Nachtje weg met mijn dochter

In de herfstvakantie ben ik samen met mijn oudste kind Fay een nachtje weg geweest. De eerste en laatste keer dat we dit met zijn tweetjes deden was toen zij bijna 4 was. Inmiddels is ze zeven en vond ik het wel weer eens tijd. Het was mijn bedoeling om dit eigenlijk jaarlijks te doen, maar iets gooide telkens roet in het eten. Nu was het eindelijk zo ver en in deze blog vertel ik je over deze leuke dagen samen.

Waar gaan we heen?

Op het moment dat ik mijn plan vertelde aan mijn dochter stond ze direct te stuiteren in de woonkamer. Omdat ik nog geen details wist vroeg ik haar wat ze graag zou willen. Een van haar eerste antwoorden was ‘als er maar een bad is’! Dat was dus een harde eis, een bad in de hotelkamer. Verder wilde ze graag shoppen en lekker ergens gaan eten. Aan de ene kant was dat voor mij heel fijn want het zorgt ervoor dat we eigenlijk overal wel heen kunnen. Maar aan de andere kant hoe kies je dan een locatie/stad uit?

Ik besloot om het simpel te houden en voor een bestemming te kiezen die niet al te ver rijden was. Eindhoven viel direct af omdat ik daar mijn hele leven al gewoond heb en we daar al te vaak komen. Dus een andere optie was bijvoorbeeld ’s Hertogenbosch of Maastricht. Tijdens mijn zoektocht kwam ik echter Hotel Venlo tegen. Ik volgde hen al op Instagram en zag dat zij zo goed als klaar zijn met hun renovatie. Venlo is op een half uur rijden van ons en eigenlijk een hele leuke stad om te vertoeven. Toen ik ontdekte dat zij een mooie grote roze kamer hadden mét ligbad besloot ik om daarvoor te gaan.

Ons weekendje weg

Gezien de drukte in november en december en onze wens om dit jaar nog een nachtje weg te gaan besloot ik om in de herfstvakantie te gaan. Het liefst ging ik doordeweeks al maar door diverse afspraken kon dat niet. Qua prijs was het zelfs goedkoper om van vrijdag op zaterdag te gaan dan doordeweeks een keer.

We vertrokken begin van de middag richting Venlo. Fay was onderweg erg stil, ze gaf dan ook toe dat ze het stiekem erg spannend vond allemaal. Spannend, maar wel leuk. Het hotel ligt vrijwel aan de snelweg dus toen we na ongeveer een half uur de A67 afreden kwamen we al direct op de plek van bestemming. Er waren meer dan voldoende parkeerplaatsen, we konden hem zelfs vlakbij de ingang zetten. Eenmaal binnen waan je jezelf meteen op vakantie, het hotel straalt een en al luxe uit en overal waar ik keek zag ik Instagramable hoekjes. Tsjah je bent Insta juf of niet, haha.

Nadat we ingecheckt waren konden we direct naar onze kamer op de vierde verdieping. Vanaf het moment dat Fay de kamer binnen liep was het niks anders dan stuiteren en bleef ze maar roepen hoe geweldig mooi het was. En ik geef toe, dat was het ook echt. De kleuren, de meubels, de indeling van de kamer… Alles klopte. Het bad was groot en lag fijn, het bad was groot genoeg voor ons tweeën. Een stortdouche in de aparte douchecabine, een balkon met twee fijne zitjes… We wilden de kamer eigenlijk niet meer uit!

De eerste anderhalf uur deden we dat ook niet. We hebben lekker op het balkon gezeten om te kletsen. We hebben gedanst en gekeken naar YouTube filmpjes via de tv. En we maakten een plan voor de volgende dag. Rond half 5 was het tijd om ons klaar te maken voor het eten, ik had namelijk gereserveerd bij Izumi, een Japans sushi en grills restaurant. Ik ben zelf namelijk helemaal weg van sushi en ze hebben er genoeg andere lekkere gerechtjes ook voor Fay. Ze vond het geweldig om daar te eten (met stokjes!) en heeft zelfs nieuwe dingen geprobeerd. Alleen geen sushi helaas, zo ver heb ik haar nog niet.

Nadat we ons buikjes meer dan rond hadden gegeten reden we weer terug naar de hotelkamer om lekker in bad te gaan. Lekker veel schuim erbij natuurlijk en af en toe het bad iets leeg laten lopen zodat er weer warm water bij kan. Ik denk dat we wel anderhalf uur in bad hebben gezeten samen. Heerlijk. Daarna deden we onze pyjama’s aan en hebben we een film gekeken. Het was half 10 ongeveer toen we gingen slapen. Vroeg voor mij, maar stiekem was ik ook wel moe.

De volgende ochtend waren we weer op tijd wakker en na even geluierd te hebben zijn we toch maar gaan ontbijten. Onze magen rammelden namelijk. Ik heb helaas amper foto’s gemaakt van het ontbijt maar jeetje wat was er veel keus. En wat was alles toch ook lekker. Dit is wel echt waar Van der Valk om bekend is, de ontbijtjes maar ook de lunches en het avondeten. Eten kun je er in ieder geval echt goed. En je zal ook zeker niets tekort komen.

Na het ontbijt ging Fay WEER in bad en ben ik lekker gaan douchen. Ik vind zo’n stortdouche altijd wel lekker al had de straal van mij wel wat harder mogen zijn. Ik vond het toch nog vrij slapjes voor een stortdouche. Nadat we hier klaar mee waren hebben we ons aangekleed en nog even gechilled. Daarna gingen we op pad. Het was deze dag heel slecht en regenachtig weer dus het echte shoppen wat we wilden doen leek ons niet zo fijn. Aangezien vlak bij ons hotel ook Tuincentrum Leurs was besloten we om daarheen te gaan. Zij hebben ook dit jaar weer een mooie kerstshow en dat wilden wij wel zijn.

We hebben daar denk ik zo’n anderhalf uur rondgelopen voordat we er gingen lunchen. Fay gingen nog even spelen in het kleuterparadijs daar terwijl ik de wacht hield aan het tafeltje. Nadat we klaar waren met eten besloten we richting de uitgang te gaan om vervolgens ook weer richting huis te vertrekken. Al met al hebben we een vrij rustig weekendje samen gehad, maar wel een hele fijne!

1 reactie op “Nachtje weg met mijn dochter

Reageren is niet mogelijk.