Nieuw: Naïf zonproducten voor baby, kind & volwassenen

zonnebrand naïf

De meeste mensen beginnen pas met smeren van zonnebrandcrème wanneer het echt warm zomers weer wordt. Wij zijn echter al vanaf april aan het smeren. En dat doen we dit jaar onder andere met de natuurlijke zonbescherming van Naïf. Zij maken namelijk verzorgingsproducten die goed zijn voor iedereen. De natuur, je kinderen en jezelf. Daarom zijn zowel de ingrediënten, de verpakkingen en de distributie zo natuurlijk mogelijk.

Waarom al smeren vanaf april?

Eigenlijk zou je het hele jaar jezelf moet insmeren met zonnebrandcrème. Want de zon schijnt altijd en dus komt je huid ook altijd in aanraking met UV-straling. Echter is die straling vaak in de winterse maanden niet zo sterk, dus daarom vergeet ik het dan. Vanaf april was de zonnekracht al behoorlijk hoog dus en waren de temperaturen ook al een stuk hoger, vandaar dat ik toen al ben begonnen met smeren.

Waarom Naïf zonproducten?

Al vanaf baby af aan gebruiken wij de producten van Naïf. Dit omdat zij hele natuurlijke producten maken waar de huidjes van onze kinderen goed op reageren. We hebben wel eens andere producten gebruikt als baby zijnde maar dan kregen ze direct uitslag of eczeem. Daarom wilde ik ook graag de zonproducten van Naïf gebruiken.

Huid- en oceaanvriendelijk met natuurlijke UV-filters

De zonnebrandcrèmes van Naïf bevatten minerale filters zoals zinkoxide (non-nano) en geen chemische filters. Waar een chemische filter in de huid trekt, blijft een minerale filter op de huid liggen. De deeltjes werken als het ware als spiegels, ze liggen op de huid en reflecteren de zon. Dit voorkomt huidirritatie en zorgt voor directe bescherming.

Geen witte waas

Een natuurlijke zonnebrandcrème, die lekker smeert én geen witte waas achterlaat. Dit was best een lastige klus. Want in veel zonnebrandcrèmes zorgen nanodeeltjes ervoor dat deze smeerbaar is, maar nanodeeltjes kunnen in de huid en in de natuur terechtkomen. Dat willen we natuurlijk niet. Door natuurlijke oliën zoals olijfolie, kokosolie en zonnebloemolie toe te voegen, is Naïf tot een verbeterde formule gekomen.

Bioplastic packaging

Ook de verpakkingen zijn zo natuurlijk mogelijk. Alle tubes van Naïf zijn gemaakt van bioplastic met als hoofdingrediënt suikerriet. Dit komt vrij als restafval bij de suikerriet plantages uit Brazilië. Met een tube van suikerriet bespaar je zo’n 55 gram CO2 uitstoot, ten opzichte van een normale plastic tube.

Water resistant is niet waterproof

Er bestaat veel verwarring over: de water resistentie van zonnebrandcrèmes. Een ding is zeker, 100% waterproof bestaat niet. Zelfs de meest waterbestendige crème zal door water, zweet en afdrogen langzaam vervagen. De zonnebrandcrèmes van Naïf bevatten een speciale formule die de waterdeeltjes ‘afparelt’, dit wil zeggen dat de crèmes niet direct in het water terechtkomen en je huid ook onder water beschermen. Maar let op: water uit, insmeren die huid!

Deze producten hebben wij getest

Wij ontvingen van Naïf drie producten die we natuurlijk direct zijn gaan testen. Een aftersun gel die zowel voor kinderen als volwassenen is. Zonnebrandcrème voor het gezicht voor volwassenen in factor 30 en voor baby & kind zonnebrandcrème in factor 30. Ze hebben van die laatste ook factor 50 maar dat scheelt qua bescherming echt maar heel weinig.

