Mooie breedte schoenen voor jou

Alle voeten zijn verschillend. Niet alleen in de lengte maar ook in de breedte. Een oplossing hiervoor zijn breedte schoenen. Je hebt perfecte schoenen die lekker zitten speciaal voor jouw voeten en nog eens super mooi zijn. In deze blog vertellen we je graag meer over de breedte schoenen. Waarom je ze nodig hebt, hoe je jouw breedte schoenen kan uitzoeken en de soorten die er zijn. Zo vind je de ideale breedte schoenen perfect op maat voor jouw voeten.

De voordelen van breedte schoenen

De oplossing voor de perfecte schoenen is breedte schoenen kopen. Maar waarom moet je breedte schoenen kopen? Je herkent het vast wel dat je nieuwe schoenen wilt kopen en passen maar dat ze niet lekker zitten om je voet. Vaak wordt er bij het kopen van schoenen alleen naar de lengte maat gekeken. Maar het is daarnaast belangrijk om te kijken naar de breedte van je voet. Je wilt niet op schoenen lopen die eigenlijk niet goed aansluiten aan je voet. Is je voet te breed voor de schoen, dan loopt dat niet lekker. Of je hebt juist smalle voeten waardoor de schoenen niet goed aansluiten aan je voet. Zo krijg je snel irritaties of trek je de schoenen bijna nooit meer aan. Zonde van het geld.

Het is heel normaal dat iedereen verschillende maten voeten heeft. Daarom wil je graag schoenen vinden en kopen die lekker zitten en goed aansluiten aan jouw voeten. Als schoenen niet goed aansluiten aan je voeten heb je kans dat je hierdoor op de langere termijn last gaat krijgen of je lichaam gaat zich aanpassen aan de vorm. Wat je juist wilt voorkomen, aangezien de schoenen niet goed aansluiten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Breedte schoenen zijn schoenen die niet alleen verkrijgbaar zijn in de verschillende lengte maten, maar juist in breedte maten. Zo vind je de perfecte schoenen die passen bij de lengte en breedte van je voet. Dit voorkomt irritaties tijdens het lopen en pijn aan je voeten.

Breedte schoenen opmeten

Wanneer je breedte schoenen nodig hebt is het handig om te weten wat hiervan je maten zijn zodat je de juiste breedte schoenen kan kopen. Maar hoe weet je nu wat je breedtemaat is? We helpen je hier graag bij en geven je wat tips.

Als we het hebben over de breedtemaat gaat het over de breedte van je voorvoet. Je kan dit gemakkelijk zelf opmeten. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Om te beginnen moet je eerst je lengtemaat opmeten van je voet. Hierbij plaats je het meetlint bij het uiteinde van je hak tot aan je grote teen. Het aantal centimeter is gekoppeld aan de verschillende schoenmaten. Nadat je je lengtemaat opgemeten hebt kan je je breedtemaat opmeten. Je plaatst het meetlint om je voorvoet heen. In combinatie met je lengtemaat en breedtemaat is dit gekoppeld aan je schoenmaat en categorie breedtematen.

Je hebt verschillende categorieën waarin je voet tussen past als het gaat om de breedte. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

 • Categorie E: smalle voet
 • Categorie G: gemiddelde voet
 • Categorie H: brede voet
 • Categorie K en M: zeer brede voet

Soorten breedte schoenen

Je kan breedte schoenen in verschillende soorten, kleuren, seizoen typen en vormen kopen. Je hebt niet alleen voor dames breedte schoenen maar ook voor kinderen en mannen. Zo kunnen vrouwen, mannen en kinderen allemaal genieten van de juiste breedte schoenen. Het assortiment in breedte schoenen wordt steeds groter waardoor je steeds meer keuzes hebt.

Voor kinderen heb je breedte schoenen in de vorm van sneakers, klittenbandschoenen, boots, sandalen, slippers, laarzen en ballerina’s. Hierin heb je keuzes uit de verschillende lengtematen, breedtematen en kleuren.

Het assortiment breedte schoenen voor dames is erg ruim. Naast dat je kunt kiezen uit de verschillende lengtemaat, breedtemaat en kleuren heb je ook keuzes uit de soorten schoenen voor elk soort seizoen:

 • Pumps
 • Boots
 • Klittenbandschoenen
 • Sandalen
 • Slippers
 • Laarzen
 • Pantoffels
 • Veterschoenen

Hierdoor kan je het hele jaar door genieten van breedte schoenen voor in elk seizoen. In de zomer open slippers of sandalen. En in de winter prachtige veterschoenen of laarzen precies op maat.

Voor de heren zijn er uiteraard ook breedte schoenen. De heren kunnen zo ook het jaar rond genieten van verschillende breedte schoenen voor elk seizoen. Breedte schoenen op maat in de zomer zoals slippers of instapschoenen In het najaar. Hoge schoenen of sneakers zijn dan weer de ideale breedte schoenen in de winter.

Het is erg belangrijk om te kijken naar je lengtemaat, maar ook je breedtemaat. Je wilt graag dat schoenen goed aansluiten aan jouw voet. Hierdoor krijg je geen last en pijn aan je voeten en kan je optimaal genieten van breedte schoenen. Meet gemakkelijk zelf je maten op zodat je de perfecte breedte schoenen kan kopen en volop kan genieten van goed passende schoenen.