This or that: mommy style!

Poeh poeh, ik heb hem af! Ik vond het echt even flink zwoegen, maar de vragen zijn beantwoord. Linda had me getagd en dan kan ik natuurlijk geen nee zeggen, ook omdat ik het wel erg leuk vind zo’n mommy style tag. En wie weet.. leer je nog wat over me!

Zwangerschap & Bevalling

Thuisbevalling of ziekenhuis; Na mijn eerste bevalling mag ik niet eens meer thuis bevallen! Geen keus dus.
Oei ik Groei of Zwangerschapsforum; Ik heb best een lange tijd op een forum gezeten, dat was alleen niet specifiek voor zwangerschap. Eigenlijk juist voor trouwen ik zat er om die reden dan ook. Bleef in het begin wel hangen maar sinds ik in het ziekenhuis kwam is het me niet meer gelukt.
Verloskundige of gyneacoloog; Ik heb weinig ervaring met de verloskundige hier en veel met de gyneacoloog. Degene die mijn meisje ter wereld heeft gebracht vertrouw ik voor de volle 100%.
Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur; Ik at sowieso niet voor twee.. Kwam in het begin amper aan. Op het laatst wel veel maar dat kwam ook omdat ik aan bed gekluisterd was. Had de laatste 7 weken veel last van maagzuur.
Nesteldrang voor of na bevalling; Eigenlijk beide niet. Ja voor wel een beetje, maar niet zoals je dat bij sommige vrouwen ziet haha. Ik ben erg lui!
Wel / geen foto’s van bevalling; Ik had een geboortefotograaf die foto’s hiervan ging maken. Helaas kreeg ik een spoed ks waardoor dit niet kon. Begrijp me niet verkeerd, ik hoef zelf geen foto’s van hoe mn dochtertje eruit komt, maar die allereerste seconde dat ik mijn kleine meis zie.. Die blik, die had ik graag vastgelegd willen zien!
Geslacht bekend of onbekend voor bevalling; Zeker bekend. Ik ben te nieuwsgierig.. Bij de tweede zou ik het ook zeker weer willen weten in verband met spulletjes die je wel of niet nieuw moet kopen!
Wel of geen buikband; Ik had een tweetal buikbanden en vond ze erg leuk. Heb ze alleen erg weinig gedragen. Vond het toch niet zo fijn.
Zomer of winter zwangerschap; Bevallen in de lente, of nou ja officieel was het nog winter.
Pufcursus of zwangerschapszwemmen; Zwangerschapsyoga! Al lijkt dat zwemmen me ook wel wat…

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op; Normaal ben ik altijd vroeg op maar met die kleine uitslaper kan ik nu ook uitslapen tot half 9 of 9 uur. Wel ben ik vandaag lekker vroeg op gestaan zodat ik even tijd had voor mezelf voordat het prinsesje wakker zou worden.
Negeren of time-out; Op dit moment zeggen we wat ze niet mag. Negeren heeft op deze leeftijd nog niet veel nut en een time out ook niet.
Vast dagritme of kindvolgend; Wij letten enorm op ons meisje zelf. Zien we dat ze moe wordt dan mag ze slapen. Al moet ik zeggen dat we nu proberen van 2 naar 1 slaapje te gaan zodat ze ’s avonds ook wil slapen in plaats van spoken.
Wel / geen toetje bij niet eten; Wij eten eigenlijk amper toetjes. Dus ik kan dat ook niet als straf indienen. Niet dat ik dat zou doen. Ik heb liever dat ze achteraf nog yoghurt eet dan helemaal niets.
Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft; Tot nu toe is het totaal geen probleem ook om te blijven zitten, want dat vindt ze alleen maar leuk!
Tv aan of uit overdag; Voornamelijk uit. Maar heel soms moet ik echt even iets doen en dan kan ik haar even voor babytv zetten. Heel fout!
Beneden spelen of op de kamer; Beneden is toch veel gezelliger?
Binnen of buiten; Zodra het kan: naar buiten! Heerlijk, ben zelf ook een buitenmens..
Om plassen heen lopen of in de plassen stampen; Heerlijk met laarzen aan stampen in de plassen! We hebben een douche en wasmachine dus waarom niet?
Douchen of in bad; Fay vindt in bad gaan de laatste tijd niet leuk meer, maar douchen daarentegen enorm leuk! Wij hebben geen groot bad dus ik snap haar wel…