Natuurlijke zonnebrandcrème gezicht factor 30 (50 ml, € 24,95)

Een verzorgende zonnebrandcrème die je gezicht tegen de UV-straling beschermt en het huidverouderingsproces tegengaat. Smeert, dankzij de natuurlijke oliën, gemakkelijk uit, is waterbestendig en laat geen witte waas achter.

Tip: gebruik de crème in combinatie met je dagcrème, door hem over je dagcrème aan te brengen. Gebruik hem elke 2 uur voor een optimale bescherming.

Ik vind het erg prettig om een crème te hebben speciaal voor het gezicht. Daar verbrand ik heel snel dus het voelt net een stukje veiliger om daar speciale zonnebrandcrème voor te hebben. Het smeren gaat ook heel makkelijker al zie ik toch nog wel een lichte witte waas over mijn gezicht. Smeer ik hem bovenop mijn dagcrème dan zie ik geen witte waas meer.

Natuurlijke aftersun gel (100ml, € 14,95)

Een natuurlijke aftersun op gelbasis, geschikt voor jou en je kids. Na een dag vol zon verwen je zelfs de allergevoeligste huid met deze cooling aftersun gel. Ingrediënten als aloë vera en glycerine kalmeren de huid na blootstelling aan UV-straling. Ook deze tube is gemaakt van suikerriet, zo bespaar je zo’n 55 gram CO2 uitstoot, ten opzichte van een normale plastic tube. Vriendelijk voor het milieu én elke huid.

Alhoewel ik mezelf zeker wel insmeer zijn er plekken die minder vaak ingesmeerd worden. Vaak wanneer ik alleen ben want bij die plekken kom ik zelf gewoon niet zo goed. Dus ben ik ook al eens soort van verbrand geweest. Het viel gelukkig mee, maar voelde wel geïrriteerd. Nadat ik een paar dagen met de After Sun heb gesmeerd was het weer helemaal weg.

Natuurlijke zonnebrandcrème voor baby & kind factor 30 (100 ml € 19,95) en factor 50 (€ 21,95)

Een verzorgende zonnebrandcrème die je kinderen tegen de UV-straling beschermt. Hij smeert, dankzij de natuurlijke oliën, gemakkelijk uit, is waterbestendig en laat geen witte waas achter. Met de 100% vegan formule kun je zelfs de allergevoeligste baby huid insmeren. Een dunne laag biedt voldoende bescherming. Let vooral op de ogen, oren en hoekjes bij de neus.

Smeertip voor ouders: Het is niet altijd even makkelijk om je kinderen in te smeren, zonder dat ze wegrennen…Teken de vrolijke zeedieren die op de verpakking staan na op de huid van je kind. Krab op de buik, zeepaard op de schouder, vis op de rug. Zo maak je smeren leuk.

Ik heb het geluk dat mijn kinderen het insmeren van zonnebrandcrème helemaal niet erg vinden. Soms klagen ze wel eens dat het zo vaak moet, maar ze rennen in ieder geval niet weg. Alhoewel ze graag zelf mee smeren doe ik het ook altijd nog even na. Dan weet ik zeker dat ik alle hoekjes heb gehad. Ik moet overigens toegeven dat ik deze zonbescherming van Naïf alleen gebruik voor de gezichten van de kinderen.

Ik doe de gezichten, nekjes, oren en keel met deze crème maar vind dat er nog een behoorlijke witte waas achterblijft. Ook smeert hij best dik bij de rest van het lichaam en dat vind ik minder prettig. Waarom ik deze dan toch gebruik? De huidjes van de kinderen zijn vrij gevoelig en helemaal in het gezicht. Dan wil ik daar wel goed spul voor gebruiken. En in het gezicht is het juist fijn dat het wat dikker is dan drupt het niet zo in de ogen of mond tijdens het smeren.

1 reactie op “Nieuw: Naïf zonproducten voor baby, kind & volwassenen

Reageren is niet mogelijk.