Tag: musicals

Al een aantal weken zet ik op de zaterdag een TAG online omdat ik telkens zulke leuke tegenkwam dat ik er een hoop in mijn concepten heb staan. Daar is deze tag de laatste van dus voortaan geen vast tag item meer op de zaterdag! Maar voor nu dus wel nog de musical tag die ik heb gevonden bij Fotografille.

♥ Welke musicals heb je gezien?
Les Miserable, Tarzan, Ciske de Rat, We will rock you, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Miss Saigon (de 2e keer dat hij opgevoerd werd) en Sister Act. Heb de hele tijd het idee dat ik nog wat mis qua musicals, maar ik weet het niet!

♥ Wat was de eerste musical die je zag?
De eerste musical was Les Miserable in London. Ik was toen 16 en ging met school daarheen. Je kon kiezen tussen Cats en Les Miserable. Ik had van beide nog nooit gehoord toen en de meeste vrienden gingen naar Cats maar dat leek me maar een rare musical haha. Ik was helemaal overdonderd door Les Mis, wat een geweldig mooie musical. Mijn favoriete nummer uit die musical is “On my own”. Draai ik nog steeds af en toe. Deze musical heeft er overigens ook voor gezorgd dat ik in Nederland niet naar een musical durfde voor lange tijd. Bang dat het Nederlands me tegen zou vallen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

♥ Welke musical heb je als laatste gezien?
De laatste musical is Sister Act geweest samen met mijn man in Scheveningen. Ik vond het wel een aardige musical, niet geweldig maar best leuk. Sowieso was het een leuk uitje samen met mijn man!

♥ Wie is je favoriete musicalacteur?
Oh dit vind ik moeilijk. Ik heb nog helemaal niet zoveel musicals gezien om hierover te kunnen oordelen. Ik vind John Vooijs echt een gave rock stem hebben, daar hou ik wel van. Maar Stanley Burleson vind ik als acteur echt geniaal.

♥ Wie is je favoriete musicalactrice?
Ja hier kan ik kort maar krachtig bij zijn: Chantal Jansen. Die vrouw heeft gewoon iets. Ze heeft zoveel gezichten, kan volgens mij elke rol aan. En ze is ook nog eens enorm mooi, vind ik dan.

♥ Welke acteur/actrice hoef je niet perse te zien?
Jim Bakkum. Of Kim Lian vd Meij. Die twee doen me echt helemaal niets. Ze zullen vast wel goed zijn, maar om een of andere reden krijg ik hele vervelende kriebels van die twee haha.

♥ Welke musical heeft je het meest verrast?
Tarzan. Dit was namelijk mijn allereerste Nederlandse musical. Ik had dit al lang uitgesteld maar we konden via de ING goedkoop aan kaartjes komen en dus haalde een vriendin mij over om toch te gaan. Wauw, wat baalde ik dat ik niet al veel eerder naar een musical was geweest. Dit was echt geweldig!!

♥ Welke musical vond je tegenvallen?
Miss Saigon. Ik had er zoveel over gehoord, mijn man was bij de eerste uitvoering geweest en die overtuigde me om te gaan. Het zou echt een super mooie musical moeten zijn. Nou ik vond hem wel oke. Een beetje jammer dus, maar toch was het een leuke avond hoor.

♥ Heb je een musical meerdere keren gezien?
Nee, dat vind ik zonde van het geld. Ik zie liever meerdere musicals dan dat ik 1 musical over en over bekijk.

♥ Wat is je favoriete musical nummer en cd?
Mijn favoriete cd is die van Tarzan, maar dat is niet zo moeilijk omdat dat ook de enige cd is die ik heb haha. En mijn favoriete nummer is “On my own” van de musical Les Mis.

♥ Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
The lion king. Die musical was voor Tarzan in het theater en iedereen ging erheen en ik hoorde daar zoveel lof over. Echter durfde ik dus niet te gaan, bang dat het tegen zou vallen en een musical is niet bepaald goedkoop om heen te gaan. Achteraf heb ik daar wel spijt van, ik had gewoon moeten gaan!

♥ Naar welke musical kijk je uit?
Oh ik moet zeggen dat ik  dus helemaal geen idee heb wat voor een musicals er nu draaien of welke er nog gaan komen. Ik hou me daar nu even helemaal niet mee bezig dus ik kijk eigenlijk nergens naar uit.

♥ Wat zijn je 3 favoriete musicals?
Hier stond eigenlijk vijf in plaats van drie, maar omdat ik er niet zoveel heb gezien leek het me beter om er drie van te maken. Mijn top 3 van musicals  zijn Les Mis, Tarzan en Ciske de rat. Eigenlijk wilde ik ook We will rock you in mijn top drie zetten, maar ja dat past niet haha. Dus een top 4 dan? Dat zijn wel echt de musicals die me nog steeds bijblijven…

♥ Wat is je mooiste musical-moment aller tijde?
Ik denk dat het mooiste musical moment toch was tijdens We will rock you. De nummers van Queen zijn gewoon echt geweldig en raken me enorm. En als dan John Vooijs met zijn keigave rockstem die nummers zingt, is dat gewoon kippenvel!

 

12 reacties op “Tag: musicals

 • Leuk om te lezen! Musicals zijn eigenlijk super gaaf maar ik ga er naar te weinig toe. Tarzan is inderdaad super. Mama mia vond ik ook geweldig.

 • Oh wat erg, ik ben nog nooit bij een musical geweest. Heb het idee dat het niet zo leuk is maar hoor regelmatig enthousiaste verhalen. Misschien toch maar gewoon eens doen en me laten verrassen. Je hebt me op een idee gebracht.

 • Tarzan is ook mijn favoriet! Was mijn eerste musical ooit en eerste verjaardagscadeautje van F voor mij. We zaten op rij 2 ofzo, arme jongen had zich blauw betaald maar WAT een ervaring <3
  Verder vond ik Wicked ook fantastisch! En heel bijzonder was Phantom of the Opera in New York!

 • Ooh wat zonde dat je niet naar de lion king bent geweest. Dat vond ik denk ik de allermooiste musical:)

  Leuke tag, ik onthoud hem even:)

 • Ik ben ook DOL op musicals! Grappig dat jij Tarzan en Chantal Janssen ook zo geweldig vindt. Ik draai nu nog steeds de muziek van Tarzan regelmatig en ben ook gek op Chantal 😀

 • Ik ben nog nooit naar een musical geweest. Niemand in mijn omgeving vind zulke dingen leuk. En om nou alleen te gaan is ook zo wat!

 • Ben naar 2 musicals geweest; Tarzan en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Niet echt veel om een tag mee te vullen haha. Maar beide wel erg leuk. Ik zou toch nog wel heel graag Wicked willen zien, maar dan wel in het Engels.

 • Super leuke tag! Ik hou van musicals 😀 Stanley Burleson vind ik ook leuk, zeker in Miss Saigon vond ik hem echt geweldig <3 mooie musical vond ik dat, ik ging er juist met nul verwachting heen, dus voor mij kon het dan ook niet tegenvallen. Maar het is niet de beste musical die ik gezien heb nee. Dat is voor mij Wicked <3

 • Ook ik heb spijt dat ik nooit naar The lion king ben geweest. Dit jaar ben ik nog niet naar een musical geweest. Al staat soldaat van oranje wel erg hoog op mijn lijstje om heen te gaan.

Reageren is niet mogelijk.