Kindermode

Meisjes in jurk / rok of broek met trui; Ik had me voorgenomen niet zo vaak jurkjes aan te trekken want een stoer broekje met shirtje is toch ook leuk.. Ja dat klopt, is heel leuk en staat ons meisje super. Maar toch trek ik haar ook regelmatig leggings aan en rokjes en jurkjes! Schitterend!
Online of offline shoppen; Ik shop nog teveel offline. Wil wel meer online shoppen, al zal dat qua kleding voor mezelf niet snel gebeuren!
Pastelkleuren of felle kleuren; Ik hou niet zo van die zoete kleuren. Maar heel schreeuwend fel ook niet hoor!
Schoenen of laarsjes; Laarsjes zijn leuker en makkelijker dichtmaken vaak. Alleen trekt Fay ze dus standaard uit. Fijn.
Effen of met print; Een print is leuk maar bestaat dan vaak uit Nijntje of Winny de Pooh. Shirtjes met sterren of streepjes of gave teksten zijn wel helemaal hot!
Nieuw of tweedehands; We hebben van beide evenveel in huis volgens mij. Hier is het ook geen probleem of iets nu nieuw is en vies wordt of tweedehands. Beide vinden we leuke kleertjes anders droeg ze het niet.
Truitjes of vestjes; Ik hou zelf al niet van truien en we zijn beide vesten mensen dus ons meisje ook haha.
Rompertjes met korte of lange mouwen; Hmmm in de winter, maakt niet uit.. In de zomer sowieso korte mouwen of liever geen mouwen!
Biologische producten of betaalbaar; Hmmm beetje vreemde vraag. Want het een sluit het ander niet uit.
Sale of nieuwe collectie; In de sale hebben ze nooit de maatjes die ik wil dus dan liever nieuwe collectie of tweedehands overkopen!

Food

Koeienmelk of geitenmelk; Wij drinken zelf koeienmelk, maar ons meisje nog flesvoeding. Als ze 1 is wil ik haar aan de soyamelk hebben.
Appel of kiwi; Als ik zelf mocht kiezen dan de kiwi maar ons meisje is dol op de appel!
Banaanpannenkoeken of boterham; De laatste keer mislukten mijn banaaneipannenkoeken en mn meisje eet toch het liefste gewoon boterhammen haha.
Yoghurt of ijs; Wij eten geen toetjes maar doen we dat wel dan yoghurt maar in de zomer ook wel af en toe ijs hoor.
Water of limonade; Hier wordt door ons meisje alleen water gedronken en heel soms biologische appelsap aangelengd met water.
Zoute stengel of rijstwafel; Wat is een zoute stengen? Hier in ieder geval rijstwafel of soepstengel!
Boterham met smeerkaas of plak kaas; Ik heb van die smeerkaas in van die driehoekjes, hoe heten die dingen ook alweer. Heel lekker voor zo maar ook op brood!
Hollandse pot of Italiaans / Oosters; Wij eten zelf vooral alles behalve Hollands haha, al eten we dat wel soms.. Dus wanneer ze met de pot mee eet, dat dus.
Vers fruit of knijpfruit; Als we op vakantie gaan dan knijpfruit omdat vers fruit niet zo lang goed blijft. Maar anders altijd vers, in een smoothie of uit het vuistje!
Pannenkoeken of patat; Een frietje heeft ze wel gehad, uit onze actifry. Maar poffertjes vindt ze toch echt het lekkerste.

Online

Foto’s delen op Facebook of Instagram; Ik deel nog maar weinig op mijn privé profiel van Facebook. Terwijl ik redelijk veel deel op Instagram.
Filmpjes kijken via Netflix of Youtube; Ik kijk bijna nooit YouTube filmpjes. Lang leve Netflix.
Spelletjes of filmpjes kijken; Voor mezelf filmpjes kijken maar met ons meisje speel ik liever spelletjes!
Blogjes lezen of nieuwssites lezen; Ik hou ervan om het dicht bij mezelf te houden en dat lukt met blogjes veel meer. En het nieuws is toch alleen maar verschrikkelijk!
Smartfoon of laptop; Mijn iMac!!!
Forum of Facebook groep; Ik heb heel lang op een forum gezeten, maar nu vind ik een Facebook groep toch veel fijner.
Whatsapp of Facebook messenger; Niet iedereen heeft FB Messenger en Whatsapp is gewoon fijner qua icoontjes ook vind ik.
Skypen of bellen; Ik ben niet van het bellen. En Skype was echt een uitkomst toen ik op Aruba woonde!

4 reacties op “This or that: mommy style!

Reageren is niet mogelijk.