Must-have kleding voor op de camping

Must-have kleding voor op de camping

Wij zijn dol op kamperen! De afgelopen jaren zijn we dan ook elk jaar nog naar een camping geweest met de kinderen. Een aantal keer in een stacaravan, maar ook een aantal keer in een luxe Bell tent. Alhoewel de accommodatie wisselde stond er op mijn inpaklijst qua must-have kleding voor op de camping telkens weer hetzelfde. Daarom in deze blog een overzicht van welke kleding je echt mee wilt nemen op vakantie.

Oude kleding

Voordat de zomer begon heb ik alle zomerkleding van vorig jaar van zolder gehaald om te kijken welke kleding nog past en welke niet meer. De kleding die niet meer past werd weer doorgegeven aan anderen, verkocht of in de kledingzak gedaan. En de kleding die wel paste werd nagekeken op vlekken en gaatjes. De kleding met vlekken en gaatjes zijn namelijk perfecte kleding om in te spelen op de camping.

Mijn zoontje had een aantal korte broeken die ik gewoonweg niet meer schoon kreeg en waar dus wat zandvlekken in zitten. Dit vind ik zelf dus perfecte broeken voor op de camping omdat het dan niet uitmaakt of het vies wordt ja of nee. Ook krijg ik regelmatig kleding van een vriendin en de hemden die er dan bij zitten vind ik ook ideaal voor op de camping, vooral met mooi weer.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Laagjes zijn de sleutel tot succes

Het weer kan op de camping onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden. Daarom zorg ik er altijd voor dat de kleding uit bepaalde laagjes bestaat. Er gaan altijd een aantal vesten mee, want in de ochtend kan het nog wat fris zijn en zodra het warmer wordt kan het vest uit. Hetzelfde geldt voor leggings. Ideale dingen voor onder een jurk of rokje bij de meiden. Ook in de avond kan het afkoelen dus een lange broek of een mooi jasje is ook altijd een goed idee.

Comfortabele broeken

Op de camping wil je graag comfortabele kleding dragen. Zowel de kinderen als jijzelf. Daarom zorg ik altijd voor broeken met veel bewegingsvrijheid en die makkelijk te combineren zijn. Denk aan leggings of joggers. Er zijn ook genoeg campinggasten die gaan voor afritsbroeken, deze zijn natuurlijk hartstikke handig omdat je van een lange broek een korte kunt maken en andersom.

Lees ook: Kamperen met kinderen: onze ervaring

Het juiste schoeisel

Wat schoenen betreft hoef je op een camping natuurlijk niet met je pumps aan te komen. Dat is natuurlijk leuk als er een feestavond is, maar zie jij jezelf al met je stiletto’s door het zand en op de kiezelstenen lopen? Ik niet! Welk schoeisel wel handig zijn op de camping?

  • Slippers. Deze zijn makkelijk aan en uit te trekken en vooral handig voor bij het sanitair.
  • Sandalen. Ook weer makkelijk aan te trekken, ze zijn lekker luchtig plus fijn voor de ontspannen activiteiten op de camping.
  • Waterschoenen. Vooral voor kinderen zijn waterschoenen echt een must-have op de camping. Schoenen waarmee ze het water in kunnen, of die sowieso nat mogen worden. Onder waterschoenen schaar ik ook even de regenlaarzen. Die nemen we altijd mee, want je weet maar nooit wat er opeens uit de lucht komt vallen…
  • Wandelschoenen. Alhoewel je vaak niet op de camping flinke wandelschoenen maakt, maak je wellicht wel tijdens je vakantie flink wat kilometers. Daarom zijn stevige wandelschoenen met goede grip en de juiste ondersteuning erg belangrijk.

Het ligt er natuurlijk helemaal aan naar welk land of gebied je op vakantie gaat en in welke periode. Bij de ene vakantie neem je wat meer truien en lange broeken mee dan op een zonvakantie in het zuiden van Europa. Dus kijk zeker ook goed naar wat het weer doet in de periode dat je gaat.