Must read! Drie maanden lang minder blogs

Dit artikel is vooral een must read voor de mensen die dagelijks mijn blog bezoeken. Maar ook voor de mensen die zo af en toe een kijkje komen nemen is het wellicht even handig om te lezen. Ik wil beginnen met zeggen dat ik het heel erg spannend vond (en vind!) om dit artikel te schrijven. Niet dat ik er niet voor de volle 100% achter sta, maar vooral omdat ik erg nieuwsgierig ben naar jullie reactie.

Zomerrooster?

De zomermaanden komen er weer aan en je ziet vooral in het hoogseizoen dat er veel bloggers een soort zomerrooster op na houden. Normaal doe ik daar eigenlijk niet echt aan mee, maar ik heb dit keer besloten om al vanaf NU ook een soort zomerrooster in te stellen. En wel in de maanden juni, juli en augustus. Eigenlijk is zomerrooster een verkeerde benaming omdat ik dit niet eens doe in verband met de zomer, maar vooral omdat ik wat meer tijd wil gaan besteden aan mijn werk als Virtual Assistant. Op dit moment besteed ik zo’n 80% van de tijd aan mijn blog en 20% van de tijd werk ik als VA. En eigenlijk wil ik daar 50-50 van maken.

Van dagelijks bloggen naar drie tot vijf keer per week

De komende drie maanden zijn dus eigenlijk een soort van test. Ik wil niet meer dagelijks een blog online zetten maar slechts drie tot vijf keer per week. Ik wil de maandag, woensdag en vrijdag als vaste blogdagen houden. En mocht ik dan overlopen van tijd en inspiratie dan komen daar de dinsdag en donderdag ook bij. De weekenden blijven leeg. 

Geen Eigenwijs de week door?

Nu hoor ik een aantal van jullie je afvragen of er dan ook geen Eigenwijs de week door meer komt. Aangezien die altijd op de zondagen online kwamen. Nu moet ik toegeven dat ik toch niet meer elke week een overzicht plaatste. Omdat er sommige weken gewoon te weinig gebeurd. Ook ga ik nog op vakantie en ik wil ook niet dat dit overduidelijk op mijn blog staat.

Maar… jaja daar is hij. Er zullen zeker nog wel weekoverzichten online komen (alleen dus niet elke week), maar die plaats ik dan voortaan gewoon op de maandag.

Na drie maanden wordt er geëvalueerd

Na deze drie maanden zal ik kijken hoe het ging, of mijn doel is bereikt om meer tijd te besteden aan mijn werk als VA en of het ook iets heeft opgeleverd. Uiteraard zal ik dit met jullie delen.

Mochten er nog vragen zijn, opmerkingen of andere ideetjes dan hoor ik het graag! Laat hieronder een reactie achter óf stuur een mail naar info@meisje-eigenwijsje.nl!

7 reacties op “Must read! Drie maanden lang minder blogs

  • Een mooi moment om eens te kijken of je beide werkzaamheden gelijk kan trekken, je hebt gelijk hoor. Hier heb ik altijd zomerstop in de zomervakantie, dan blog ik minder, Puur omdat ik en op vakantie ben en meer tijd met de kinderen wil hebben als ze die zes weken vrij zijn.

  • Je moet doen wat voor jezelf goed voelt! Wij als lezers gaan het toch merken als je het doet omdat het van jezelf moet en je eigenlijk druk bent met je andere baan! Nu komen er waarschijnlijk soms extra blog die wij dan graag lezen! Succes met de verandering en volg je hart

  • Lekker doen wat goed voelt. Ik post de weekenden vrijwel niet en de vakanties minder. Vind het gewoon lekker en kan zo meer bezig zijn met andere dingen.

  • En toch vind ik 3-5 keer per week bloggen nog steeds heel veel 🙂 Knap dat je dat kunt! Succes met je werk als virtual assistant, trouwens 🙂

  • Goed dat je dit gaat uitproberen voor jezelf. Ik ben heel benieuwd of het voor je werkt. Ik ben zelf nog heel erg zoekende naar een mooi ritme. Ik heb in een ernstige blogdip gezeten, waar ik uit probeer te komen. En ik wil meer tijd besteden aan schrijven. Ik ben dus heel benieuwd het bevalt en hoe je je tijd hebt ingedeeld.

Reageren is niet mogelijk.