Naar de winterefteling met de familie

IMG_9273

.Afgelopen zondag ben ik samen met mijn familie naar de winterefteling geweest. De weersvoorspelling was niet zo denderend, maar we hadden specifiek kaartjes voor deze dag ivm het werk van mijn vader. De poncho’s, regenlaarzen en extra kleding waren dus essentieel… dachten we. Want uiteindelijk heeft het de eerste 5 minuten dat we er waren wat geregend en niet eens zo heel hard. Maar verder is het droog gebleven! Je krijgt wat je verdient zeggen ze wel eens toch…?

De winterefteling

Waar sommige andere attractieparken gedurende de winter hun deuren sluiten wordt de Efteling in de wintermaanden omgetoverd in een waar winter paradijs! Van 14 november t/m 31 januari bevind je jezelf in een sfeervolle winterse wereld met vreugdevuren op verschillende pleinen, een enorm groot ijspaleis, entertainment op de pleinen van onder andere de sprookjessprokkelaar, Efteling muzikanten, de lichtpuntjes, Efteling eskimo’s en nog veel meer. Ook kun je er bijvoorbeeld langlaufen bij langlaufbaan ’t hijgend hert. Uiteraard zijn de meeste attracties ook gewoon open dus je krijgt de ultieme Efteling ervaring!

winterefteling

Onze beleving

Ondanks dat het de hele dag dus eigenlijk droog bleef heeft het wel flink gewaaid. Zo hard zelfs dat de takken soms uit de bomen vielen en de show van Raveleijn in ieder geval 2x niet doorging. Ook waren er door de stormachtige wind een aantal gewilde attracties gesloten. Natuurlijk is dat jammer, want een groot deel van ons gezelschap wilde toch wel in de Baron en de Vliegende Hollander. Maar ze sluiten een attractie niet voor niets. Het is gewoon niet veilig en veiligheid gaat voor alles uiteraard.

winterefteling

Doordat die attracties gesloten waren was het uiteraard bij de andere attracties een stuk drukker. Zo moesten we bij de Droomvlucht zo’n 40 minuten wachten, maar dat was nog niets vergeleken bij de 80 minuten die het later op de dag was. Wij blij dat we er dus al in geweest waren. Ook bij Carnaval Festival hebben we zo’n 40 minuten moeten wachten en hetzelfde geldt voor Vogel Rock. Toch heeft dat onze pret niet gedrukt want we hebben echt een geweldige tijd gehad. Ja ook wachtend in de rij was het nog leuk. Want vaak zag je om je heen een boel leuks zoals de live entertainment. En de geur van een brandend haardvuur maakt mij altijd heel erg blij. Plus ik was natuurlijk met heel leuk gezelschap.

winterefteling

Ik heb regelmatig even samen met Fay bij een haardvuur gezeten en ook zijn we (lees vooral Fay) op de foto geweest met een aantal sprookjesfiguren zoals Pardoes, Rapunzel en haar prins en natuurlijk Jokie & Jet. We hebben met zijn allen echt geweldig genoten van de winterefteling. De aankleding, de sfeer die er hing (ondanks een aantal zeurende gasten die geen begrip hadden voor overmacht door de natuur), de muziek, de warme chocolademelk, de broodjes unox en nog veel meer zorgden voor een dag om nooit te vergeten!

Ben jij al eens bij de winterefteling geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Merel op 22 november 2016 om 06:17

  Nog nooit, maar wat ziet het er sprookjesachtig uit. Jammer van bepaalde attracties, maar was er nog genoeg te doen!

 2. simpel, met een snufje liefde op 22 november 2016 om 06:47

  Ik ben heel lang geleden naar de winter efteling geweest. Volgens mij was dat toen pas het 2de jaar dat het open was. Jullie dag ziet er heel gezellig uit.

 3. marije op 22 november 2016 om 07:53

  Wat fijn dat het zondag nog mee viel en jullie nog een boel dingen hebben kunnen doen. Hier was het nl dramatisch met het weer. Ik hou wel van dat winterse sfeertje rond deze tijd. De winter efteling lijkt mij dan ook onwijs leuk.

  • Nicole op 23 november 2016 om 09:42

   Ja het was echt een ideale winterse dag haha.. Miste alleen de echte sneeuw 😉

 4. Loes Johanna op 22 november 2016 om 07:56

  Ziet er leuk uit! Het was inderdaad wel flink stormachtig zondag, gelukkig is het bij jullie droog gebleven! Ik ben zelf volgensmij nog nooit in de Winter Efteling geweest, wel leuk om een keer te doen!

  • Nicole op 23 november 2016 om 09:46

   Ja is echt een aanrader hoor, zo gezellig!

 5. Romy op 22 november 2016 om 08:08

  Ja, de winter efteling is echt geweldig! Ik ben er twee jaar geleden ook geweest en heb ondanks de kou echt genoten. Mooie foto’s!

 6. Annemijn op 22 november 2016 om 08:32

  De Winterefteling blijft altijd leuk. Ik houd echt van die magische sfeer!

 7. Leonie van Mil op 22 november 2016 om 09:30

  Oh ik vind de Winterefteling geweldig. Ik ben er al een paar keer heen geweest. Jammer dat het idd storm was zondag. Maar goed, de sfeer is nog steeds fantastisch natuurlijk.

  • Nicole op 23 november 2016 om 09:46

   Ja daarom, wij hebben niet minder plezier gehad hoor!

 8. Saskia op 22 november 2016 om 10:12

  Oh wat leuk, gezellige foto’s ook! Mag ik ook even zeggen dat ik je er super goed uit vindt zien op de bovenste foto?!<3

 9. marleen@burgertrutjes op 22 november 2016 om 11:25

  De Efteling!!!! Wat een superleuk park he? 🙂

 10. Jessica op 22 november 2016 om 19:45

  Wat fijn dat jullie toch nog redelijk weer hebben gehad! Ik ben nooit in de Winterefteling geweest, voor volgende keer een goede om te onthouden, is nu een beetje zonde om te gaan als ik nergens in mag/kan vanwege mijn rug.

  • Nicole op 22 november 2016 om 20:47

   Oh nou ik kon ook nergens in omdat ik zwanger ben haha.. Maar blijft leuk!

 11. Dagmar op 23 november 2016 om 14:18

  Wat een leuke tip om daar naartoe te gaan. Het ziet er zo sfeervol en mooi uit! Echt gezellig zo’n dag, leuk om je verslag te lezen!

 12. Volgmama op 24 november 2016 om 11:24

  Jaren geleden ben ik er eens met vrienden geweest. Was veels te koud haha.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje