Naar de winterefteling met de familie

.Afgelopen zondag ben ik samen met mijn familie naar de winterefteling geweest. De weersvoorspelling was niet zo denderend, maar we hadden specifiek kaartjes voor deze dag ivm het werk van mijn vader. De poncho’s, regenlaarzen en extra kleding waren dus essentieel… dachten we. Want uiteindelijk heeft het de eerste 5 minuten dat we er waren wat geregend en niet eens zo heel hard. Maar verder is het droog gebleven! Je krijgt wat je verdient zeggen ze wel eens toch…?

De winterefteling

Waar sommige andere attractieparken gedurende de winter hun deuren sluiten wordt de Efteling in de wintermaanden omgetoverd in een waar winter paradijs! Van 14 november t/m 31 januari bevind je jezelf in een sfeervolle winterse wereld met vreugdevuren op verschillende pleinen, een enorm groot ijspaleis, entertainment op de pleinen van onder andere de sprookjessprokkelaar, Efteling muzikanten, de lichtpuntjes, Efteling eskimo’s en nog veel meer. Ook kun je er bijvoorbeeld langlaufen bij langlaufbaan ’t hijgend hert. Uiteraard zijn de meeste attracties ook gewoon open dus je krijgt de ultieme Efteling ervaring!

winterefteling

Onze beleving

Ondanks dat het de hele dag dus eigenlijk droog bleef heeft het wel flink gewaaid. Zo hard zelfs dat de takken soms uit de bomen vielen en de show van Raveleijn in ieder geval 2x niet doorging. Ook waren er door de stormachtige wind een aantal gewilde attracties gesloten. Natuurlijk is dat jammer, want een groot deel van ons gezelschap wilde toch wel in de Baron en de Vliegende Hollander. Maar ze sluiten een attractie niet voor niets. Het is gewoon niet veilig en veiligheid gaat voor alles uiteraard.

winterefteling

Doordat die attracties gesloten waren was het uiteraard bij de andere attracties een stuk drukker. Zo moesten we bij de Droomvlucht zo’n 40 minuten wachten, maar dat was nog niets vergeleken bij de 80 minuten die het later op de dag was. Wij blij dat we er dus al in geweest waren. Ook bij Carnaval Festival hebben we zo’n 40 minuten moeten wachten en hetzelfde geldt voor Vogel Rock. Toch heeft dat onze pret niet gedrukt want we hebben echt een geweldige tijd gehad. Ja ook wachtend in de rij was het nog leuk. Want vaak zag je om je heen een boel leuks zoals de live entertainment. En de geur van een brandend haardvuur maakt mij altijd heel erg blij. Plus ik was natuurlijk met heel leuk gezelschap.

winterefteling

Ik heb regelmatig even samen met Fay bij een haardvuur gezeten en ook zijn we (lees vooral Fay) op de foto geweest met een aantal sprookjesfiguren zoals Pardoes, Rapunzel en haar prins en natuurlijk Jokie & Jet. We hebben met zijn allen echt geweldig genoten van de winterefteling. De aankleding, de sfeer die er hing (ondanks een aantal zeurende gasten die geen begrip hadden voor overmacht door de natuur), de muziek, de warme chocolademelk, de broodjes unox en nog veel meer zorgden voor een dag om nooit te vergeten!

Ben jij al eens bij de winterefteling geweest?

19 reacties op “Naar de winterefteling met de familie

Reageren is niet mogelijk.