A-Maïzing Avonturen: Ontdek de Mooiste Maïsdoolhoven in Noord-Brabant

maïsdoolhof noord brabant

Welkom, avontuurlijke zielen, in het hart van Noord-Brabant, waar een wereld vol groene doolhoven wacht om ontdekt te worden. Van kronkelende paden die je sturen naar verborgen schatten tot brede open ruimtes die je uitnodigen om te verkennen, deze doolhoven bieden een ervaring die zowel opwindend als rustgevend is. Trek je wandelschoenen aan want ik neem jou en je kinderen mee op een a-maïzing avontuur langs de leukste maïsdoolhoven die Noord-Brabant te bieden heeft.

Elk doolhof heeft zijn eigen unieke charme en uitdagingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel gezinnen op zoek naar plezier als avonturiers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Of je nu een doolhofexpert bent of voor het eerst je weg probeert te vinden tussen de hoge maïsstengels, deze blog is jouw ultieme gids voor het ontdekken van de verborgen schatten van Noord-Brabant.

8x leukste maïsdoolhof van Noord-Brabant

Laten we samen op pad gaan om te zien wat er achter de volgende bocht ligt en welke mysteries deze levende labyrinten voor ons in petto hebben!

Bol AlgemeenBol Algemeen
maïsdoolhof brabant

’t Fazantje in Dongen

Bij ’t Fazantje kun je niet alleen terecht voor het maïsdoolhof maar voor nog veel meer leuke activiteiten. Vanaf half juli tot eind oktober (totdat de maïs gehakseld wordt) is het maïsdoolhof geopend van dinsdag t/m zaterdag. De toegangsprijs is €4 per persoon, ook voor volwassenen, en dat is inclusief een speurtocht. Vanaf september kun je hier ook pompoenen uithollen en combineer je dit met het maïsdoolhof en krijg je €0,50 korting. Meer informatie.

Maïsdoolhof Udenhout

Vanaf juli is er weer een maïsdoolhof in Udenhout tot eind september wanneer het maïs gehakseld wordt en als voer verdwijnt in een koeienmaag. Een bezoek aan dit doolhof kost €4 per persoon (vanaf 2 jaar). Er zijn quizvragen die je door het doolhof heen kunt beantwoorden en er is een fotozoektocht voor de jonge bezoekers. In 2023 staat het thema ‘kleine dieren’ centraal waarbij je een zoekkaat mee krijgt met daarop 11 kleine diertjes. Tijdens het dolen zijn er 10 kastjes te vinden met daarin een knuffelbeest. Aan jou om te ontdekken welk diertje van de elf dus niet in het maïsdoolhof te vinden is. Na het dolen is er voor iedereen een welverdiend zakje gepofte maïs (popcorn).

Het doolhof is te vinden in de Schoorstraat in Udenhout waar je ook pluktuin Sprankenhof kunt vinden, restaurant de Baron, restaurant Bosch&Duin en de ingang van de Loonse en Drunense duinen. Volop vermaak in één straat! Meer informatie.

Hof van Overveld in Prinsenbeek

Vanaf 8 juli 2023 is het maïsdoolhof van Hof van Overveld weer dagelijks te bezoeken van 10 tot 18 uur. Dit jaar is het de 25e editie van het doolhof en deze staat in teken van de 125e verjaardag van kunstenaar Maurits Cornelis Escher. De oplossing van de speurtocht in het doolhof heeft dan ook met één van zijn werken te maken. De entree bedraagt €7 per persoon, kinderen tot 3 jaar zijn gratis. De speurtocht zelf duurt al gauw anderhalf uur, je hoeft echter niet bang te zijn te verdwalen want bezoekers krijgen een noodenvelop mee. Meer informatie.

Maïsdoolhof De Brandevoortse Hoeve in Helmond

De maïsdoolhof waar wij bijna elk jaar ronddolen is die van De Brandevoortse Hoeve in Helmond. Vanaf 18 juli is deze geopend voor alweer het vijftiende jaar op rij. Voor slechts €6,- krijg je een volledige ervaring in het doolhof, inclusief limonade, een doolhofspeurtocht, een ijsje en een verrassingsgeschenk. Begeleidende volwassenen (vanaf 12 jaar) mogen kosteloos meekomen, zonder extra’s inbegrepen. Het maïsdoolhof is speciaal ontworpen voor kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar en bevat puzzels die op deze leeftijdsgroep zijn afgestemd.

Het doolhof is open van dinsdag tot en met zondag, van 9:00 tot 17:00 uur. Reserveren voor het doolhof is niet noodzakelijk; tijdens de openingstijden ben je welkom in de winkel om op jouw gewenste moment de puzzelplaat en entree te bemachtigen. Voor wie op zoek is naar meer plezier, bieden ze ook de optie van een combinatiedeal: toegang tot zowel de Speelschuur als het Maisdoolhof voor slechts €10,- euro.

Maïsdoolhof Camping Breehees in Goirle

Bij camping Breehees in Goirle is er ook elk jaar een maïsdoolhof. Voor slechts €3 betreed je het reusachtige doolhof inclusief een startkaart waarmee je in het doolhof leuke opdrachten kunt doen. Los je alles goed op maak je kans op een slagroomtaartje van Maria Bakt. Daarna nog niet uitgespeeld? Bezoek dan het terras met speeltuin. Het maïsdoolhof is dagelijks vanaf 10 uur geopend tot eind september.

Hollanders Hoeve Maïsdoolhof in Reusel

De Hollanders Hoeve is zowel een restaurant als kinderboerderij. Ze hebben er echter ook vanaf medio juli een leuke speurtocht door de maïsakker grenzend aan de kinderboerderij. De speurtocht is te koop in het restaurant voor €5 per kind, begeleidende volwassenen hoeven niks te betalen. Ben je klaar met dolen en heb je de speurtocht goed volbracht dan ontvang je na het inleveren ook een lekker presentje. De gehele opbrengst van deze speurtocht komt ten goede van de kinderboerderij. Meer informatie.

Waleuk maïsdoolhof in Waalwijk

Vanaf 15 juli is ook weer het grote maïsdoolhof van Waleuk in Waalwijk geopend. In de zomervakantie kun je er van woensdag t/m zondag terecht, daarna op woensdag en vrijdag t/m zondag. In oktober is Waleuk gesloten. Meer informatie.

Maïsdoolhof Kwekerij Jansen in Nuenen

Dit jaar is er voor het eerst een maïsdoolhof bij Kwekerij Jansen in Nuenen. Ga samen met Janske en haar vriendjes de uitdaging aan en kraak de puzzels in het doolhof. Ontdek de namen van Janske’s vriendjes en bewijs jezelf door de uitgang te vinden. Als beloning wacht een traktatie zodra je de oplossingen hebt en de uitweg hebt gevonden!

Meld je aan bij de kassa van Kwekerij Jansen. Kinderen betalen slechts €2,50 voor toegang tot het doolhof, inclusief een puzzelkaart met kleurcodes. Na afloop ontvang je een leuke traktatie. Begeleidende volwassenen kunnen kosteloos meekomen, hierbij zijn geen extra’s inbegrepen. Let op: het doolhof is niet heel geschikt voor buggy’s en kinderwagens. Openingstijden van maandag tot en met zaterdag, van 9:00 tot 17:00 uur.

1 reactie op “A-Maïzing Avonturen: Ontdek de Mooiste Maïsdoolhoven in Noord-Brabant

Reageren is niet mogelijk.