heen, kijken vaak niet eens op en blijven in hun eigen wereldje. Terwijl het de wereld zoveel mooier en leuker zou maken als je elkaar zou begroeten. Gooi er een glimlach bij en wie weet wat je bij de ander losmaakt. Ik weet dat ik het altijd erg kan waarderen en daarom ben ik ook zo blij dat ik in De Hei ben gaan wonen.

Daar groet iedereen elkaar, ook al ken je elkaar niet. Jong, oud, man, vrouw,.. het maakt niet uit! Het zorgt bij mij altijd voor een grote glimlach, ook als ik me rot voel. Misschien zelfs wel juist wanneer ik me rot voel!

Dus lach tegen iedereen die je (vandaag) tegenkomt en begroet hem of haar. Wie weet wat je ervoor terug krijgt!

9 reacties op “Nationale hoi dag!

  • Ik ben ooit eens begonnen met iedere dag een keer glimlachen naar een vreemde. Het werkt echt. Mensen lachen terug, zeggen je gedag. Nu doe ik het al zo lang, het is een gewoonte geworden. Leuk, ik doe mee vandaag.

  • Haha wat een grappig initiatief:) ik ben vaak diep ik gedachten verzonken en denk er dan niet aan. Als iemand iets zegt zeg ik natuurlijk wel wat terug:) en inderdaad, wanneer ik met de hond uit ben doe ik het wel, dan gaat het vanzelf haha! Ik zal er eens op letten vandaag:)

  • Hoi 😉
    Leuk idee hoor, onze dochter heeft vanochtend al het goede voorbeeld gegeven. Ze was weer eens een keer uitgeslapen en zei tegen iedereen die ze op straat tegenkwam hoi!

  • Erg he, hoe vreselijk ongezellig we zijn geworden!
    En zoals iedereen al aangeeft het werkt echt. Zo stond ik met mijn dreumes laatst zelfs samen met een onbekende oude meneer, zijn oude brood te voeren aan de eendjes. Spontaan ontstaan, gewoon door elkaar te groeten en open te staan voor contact op straat!

  • Hoi zeggen of een glimlach geven is voor mij heel normaal. Jammer dat de meeste mensen in hun eigen wereld blijven.

Reageren is niet mogelijk.