Naar de bioscoop met een peuter en kleuter

Afgelopen zondag ben ik (samen met mijn man) naar de bioscoop geweest met onze kinderen. Met onze dochter van vijf, een kleuter, en onze zoon van twee, een peuter. Ik kreeg veel vragen over ons bezoekje aan de cinema dus besloot ik een blog erover te schrijven.

Met een peuter naar de film

Er kwamen redelijk wat vragen en opmerkingen binnen over het meenemen van een tweejarige peuter naar de bioscoop. Want is hij daar niet te jong voor? En zou hij wel zo lang op een stoel kunnen blijven zitten? Dit was voor ons natuurlijk ook de vraag, we waren tenslotte nog nooit met hem naar de film geweest. Echter zijn we onlangs ook naar een voorstelling geweest met hem en dat ging ook goed.

Wel had ik er rekening mee gehouden dat hij eventueel aan de wandel zou willen. Daarom koos ik sowieso voor stoelen aan het gangpad. Daarnaast zijn we niet voor niets met twee volwassenen mee. Ten eerste omdat het gezellig is, maar ook omdat een van ons met hem even naar buiten kon als het echt niet zou gaan. Gelukkig was dit allemaal niet nodig en heeft hij ademloos zitten kijken naar de film van Sinterklaas.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mijn tips

  • Kies een voorstelling uit die niet druk bezocht wordt. Natuurlijk is dat niet altijd even goed mogelijk, maar wij gingen dit keer naar een Sinterklaas film ruim voordat de goedheiligman in Nederland is. Hoe dichterbij de intocht en pakjesavond, hoe meer mensen naar deze film willen natuurlijk.
  • Zoek stoelen uit aan het gangpad en neem wat los speelgoed mee. Heeft je dreumes echt geen concentratie meer dan kun je hem op de trap neerzetten met wat leuks om mee te spelen.
  • Zorg voor versnaperingen. Wat hier ook altijd goed helpt zijn dingen om te eten en drinken. Dat leidt namelijk af. Zo hadden wij gezorgd voor popcorn en wat lekkers om te drinken.
  • Kijk goed naar je kind. Niet alle peuters (en kleuters) kunnen zo lang in een stoel zitten. Weet jij van jouw eigen kind al dat 10 minuten naar een film kijken al teveel is, ga er dan niet heen. Jammer, ik weet het. Maar beter nog even wachten dan jezelf ongemakkelijk voelen omdat je kind de boel op stelten zet.

Ben jij al eens naar de bioscoop geweest met je peuter en/of kleuter?